Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      katastrofa

katastrofa

(15 wyników)
    • Jestem zrozpaczona. Kilka dni temu poszłam do fryzjera jak zwykle podciąć moją prostą grzywkę do lini brwi. Przez większość czasu strzyżenia miałam zamknięte oczy, a kiedy je ostatecznie otworzyłam , fryzjerka poinformowała mnie , że postanowiła ściąć włosy nie tylko z długości, ale i z gęstości. W efekcie mam przerzedzoną grzywkę, ściętą w 'ząbki', włosy na zmiane z prześwitami skóry. Wygląda to bardzo źle w moim przypadku, zawsze miałam gładką linię włosów, a teraz wyglądam jakbym wpadła po...
    • Chyba sie na mnie wyzyl za caly zly dzien, bo bylam jego ostatnia klientka:/ Poprosilam o skrocenie i wycieniowanie wszystkiego, obciecie warstwami. A co mam? Tyl na dole do polowy szyi, z calosci wlosow, nie pocieniowane nic. Cale reszta obskubana, z boku jakies trojkaty idace po skosie do tylu i ODSLANIAJACE USZY, tyl na gorze bardzo krotki, tak do wysokosci nasady nosa. Zero objetosci, a wlosy mam geste, proste, sztywne. I nie, w salonie zupelnie sie na temat tej tragedii nie zorientowa...
    • Hej W sobotę urządzam swoją imprezę urodzinową, aż tu nagle dzisiaj na policzku w pobliżu nosa wyskoczył mi podskórny pryszcz- taka jakby gulka. Na wierzchu co prawda widzę punkt z ropą (albo tak mi się tylko wydaje), ale raczej nie pokuszę się o wyciskanie tego sama... Jak myślicie czy jeśli nałożę grubą warstwę maści ichtiolowej na noc dwa razy mam szansę się tego pozbyć? Ratunku...
    • Chcialam odradzic salon Sharley jesli chodzi o manicure - wlasnie otrzymalam wyniki badania mykologiczneog paznokci i niestety okazuje sie, ze mam grzybice na pzanokciach. Po tygodniu od wykonaniu manicure'u (przez nieco niedowidzaca starsza pania) pojawily mi sie biale pasy na paznokciu, w kolejnych dniach na kolejnych paznokciach, myslalam ze to samo minie, ale po miesiacu zdecydowalam sie isc na badania - mykologia mowi o grzybicy ;/ odradzam.
    • witajcie, zachęcona postem na temat depilacji okolic intymnych, zaszalałam i użyłam depilatora. nie wiem do końca czy był to dobry, ogromny ból przeżyłam, ale teraz moja skóra, zamiast lepiej, wygląda fatalnie. czerwona i jak po trądziku, lub nawet w trakcie niego :( zaraz po depilacji nasmarowałam skórę kremem, jak to nie pomogło, to przemyłam alkoholem (chyba głupota). poza tym, jak ktoś radził, zrobiłam coś ala peeling. co jeszcze mogę zrobić, żeby skóra wróciła do normalneg...
    • W sobotę przedłużałam włosy za pomocą keratyny. Już w poniedziałek były suche, matowe, sztywne - jak u lalki. Nie ma mowy, żebym wyszła z domu w rozpuszczonych włosach! Wyglądają paskudnie!!! Nie ma mowy o układaniu na szczotkę! Na dodatek strasznie mi wypadają. Nie całe pasma, ale pojedyncze włosy z pasemek. Do dziś mam już chyba połowę kitki... Jestem załamana, bo za 2 tygodnie mój ślub... Miałam kiedyś przedłużane na mikroringi i było całkiem ok, ale tylko samą grzywkę... Już...
    • wczorajsza wizyta u fryzjera zakończyła się czarnym kolorem na włosach /miał być brąz.../; przepadło pół roku nie farbowania i znowu wyglądam jak wrona... czy któraś z was robiła dekoloryzacje lub coś w tym stylu po nieudanej koloryzacji... przeglągałam wątek "biała lista fryzjerów" gdzie polecacie strefe cięcia w W-wie; poradzcie coś!!! w środę muszę wyjść do ludzi!!!
    • Jestem piaty miesiąc po porodzie i od dwóch miesięcy wypadają mi garściami włosy.Zdaję sobie z tego sprawę ,że gospodarka hormonalna wraca do pewnej stabilizacji i ,że wypadają mi te włosy,które podczas ciąży nie wyleciały.Myję je skrzypem polnym ,codziennie wsmarowuję ampułkę skrzypu,używam WAX_odżywka.Ostatnio przeczytałam na forum,że one po prostu muszą wypaść i trwa to niekiedy do 6 miesięcy. Ale chcę zapytać czy jeśli one sobie od tak muszą wyjść czy mogę położyć krem na włosy lub...
    • Mam pytanie do kogoś kto ma doświadczenie w farbowaniu na blond. Rozjaśniłam włosy parę lat temu i tylko raz u fryzjera. Teraz wylądam trochę jak "siedem nieszczęść" tzn włosy są suche, łamią się, kolor żółknie straszliwie tydzień po farbowaniu (wypłukuje się) a fryzura wyląda jako tako tylko gdy rano umyję włosy i nałożę pół kilo odżywki. Nie chcę wracać do naturalnego koloru włosów (średni mysi brąz + mam już kilka siwych więc i tak muszę farbować)ale dłużej tego nie zniosę. Za ...
    • Witam serdecznie, chciałam Was prosić o podanie jakiś odżywek do paznokci. Moje pazurki zawsze były słabe, ale po ostaniej narkozie to papier a nie paznokcie, łamią się i rozdwajają na całej powierzchni... nie wspomne o dziwnych zagłebieniach na płytce. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę :)
    • mam pytanie, sprawa niby prosta a jednak z farbowaniem nigdy nie jest do konca prosto, bo prawie nigdy nie wychodzi jakbysmy chcieli... no wiec tak - mam zafarbowane wlosy na sredni braz, garnierem belle color ktory mial wyjsc jasny szatyn a wyszedl ciemny braz, porazka:( zle sie w tym kolorze czuje, jest za ciemny. chce zafarbowac sie takim fajnym jasnym brazem kasztanowym z feerii loreala. ale nie wiem czy na moj kolor chwyci. moze najpierw trzeba sie troche rozjasnic? napiszcie,...
    • Odkąd pamiętam mam spierzchnięte dłonie. Nawet gdy smaruje kremem 2-3 i więcej razy dziennie to sa jednak przesuszone. W zimę chodzę w rękawiczkach. Juz nawet Neutrogena nie pomaga którą uważałam za najlepszą.... Druga sprawa to paznokcie. Koszmar. Mięciutkie i łamiące się i rozdwajające, nawet jak są króciutkie, pękają nawet tam gdzie juz łączą się ze palcem. Mogę brać tabletki żeby regenerować od środka i malować drogą odżywką a i tak nic... Wszelkie tipsy (2 razy w zyciu sprob...
    • dziewczyny poradzcie! wczoraj wydarzył się koszmar z serii porażki zw z farbowaniem i zamiast blondu wyszedł kolor kaczy-kurczaczy w zw z czym jestem żółta i nie mogę na siebie patrzeć, najchętniej zgoliłabym się na łyso, ale to jeszcze gorsze, powiedzcie, czy mogę teraz na ten super rozjaśniony żółty nałożyć kolejną farbę, chodzi o średni blond, czy nie spale włosów (wczoraj też były farbowane) czy nie wyjdzie jakiś zielony? czy macie też takie doświadczenia, poradzcie co robić,...
    • Ojej. Chyba właśnie zrobiłam sobie ogromną krzywdę... Zachęcona licznymi radami na temat traktowania włosów, przygotowałam sobie maseczkę z dwóch żółtek i oliwy z oliwek. Konsystencja bardzo fajna, zapach odrzucający (jajkowo-oliwny), ale pomyślałam, że sie poświęcę. No i katastrofa! Włosy są suche, szorstkie, matowe, śmierdzą nadal, chociaż płukałam je jakieś 15 minut(!)W dodatku tak się sfilcowały, że nie ma mowy o rozczesaniu... Muszę poczekać aż wyschną:/ I tak mam kręcone włosy i...
    • Jaki jest najlepszy rozjaśniacz, ktory najmniej nizszczy włosy? prosze o odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się