-
Z okazji Międzynarodowego Dnia Psa Wielorasowego ( o czym przed chwilą doniosła Trusia)
ogłaszam wielki konkurs dla autorów na wierszyk (limeryk) o tematyce - kundel.
Nagrodą w konkursie jest słynna "babeczka" z Pomiechówka. Nie jadalna, co prawda, ale za to o kuszącym wyglądzie i znacznej kaloryczności...
-
To ten sam konkurs co i Dama startuje, tyle że ja nie konkurencja, ani nawet dla Scoutka. I z tej sprzyjającej okoliczności chciałam skorzystać i Was zachęcić do głosowania także na moje rysunki. Jak już przetarliście szlaki z Damą i Scoutkiem, to idąc za ciosem i na mnie ślijcie. W końcu jak by tak nasza cała trójka przedarła się do II etapu, albo i lepiej, to dla FzD też pożytek, nespa?
Po tej przydługiej przemowie, walę twarde dane
[b]sms na nr: 7122
treść: F00123[/b]
Z góry ...
-
Jako, że kończy się stary rok, więc postanowiłem ogłosić konkurs na [b]SŁOWO ROKU[/b], i [b]CYTAT ROKU[/b]...
Moje typy w słowie roku to:
MIESIĘCZNICA,
KONDOMINIUM.
A cytat to bezapelacyjnie Legendarna A. Fotyga, za całokształt wypowiedzi, co usta otworzy, to miód leje się na moje serce...
Proszę typujcie....
-
Społeczeństwo forumowe proszone jest o zgłaszanie w tym wątku propozycji obchodów Andrzejkowych. Szczególnie mile widziane będą sposoby na wirtualne lanie z wróżbami połączone oraz na uczczenie osobników imię patrona obchodów noszących. Ma być hucznie i wesoło.
Się czeka. Do 28 listopada w samo południe.
-
Postanowiłem opłynąć w poszukiwaniu tuńczyków i inkszych karanxów Wyspy Śpiewające. A tak z 30-40 mil morskich (okręgiem, okręgiem;) na jeden rejs. Własnom jednostkom pływajoncom, a co! Może i małą, zaledwie 3,5 metrową, ale za to żwawą, bo z napędem mechanicznym.
I mam zaklops. Walczy bowiem we mię kilka nazw dla onegoż dzielnegoż morskiegoż gumieniaka. A dokładniej trzy. Na razie wygrywa: m/y Dziobak.
Ale to mnie mało. Ogłaszam więc błyskawiczny konkurs na nazwę. Może komuś cuś się nasun...
-
Oświadczam, ze liczą się tylko materiały archiwalne nie modyfikowane
elektronicznie!!!
Czyli prawda , prawda i jeszcze raz prawda.
Wiem, ze mój kandydat jest nie do pobicia, ale zaryzykuję.
Prosze mnie pokazać większego idiotę:
tiny.pl/htd75
-
z uroczystości na Wawelu 18.6, czyli mszy wypominkowej i takich tam
innych na dwa dni przed pierwszą turą. Oczywiście nie będzie to
łamaniem ciszy wyborczej, bo takiej daty się nie wybiera, ona jest.
Pomysłem konkursu natchnęła mnie wiadomość o tym, jak niejaki Kraśko
już książkę o wypadku Tu-154 zdążył napisać. Na 10 czerwca wydawca
ją szykuje. My na FzD będziemy lepsi i opiszemy wydarzenie przed
terminem. No to do roboty.
-
[sonda=Popieram propozycję]
[*]Muzeum
[*]Kopiec
[*]Pomnik Króla Polski (by.A. Górski)
[*]Prezydent na kasztance
[/sonda]
Spośród przedstawionych w linku projektów niechaj dworzanie, w
łaskawości swojej, wybiorą ten, który mi się najbardziej podoba.
W kroku drugim ustawimy krzyż przed wejściem do siedziby PiS i
będziemy ich santażować do czasu, aż zaakceptują naszą propozycję.
Dlaczego słoń ma ogon?
Żeby się zbyt gwałtownie nie kończył.
-
Teraz wyjeżdżam na 3 tygodnie, a jak wrócę, to w domu pojawi się
PIES. Będzie toto miało ciut ponad dwa miesiące. Jest czarne,
gładkowłose i ma wśród przodków sporo labradorów, ale oczywiście nie
wyłącznie. Płeć męska.
Niniejszym ogłaszam konkurs na imię dla piesa !!!!! Start !!!!
-
na dramatyczne pytanie Renaty Beger: [b]Jeżeli w Samoobronie była
seksafera, to dlaczego ja zostałam pominięta?[/b]
-
Na najpiekniejsza i najbrzydsza statue/pomnik.
Typujemy sposrod nizej wymienionych:
losu.org/architecture/grand-gigantic-great-remarkable-impressive-statues-world
Oto moje typy!
[b]
Najladniejsza:[/b]
Great Standing Maitreya Buddha of Beipu, Hsinchu County, Taiwan
[img]https://losu.org/wp-content/uploads/2007/11/Maitreya%20Buddha%20beipu.jpg[/img]
[b]Najbrzydsza:[/b]
Peter the Great of Moscow, Russia
[img]https://losu.org/wp-content/uploads/2007/11/peter%20the%20great.jpg[/img]
-
Durny regulamin blogowego konkursu na temat głosowania sms ma taki punkt:
Chociaż jest może taka furtka, jaką stosuję na suwalskim pograniczu, gdzie mi uporczywie naliczają roamingi z Litwy. Napyskowałam i dostałam pouczenie od Orange, że wchodzi się w ustawienia komóry i RĘCZNIE ustanawia operatora. Np. Orange.
Skoro tak, to MOŻE z zagranicy też się da, skoro w roamingu stale dokonują automatycznego doboru operatora. A to go dobrać ręcznie. W Bundesrepublik działa T-Mobile, we Francji...
-
i dzieci nam prusaczył!!!
[b]Kto ty jesteś: Prusak mały?[/b]
... Rzeźba przedstawiająca Fryderyka II, jednego z inicjatorów rozbiorów Polski, wykonana przez 6-letnią wychowankę przedszkola, została nagrodzona w konkursie plastycznym zorganizowanym przez Muzeum Miejskie we Wrocławiu. Historycy podkreślają, że w tego rodzaju konkursach powinno chodzić o to, żeby wzbogacać wiedzę. W tym przypadku mamy jednak do czynienia z zamazywaniem prawdy i relatywizacją (...)
(...) - Organizator ...