Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      konkursy

konkursy

(11 wyników)
    • W związku z planowanym rozpoczęciem działalności wydawnictwo Fantazma zaprasza wszystkich zainteresowanych : autorów i „potencjalnych autorów”, do wzięcia udziału w konkursach literackich. Wszystkie informacje znajdują się na stronie www.fantazma.com.pl. Zapraszamy.
    • Konkurs nr 9. Zgodnie z tradycją składa się z 5 pytań powstałych w oparciu o pięć różnych książek. By uzyskać punkt należy udzielić pełnej odpowiedzi na zadane pytanie. Pytania dotyczą bohaterów, ich twórców oraz odwołują się do zdarzeń opisanych na kartach książki. Przy okazji przypominam, że wciąż brak odpowiedzi na jedno pytanie z poprzedniego konkursu. Serdecznie zapraszam. Zuna fantasybook.ovh.org
    • czy nie powinny dzisiaj pojawic sie poprawne odpowiedzi i wyniki konkursu?
    • RYCERZ LUDWIK Dawno, dawno temu, tak dawno że spamiętać nie sposób, żył sobie tchórzliwy rycerz Ludwik, który od trzech lat nie wychodził na świeże powietrze i który od trzech lat nie zapłacił ani grosza swojej pracowitej służbie. Ale oni go nie opuścili. Wiedzieli, że bez nich zdechnąłby z głodu, bo był bardzo, ale to bardzo, ale to baaaaardzo leniwy. Przed tymi trzema laty nie miał tylu wad charakteru. Był odważnym, mądrym i dzielnym rycerzem króla Dingota. Lecz pewnego dnia...
    • kurde nie wiem czy mam jeszcze walczyc czy nie, szkoda ze wynikow nie ma online, bo nie wiem czy duzo mi brakuje....a nie chcialbym sobie odpuscic, tym bardziej ze wychowalem sie na tym filmie
    • Witam serdecznie. Zapraszam do współtworzenia nowopowstającej strony o tematyce fantasy. Póki co znajduje się ona dopiero na początku drogi tworzenia, ale mam nadzieję, że znajdą się osoby chcące pomóc jej się narodzić. fantasybook.ovh.org/index.php Zapraszam serdecznie i pozdrawiam :)
    • I tak nie wiadomo czy ktoś z nas nie ma już przypadkiem jednego z Nich w sobie...Głęboko wierzę w to że niebawem nastąpi upragniony prze ze mnie koniec naszego bezwartościowego gatunku, kyóry niegodzien jest istnienia w Tym przepięknym Wszechświecie. Największym błędem w zasadach tej gry jest konieczność eksterminacji Ich cudownej, szlachetnej rasy tylko po to by podły człowiek mógł przetrwać i puszyć sie dalej swoją głupotą wyniesioną do rangi cnoty pozwalającej mu na panowanie...
    • bez urazy dla wszystkich naokol,ale trudno znalezc naprawde dobra ksiazke s-f badz fantasy. sama osobiscie nienawidze tolkiena, sapkowskiego nie znam [i zyje], a ludzie patrza na mnie jak na pochlaniajaca te aktualne "popy". ktos pamieta "Ubika" ? Dick, mistrz sytuacji. zapewne wszyscy sa za "valis".. albo przeciw "klanom ksiezyca alfy". pan Card - znacie? "gra endera", potem "mowca umarlych" .. a moze poza seria? "lovelock", "mistrz piesni". dla wszystkich niezdecydowanych moj u...
    • Na pierwszej stronie portalu zabłądził Yoda. Wyskoczył z Gwiezdnych Wojen i wskoczył do innego tematu. Gdzie jest i co tam robi? To zadanie dla najbardziej spotrzegawczych użytkowników... Dla pierwszego , który znajdzie Yodę będzie nagroda - Kubek z logo portalu. Na odpowiedzi czekamy w tym wątku na forum - nie zapomnijcie się zalogować, żebyśmy mogli mailem powiadomić o wygranej. Pozdrawiamy Redakcja
    • Jak można założyć konkurs i go potem nie moderować? "Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie na chiara_konkurs@poczta.gazeta.pl " No więc po wysłaniu swojego dokończenia opowiadania,w niedzielę, do konkursu naszły mnie pewne wątpliwości i postanowiłem wysłać swoje pytanie na ten właśnie adres. Czekam do dzisiaj... Nie byłem pewien, czy moja praca nie jest za długa (ok. 6000 znaków ze spacjami). Zapytałem, czy to jest rzeczywiści tak ściśle przestrzegane i czy jeżeli nie spełniam...
    • Odczuwam brak wątków comiesięcznych na temat poszczególnych tytułów prasy branżowej.Może by je reaktywować?Utarczki przy okazji plebiscytów naszych to jednak nie to samo co rzeczowa dysputa w odpowiednim wątku.No więc,kwietniowa NF.Wczoraj wyjąłem ze skrzynki i...niczego jeszcze nie mogę powiedzieć bo wcześnie położyłem się spać.Ale może ktoś ma już jakieś opinie?Wszak gdziieniegdzie poczta działa szybciej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się