Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      konkursy

konkursy

(30 wyników)
    • Witam, Potrzebującym mogę przesłać skan strony - rozdział "Gry i zabawy". Piszcie na adres gazetowy (kawka50@gazeta.pl) . Pozdrawiam
    • allegro.pl/phorum/read.php?f=269&i=54112&t=54112 - gdzie jeszcze można wygrać ksiażki?
    • Zapraszamy do kolejnego weekendowego konkursu!!! Tym razem konkurs z tajemnicą. Składa się z 5 pytań opartych na pięciu różnych książkach, których bohaterowie mają tajemnicę, coś jest dla nich tajemnicą albo sami nią są dla innych. fantasybook.ovh.orgZuna
    • Poniewaz poprzedni konkursik ma spore wziecie i ja oglosze swoj konkurs! Do 5 czerwca czekam na recenzje ksiazki... hmm... jakiej? Quo vadis! Autor wiadomy! Nagrodą bedzie nieco zuzyty egzemplarz tej powiesci z mojej wlasnej biblioteczki domowej. (Poniewaz jest ona dosc zasobna, mam pomysl, zeby w przyszlosci podobne konkursiki oglaszac co tydzien). Jednoosobowe jury (jaaaa!) ogłosi wyniki konkursu 7 czerwca 2005r. A co? Szczesliwa liczba! Zycze powodzenia w moim wlasnym konkursie!...
    • czy są teraz jakieś konkursy literackie ?????
    • konkursy(10)

Czy wiecie może gdzie w internecie, prasie, czy telewizji organizowane są konkursy ksiązkowe? Książki chciałoby się mieć, ale kasy mało, więc może chociaż w konkursie wezmę udział?
    • Witam! Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym konkursie ksiązkowym na łamach naszego forum! Zasady konkursu są bardzo proste. Waszym zadaniem jest napisanie recenzji książki w dziale "Poleć książkę, poleć autora" . Recenzja musi w tytule zawierać imię i nazwisko autora książki oraz jej tytuł. Recenzja musi mieć minimum dziesięć zdań. W recenzji napiszcie, dlaczego akurat tą książkę polecacie, czy jest ona warta przeczytania. Napiszcie również, jakiego rodzaju jest to książka, cz...
    • Na stronie http//www.galoch.com w dziale ogłoszenia wyszukałam aż 38 aktualnych konkursów poetyckich i literackich o zasięgu ogólnopolskim. Warto tam pomyszkować. Ula
    • Chciałbym zapytać kto, kiedy, gdzie organizuje konkursy książek i w jakich kategoriach (opracowanie graficzne, tematyka, element edytordki etc.) Z góry dziękuję za informację:)
    • Zabudowa Trawnika – magazyn ogólnoliteracki i Forum Prozatorskie ogłaszają konkurs na najlepsze opowiadanie erotyczno-filozoficzne 1. W ramach przygotowań do wydania 13 numeru Zabudowy Trawnika ogłaszamy konkurs na najlepsze opowiadanie, poruszające w sposób filozoficzny tematykę erotyczną (lub tematykę filozoficzną w sposób erotyczny). 2. Nadesłane texty będzie oceniać Jury, w skład którego wejdą osoby związane z Zabudową Trawnika i Forum Prozatorskim. 3. Konkurs ma cha...
    • Drodzy Forumowicze! 15 czerwca razem z "Gazetą Wyborczą" będzie można kupić już trzecią książkę z Kolekcji literatury XX wieku - "Na zachodzie bez zmian". Właśnie tej książki dotyczyć będzie nasz kolejny konkurs. Wystarczy na forum Gazeta.pl (w tym wątku) napisać krótką recenzję powieści Remarque`a. Nagrodami dla dwójki zwycięzców będą zestawy 5 książek z Kolekcji literatury "GW". Na Wasze recenzje czekamy do środy (16 czerwca), do godziny 16. A już 22 czerwca razem z "Gazetą...
    • DYSKRYMINACIA WIEKOWA WYBORCZEJ ?! re: >Prosimy o nadsyłanie prac autorów, którzy nie przekroczyli 30 roku życia. - Dlaczego to ograniczenie wiekowe? Czy ach! jakze politycznie poprawna! GW nie praktykuje w tym wypadku ageismu (dyskryminacji wiekowej)?... re: > Objętość tekstu nie może przekroczyć 20 tysięcy znaków. - Wiek nie moze przekroczyc az 30 lat, a objetosc tylko 20 tysiecy znakow? Tez niesprawiedliwe ! ;)
    • Konkurs extra!!!!!!!!Tylko skąd my mamy wiedziec ile ta książka ma stron mozecie sie zastanawac kilka dni i nik do tego nie dojdzie mozliwe ze 960 a może 1060???????Pomóżcie nam w tym!!!!!!!!!(inaczej nikt nie wygra:()
    • "Który dzień w naszym życiu nigdy nie nadchodzi? Jutro." "Demon i panna Prym" "Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności. To najgorsza udręka, najcięższa tortura" "11 minut" "Wszystko co się zdarza, ma swój sens." Piąta Góra Śmietanka twórczości Paula Coelho zamknięta w jednym utworze….?! To co najlepsze, co powoduje, że przystajemy w zamyśleniu. Te i inne cytaty dały wi...
    • jesli pomocnicy sa francuskojezyczni chetnie podziele sie ewentualna nagroda , czyli ksiazkami :) Zwracam sie do was, bo wielu z ksiazek o ktorych sa pytania nie czytalam, i raczej przed data finalna nie zdaze. 1. W ksiazce "pies ktory sprzedawal buty" George Pelecanos , jakiego modelu samochodu uzyl Constantin przy wlamaniu do sklepu z alkoholem : Forda Torino, Dodge Super Bee, Chrysler Road Runner? 2."Obietnica samuraja" Dale Furutani. Poza katana, jakiego innego miecza uz...
    • Drodzy Forumowicze! 17 maja do ”Gazety Wyborczej” została dołączona bezpłatna książka ”Katedra Marii Panny w Paryżu”. Książka rozpoczyna nową kolekcję Klasyka XIX wieku. Kolejne tytuły będą do kupienia łącznie z Gazetą, co wtorek w cenie 18 zł. Z tej okazji ogłaszamy konkurs. Wystarczy na forum Gazeta.pl, w tym wątku, napisać krótką recenzję powieści Hugo. Dla dziesięciu zwycięzców Konkursu nagrodami będą zestawy trzech kolejnych płatnych książek z kolekcji ...
    • Witam serdecznie. Zapraszam do współtworzenia nowopowstającej strony o tematyce fantasy. Póki co znajduje się ona dopiero na początku drogi tworzenia, ale mam nadzieję, że znajdą się osoby chcące pomóc jej się narodzić. Mogłoby się nam udać. Mnie na tym bardzo zależy. :) fantasybook.ovh.org/index.php Pozdrawiam :)
    • Ma polonistka pozostawiła mój niespokojny umysł w wielkim kłopocie - otóż postanowiła rozchorować się tuż przed samą konkursem z polskiego. Podła grypa uniemożliwiła jej przekazanie mi jakiejkolwiek informacji na temat "Grażyny". Wśród wielu pytań egzystencjonalnych, które obijają się we wnętrzu mej czaszki wyróżnia się jedno, podstawowe i nieodzowne: CO TO JEST KURCZĘ ZA GATUNEK LITERACKI?????????????? Na dramat toto mi nie wygląda, bo scen i aktow ni widu, ni słychu, ...
    • nie wiem, kto wymyślił pytania komkursowe, ale wypadałoby, aby były one poprawne! I tak: stolicą Norwegii jest OSLO, a nie NARWIK, a miłorząb pochodzi z Japonii, a nie z Chin!
    • Drodzy forumowicze 1 czerwca do "Gazety Wyborczej" dołączona będzie gratisowo słynna książka Umberto Eco "Imię róży". To pierwsza z cyklu książek Kolekcji Literatury XX w. "Gazety Wyborczej" jakie co tydzień będzie można za 15 zł kupić razem z aktualnym wydaniem "Gazety". W kolejnych tygdniach będą to między innymi "Mistrz i Małgorzata", "Lolita" i "Blaszany bębenek". Z okazji startu cyklu Kolekcji Literatury XX w. "GW" przygotowaliśmy konkurs. Nagrodami dla dwójki zwycięzców ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się