konkursy

(12 wyniki)
  • ksiazki.matras.pl/2011/06/01/konkurs-kryminalny/ Fajny konkurs. Kogo by tu opisać?
  • Tym, którym podobały się "Upiory...", i tym, którzy jeszcze nie czytali tego autora, a także tym, którzy chcieliby się jednak przekonać do jego twórczości - polecam konkurs: zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=28
  • Przez dwa miesiące trudziliśmy się, żeby wybrać książkę, która zasłuży na miano najlepszego kryminału w 2009 roku. No i wybraliśmy :) Ogłaszam, że zwyciężyła [b]Karin Fossum - Za podszeptem diabła[/b] a więc norweska królowa kryminału otrzymuje Honorową Nagrodę Celnego Strzału 2009 od naszego Forum :) Oto wyniki: 1. K. Fossum - Za podszeptem diabła (117 pkt) 2. A. Indidason - W bagnie (116 pkt) 3. K. Fossum - Utracona (112 pkt) 4. S. Larsson - Dziewczyna, która igrała z og...
  • Chyba niezbyt trudny: zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=28
  • zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=28
  • Witam wszystkich :) Przyszedl czas na podsumowanie minionego roku a więc wybieramy najlepszy kryminal/sensację roku 2010. Jest to trzecia edycja, więc część Forowiczów już wie o co chodzi :) [u]Ale przypomnę[/u]: W I Etapie podajemy max. 10 propozycji książek (każdy kto chce), które będą pretendować do honorowej [b]Nagrody Celnego Strzalu [/b]Naszego Forum :) W II Etapie wybieramy z podanych propozycji 10 książek, które uzyskaly najwięcej glosów. W III Etapie przyznajemy noty 1-1...
  • Mili Forumowicze ! Ponieważ zbliża się koniec roku, samorzutna Kapituła FKiS postanowiła przeprowadzić coroczny konkurs na najlepszy kryminał/sensację i przyznać honorową: [b]Nagrodę Celnego Strzału naszego Forum za rok 2009[/b] Kto się bawił w zeszłym roku w ocenianie, ten wie jak on będzie przebiegał ale przypomnę reguły dla Nowych Forumowiczów, których trochę przybyło i których serdecznie zapraszamy do zabawy :) Otóż w tym wątku zgłaszamy propozycje do NCS, każdy może poda...
  • Dziękuję za oddanie głosów w II Etapie naszego Konkursu :) 24 osoby podały swoje typy najlepszych kryminalno-sensacyjnych książek za 2009 rok. Teraz przechodzimy do najważniejszej rozgrywki :) czyli wybrania z dziesięciu pozycji (które otrzymały najwięcej głosów - 8 i wiecej) tej, która naszym zdaniem zasługuje na Nagrodę Celnego Strzału naszego Forum :) Przypominam, że każdej z poniższych pozycji można dać [b]od 1-10 punktów, gdzie 10 jest najwyższą notą[/b]. Można kilkak...
  • Rozpoczynamy drugi etap naszego konkursu :) Proszę o wybranie [i]tylko 10 książek [/i]z 77 zgłoszonych, jako najlepszych w 2009 roku (wg głosujących oczywiście). Dla ułatwienia proszę podawać [u]same numery pozycji bez tytułów[/u]. 1. K. Fossum - Utracona 2. S. Larsson - Dziewczyna, która igrała z ogniem 3. J. Nesbo - Wybawiciel 4. I. Rankin - Pożegnalny blues 5. K. Fossum - Za podszeptem diabła 6. S. Larsson - Zamek z piasku, który runął 7. A. Thorarinsson - Sztuka grz...
  • Zachęcona Waszym poparciem przedstawiam propozycje kryminałów do Nagrody Honorowej naszego Forum, za rok 2008 czyli będą tu TYLKO książki wydane po raz pierwszy w 2008 roku w Polsce (i całe szczęście, bo trudno byłoby się zdecydować:) Najpierw zróbmy wspólną listę a potem głosujmy :) Proszę dodawać kolejne numery pozycji Kolejność przypadkowa: 1. Johan Theorin - Zmierzch 2. Stieg Larsson - Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet 3. Karin Fossum - Nie oglądaj się 4. Karin Fossum ...
  • Do wygrania "Zabójca mimo woli": zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=28
  • ... bo choć powinnam też robić mnóstwo innych rzeczy, to leżę i czytam, bo to jedyne, co mogę i co mi daje wytchnienie w taką pogodę. Odkrywam więc rzeczy (dla mnie) nieodkryte. Znalazłam "Sprawę Lerouge" Emile Gaboriau. To strasznie stary kryminał, bo, jak wyczytałam, z 1863 roku. Strasznie spodobali mi sie też autorzy piszący wspólnie: Sjöwall i Wahlöö. Czytałam na razie tylko jedną ich książkę ("Śmiejący się policjant"), ale z pewnością przeczytam wszystko, co napisali. To por...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się