klatka piersiowa

(3 wyniki)
  • Magdalenka jest wspaniałą, wesołą 2 - letnią dziewczynką. 27.02.06r. zapamiętamy jednak na zawsze...W tym dniu oparzyła się wrzątkiem (twarz, szyja, klatka piersiowa, nadbrzusze, bark i lewe ramię. Niestety II/III TBSA 18%, w tym 12% III. 5 tygodni w szpitalu, przeszczep skóry...Ze wskazań po szpitalu koszulka uciskowa. Koszmar. Z tego czasu pamiętam tylko okropny płacz Madzi, która widząc ją wpadała w histerię.Znależliśmy profesora, który zalecił Dermatiks, pozbycie się koszulki....
  • Szanowny Panie Doktorze, zwracam się do Pana bo nie wiem co dalej robić i kogo o opinię zapytać. Mój syn oparzył się 22 lutego 2006 świeżo zaparzonym rumiankiem. Oparzenie objęło 32 procent powierzchni ciała, w tym 11 procent 3 stopnia. Przeszczepiono mu skórę na klatce piersiowej i ramieniu. Po trzech tygodniach opuściliśmy szpital. Wkrótce rana zagoiła się całkowicie, ale do tej pory pozostaje bardzo czerwona i zaczyna przerastać. Jakub nosi koszulkę uciskową i jest smarowany wy...
  • Jeszcze raz chciałam poruszyć temat Scaldexu bo jak widzę jest on niedoceniany przez Was moje drogie albo raczej mało o nim wiecie moja córcia 20 m-cy, 4 m-ce temu poparzyła się herbatą głowa, buzia klatka piersiowa rączka poparzenia IIAi B:( było ciężko ale wyszła z tego ku zdziwieniu lekarzy z niewielkimi "pamiątkami" przebarwienia ładnie schodzą i blizny zostały jedynie na klatce piersiowej (niewielka) i na ramionku naiwiększa i najbardziej zgrubiała. Walczymy cały czas żeby i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się