kawowy

(3 wyniki)
  • "Wchodzę do Starbucksa i chcę zamówić kawę, ale po chwili staję się aktorem w teatrze absurdu. Dobrze wytrenowany klient może sobie poradzić ze złożeniem zamówienia w ciągu 30 sekund, ale trafiają się też nowicjusze, tacy jak ja, którzy nie wiedzą, czego chcą. Kelner nie rozumie, gdy mówię do niego, że chcę kawę. Precyzuję, że chodzi o espresso. Pyta, ile porcji. Mówię, że jedną. – Bo mogą być dwie – sugeruje. – Dobra, niech będzie podwójne. Pyta, czy dodać mleka alb...
  • Turyści i mieszkańcy Sopotu częstowali się darmową kawą na molo w Sopocie. Dziesięć dwuosobowych zespołów baristów próbowało ustanowić światowy rekord zaparzania kawy - 5000 cappuccino w 5 godzin. Przy okazji odbyła się prezentacja tworzenia różnych wzorów z czekolady i spienionego mleka na powierzchni kawy. wiadomosci.onet.pl/53510,21,0,pokaz.html Piekne. az szkoda pic:-))
  • Gorzka czekolada, suszone owoce, pieczony chleb, karmel. Nawet tysiąc aromatów i smaków mogą mieć kawowe ziarna. Około 90 procent kaw wypijanych w polskich kawiarniach to kawy mleczne. A dominować powinno dobre espresso. Przez lata królowała u nas kawa zalewana wrzątkiem, tzw. zalewajka. Dziś coraz częściej delektujemy się kawą poza domem. A bary kawowe uczą nowych sposobów jej picia. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/styl_zycia_070303/styl_zycia_a_1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się