Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      konkursy

konkursy

(13 wyniki)
    • Konkurs na txt piosenki z zycia wzietej pt; "Nienawidzę żony kolegi a ona mnie" (tytuł zapodany przez carmody- ego) Preferowane teksty z doswiadczeń własnych i otoczenia, forma dowolna, natomiast mozna zauważ iż ten temat w polskiej piosence został kompletnie pominięty (osobiscie nie znam zadnej takiej piosenki), natomiast wiecznie zywy i kazdy z taką sytuacją "ochrony" swojego misia przed zgubnym naszym wpływem mógł sie zapoznać. wg mnie temat ciekawy i daje mocno do mysleni...
    • Maxa Kraxa alias Stefek Defekt alias Aaron Rozwalon i inne - konkurs no tak kobyłkę się rzekło a słowo u płota. Wstęp Dwa słowa: Maria Awaria - szczegóły w wątku poniższym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=84826615 a teraz wyobraźmy sobie że Maria chadza do lekarza, przyjmuje prochy garściami i zaczynająjej rosnąć włosy na klacie, zaczyna kląć, cycki znikają pod pachami a i zaczyna oglądać sport i zajadać sie boczkiem na śniadanie. Generalnie wyobrażamy sobie meski odpow...
    • Co ja znowu wymyslilem ? Ale z drugiej strony przeciez wszyscy lubimy konkursy, a na tym forum wszyscy popieramy kreatywnosc. Ja czytam z podziwem wypowiedzi tych mlodych, jeszcze nawet nie dwudziestolatkow. Ludzie moze nawet nie wiecie jaki macie talent do pisania ! Wiec czemu nie sprobowac napisac tekst do piosenki. Powiedzmy, ze jest to tekst dla polskiego zespolu rockowego z meskim wokalista, grajacego utwory w stylu Placebo ( nie zadne tam satanizujace gotyki). Reguly proste:...
    • Dla uczczenia 50k wpisow mamy konkurs z nagrodami Zwyciezcow bedzie dwoch (dwoje) a nagrody to brand new, first class DVDs z muzyka (liste zrobie troche pozniej) Prosze rozszyfrowac ponizsze nazwy lub hasla wybierajac jedna z czterech odpowiedzi. Odpowiedzi prosze nadsylac do przyszlego piatku na moja skrzynke. Rozwiazanie konkursu i ogloszenie zwyciezcow : listopad 18-ty 2006 (i uprasza sie o nie-guglowanie) 1. Bubblegum A) Potoczna nazwa jednej z choroby dziasel B) ...
    • Głosowało 20 forumowiczów. Ostateczne wyniki przedstawiają się następująco: Tekst 1 - 22 pkt 2 - 15 3 - 17 4 - 2 5 - 1 6 - 12 7 - 7 8 - 4 9 - 1 10 - 13 11 - 6
    • W związku z wątkiem poniżej dotyczącym Wilków pl.youtube.com/watch?v=VZRKT_ethp8 i ułomności discopolowych hymnów tych poniżej: pl.youtube.com/watch?v=jX7rtaNt-lU&feature=related no i o czywiście małgośka pl.youtube.com/watch?v=2yEUOohMaIM&feature=related napiszmy teksty spiewanek stadionowych albo hymnów albo cokolwiek byle autorskie, nasze, lepsze, ;)
    • jesli pomysl sie spodoba to moze po wakacjach bysmy go zrealizowali. Nie jestem fanem rapu (czyli zwyczajnie sie na tym nie znam ) ale syn mnie wczoraj przekonywal, ze tam nie chodzi o muzyke tylko o tekst , energie i takie tam. OK, dobrych pisarzy tu od groma, to moze niech napisza rapujacy tekst na wesolo, na przyklad tekst o Forum Strawberry Fields. Wygralby ten najbardziej zabawny.
    • Moze zrobimy jakiś wyścig po poetyc(z)ki laur (np odlew wąsa Jacka Cygana)na tekst piosenki o zadanym formacie, stylu i temacie? Wyobraźmy sobie że jesteśy Jackiem Cyganem i piszemy tekst dla Kukulskiej, Górniak czy innej i chcemy to zrobić dobrze? tak wiecie .... temat dowolny, format: cztery zwrotki i refren. Kto odwazny? Kto sieboi? Kto to olewa? Kto za tym wszystkim stoi? Komu się nie chce? no nie wiem jak sie zgłosi z 5 osób to było by fajnie. a może i nie. moze zmienic temat...
    • Ewentualnie dla Panów, ale tych z duszą naprawdę wrażliwą na kobiecy rock. Do wygrania jest najnowsza płyta Tracy Bonham - BLINK THE BRIGHTEST. Pytania są dwa: 1) Jakie wykształcenie muzyczne pobrała w/w bardzo utalentowana Pani? 2) Ile do tej pory długogrających płyt nagrała (licząc tę najnowszą, z czerwca 2005 roku)? Uprasza się o nie oszukiwanie, ergo znanie odpowiedzi na przynajmniej jedno z pytań od razu, bez posiłkowania się tzw. źródłami. Wygra ta osoba, która pie...
    • Wygrac mozna skladanke z kawalkami m.in. Bloc Party, Libertines, Franz Ferdinand... Rozdajemy te plyty na www.indiepopnight.pl, pytanie konkursowe banalnie latwe :-) Pozdro, dude
    • Przypominam o deadline konkursu hip hop siup - na rymowaną szesnastkę o forum Strawberry Fields. Przedłużyć termin? Bo nie dostałem ani jednej pracy na razie. (jeszcze raz zasady: 1) Na prace czekam do piątku, 9 września, pod adresem gazetowym. Będę na bieżąco informował, ile mam. Tekstów. 2) Obiecuję fachowe (na tyle, na ile mnie stać ;>) omówienie każdego tekstu i klasyfikację końcową - opublikowane w poniedziałek 12 września. Omówienie nie obejmuje ujawniania autorów - u...
    • MAKE FUN(25)

własciwie mam pomysł na głupią zabawę;)) MISTRZ DEKIELSKIEGO POSTA w sensie na forum muzyka zapodajemy mega głupi i dowolny temat np :jaka byla długosć zarostu Edyty Górniak gdy spiewała w Eurowizjii CZY TEŻ najlepsza siedmiostrunowa gitara w górach skalistych tudzież czy słyszeliscie że Santana kiedyśwkręcił w gitarę kondony zamiast strun i zagrał stairways to heaven? i czekamy ile osób się na niego wypowie, dodaje iz nie mozna samemu sobie się wpisywać, ale konkurentom jak na...
    • Ostatnio powróciłem do muzyki tej formacji i doszedłem do wniosku, że nie znam zbyt wielu zespołów, które mogłyby się poszczycić serią 4 tak zajebistych, niesamowicie równych, pozbawionych wypełniaczy płyt. Od razu przychodzą mi do głowy Talking Heads (od "Siódemek" do "Remain In Light" - bezlitośnie zabójczy, bezbłędny materiał), Pixies, może Sonic Youth (choć tutaj wyliczanka nie objęłaby pewnie debiutu, w przeciwieństwie do pozostałych wymienionych kapel). Znalazłbym jeszcze może kil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się