Forum Zwierzęta LABRADOR RETRIEVER
ZMIEŃ
      kastracja

kastracja

(9 wyników)
    • kastracja(14)

Witam wszystkich długo myslałam nad kastracją, w końcu się zdecydowałam.Gold ma 11 miesiecy .Ale przyznam sie szczerze że im blizej terminu tym mam watpliwosci.Czy to normalne? Wiele na ten temat czytałam ,rozmawiałam konsultowałam,i wiecej argumantów przemawia za tym ze powinnam to zrobic.Chciałąbym poznać Wasze opinie na ten temat pozdrawiam
    • Uslyszalam dzisaj ciekawostke- otoz odwiedzila nas szwagierka z synkiem (wlascicleka dwoch labow, dziala w ratownictwie z psami, poswieca im bardzo duzo czasu. psy to chodzace grzecznosci- zazdroszcze...). Nugi wariowal, szalal z dzieckiem, nie sluchal moich komend, podniecenie siegalo zenitu. Troche bylo mi wstyd, chociaz w zasadzie wyluzowana jestem. Wkrotce Nugi bedzie kastrowany, o czym jej wspomnialam, dodajac, ze mam nadzieje, ze sie po zabiegu troche wyciszy. Uslyszalam, ...
    • już widać pierwsze efekty, oczywiście te zamierzone :) Buba nie jest już upartym osłem, pożegnaliśmy klekoty i gluty właściwie od razu jak tylko mogliśmy chodzić na dłuższe spacery. Nadal go interesują dziewczynki, o ile są w pobliżu, ale nie próbuje ich dosiadać. Żółty śnieg, owszem do powąchania, ale już nie do lizania, no i wraca natychmiast na komendę. Zostawia żółtą plamę bez żalu. A co ciekawe od kilku dni pies ma czas i ochotę na zabawę na spacerze. Do tej pory zabawa polegała n...
    • Zauważyłem,że mój Forrest jest nieco zagubiony swoim popędem,kopuluje ze swoim legowiskiem,ostatnio je porwał,widzę,że go nosi i jest mi zwyczajnie go szkoda.Żadne wystawy ani inne mnie nie interesują-niech pies żyje sobie dla siebie nie dla mnie,jak idę na spacer to wracam cały brudny i mokry:)ale za to on jest wybiegany na maksa nad rzeką.Ok nie przedłużając.Myślę o kastracji-wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem niz zabranianie mu popędu. Trwa to 15 min?Czy potem psa trzeba za...
    • Czy ktoś może mi napisać na czym polega kastracja psa? Jakie sa jej wady i zalety. Wskazania i przeciwskazania?
    • Od 1 do 31 marca będzie trwał w tym roku Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt organizowany przez Stowarzyszenie Obrońców Zwierząt Arka i Fundacja For Animals już od dziesięciu lat. W tym czasie zabiegi kastracji i sterylizacji będzie można wykonywać, w wybranych klinikach, po obniżonych cenach. Niektóre kliniki prowadzą akcję przez dzień, inne nawet przez cały miesiąc i dłużej. Maksymalne stawki wynoszą: za kastrację suki 200 zł, kotki – 100 zł, psa – 120 zł, kocura ̵...
    • witam mamy rocznego maksa i teraz mamy problem bo wzywa go natura czyli nasz maks chciałby sobie po romansować i prawie cały dzień piszczy w domu a na kastrację się nie zgadzamy co robić pozdrawiam
    • Jak w temacie,k widze ze tesciowa sie zna na rzeczy to moze porazi mi cos. Moze ktos jeszcze ma doswiadczenie w tej dziedzinie. Chodzi o wyciszenie psa, zeby nie byl taki rozkojarzony momentami i podniecony, zebym nie musiala podnosic glosu i ostro mu mowi "spokoj" (top zawsze dziala ale a miescie wsrod ludzi, gdy tak zrobie to wszyscy sie na mnie patrza jak na jakas sadystke). Sly7szalam ze dluuuugie glaskanie psa po klatce piersiowej i lagodne mowienie do niego dziala. Czxy napewno? W jaki ...
    • Wiem że dla większości z was jest to akt okrucieństwa i teraz też mi się tak wydaje jak widze w jakim jest teraz stanie dostał dwie narkozy(zdrowizna)ale jak sie wyliże i to dosłownie jestem przekonana że bedzie najwspanialszym psem na świecie tylko bez j....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się