Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      kontrolowany

kontrolowany

(12 wyniki)
    • wiem, że już o tym było dużo, ale teorie już znam, tylko gorzej z praktyką :) z 2 letnim synkiem doszliśmy do etapu, że jak posadze go na nocnik, to zrobił ładnie siku i jest ok, ale ja musze tego pilnować, bo sam nie zawoła i zleje sie w majty. niby wszystko wie, rozmawiamy o sikaniu do nocnika, wie, że powinien wołać, ale w praktyce to nie wychodzi... i tu moje pytanie... czy dalej go tak łapać i kontrolować i sadzać na ten nocnik co jakiś czas, czy może lepiej dać mu sikać po nogach ...
    • Mój 3,5 letni synek jak na razie dzielnie chodzi do przedszkola i jak na razie jedyny większy problem to sikanie podczas poobiedniej drzemki. Panie w przedszkolu nie chcą zakladać pieluchomajtek a kończy się tym że codziennie mam stertę ciuchów i pościeli do prania. Czy inne dzieci nie mają tego problemu? Co robicie w tej sytuacji? Dodam, że w domu też sika przez sen a potrafi spać w ciągu dnia nawet 3 godziny. W nocy też ciągle używamy pieluch bo nie umie się kontrolować jak śpi. dodam...
    • czy któraś tak robiła?tzn zakłądała majtki ceratkowe plus tetra? Synek nie sika już w dzien od roku ale w nocy tak-raz i jak się zleje od razu się budzi i sciąga pampersa-dalej śpi już bez niego Szukam suchego ale jak najbardziej niewygodnego sposobu żeby go oduczyć Tylko czy go nie odparzy itp????????
    • Mój syn od jakiegoś miesiąca nie nosi pieluchy w dzień. Zakładam mu tylko do spania. W dzień nie ma problemu woła że chce siusiu ale jak śpi to wogóle tego nie kontroluje, budzi sie z mokrą pieluchą. Czy to samo przyjdzie że nie bęzie sikał w nocy czy mogę coś w tej sprawie zrobić. Jak było u was ? Dodam że syn ma 2,5 roku.
    • Ciekawa jestem, czy w nocy wysadzacie dziecko na sikanie? Mój synek ma prawie 3 latka, nie nosi juz od dawna pieluchy w dzień, w nocy od jakichś 3-4 m-cy. Na początku przesypiał całe noce bez "wpadki", ale ostatnio zdarza się mu zsiusiać przez sen. Nie chcę znowu zakładac mu pieluchy, więc kiedy wstaję w nocy, wysadzam go. Ale z drugiej strony obawiam się, że przyzwyczai się do tego i nie nauczy się kontrolować swoich potrzeb. Jak jest u Was?
    • Moj synek ma 2 lata ale jak sie ze zlosci to jest straszny krzyczy gryzie szczypie i zlosliwie zrzuca wszystko to co ma pod reka a najlepiej to co mnie najbardziej zezlosci to znaczy sciagnie serwete ze stolu na ktorej stoi duzo ciekawych rzeczy np szklanki ?Czy to normalne i czy z tego wyrosnie
    • Pisałam już kiedyś że moja prawie 2,5 roczna córka ma problemy z siusianiem na nocnik. 3 miesiące chodziła bez pieluchy i ani raz nie zawołała siku ( bo kupę wołała). Poradziłyście żeby odpuścić na jakiś czas. Tak zrobiłam i co? Moja Zuzanka ściąga sobie pieluchę sama gdy tylko wstanie. Namawiałam ją żeby ją jednak nosiła ale nic to nie pomogło " bo ona nie chce". Ale gdy chce siku lub kupę biegnie po pampersa i dopiero w niego narobi (nocniczek, kibelek absolutnie) wtedy wręcz płacze b...
    • Mój syn (2 lata i 7mcy) pieluch w dzień nie używa już od 5 mcy. ostatnio postanowiliśmy odstawić je również w nocy. Efekt jest taki, że wysikujemy go przed naszym pójściem spać, a potem rano prześcieradło jest prawie zawsze zasikane. Na pytanie co się stało, mówi, że nie zdążył...Nocnik stoi cały czas w jego pokoju. Nie chce mi się wierzyć, że sika przez sen, bo to, z tego co czytałam, raczej niemożliwe - ponoć dzieco musi się przynajmniej przebudzić, żeby sie wysikać. Do pieluch nie...
    • Od paru dni Młody (2 lata i 8 miesięcy) moczy się w przedszkolu podczas drzemki. Jest wysadzany tuż przed położeniem spać, śpi ok. 1,5-2 godziny. Ogólnie czasem ciut za późno mówi o tym, że chce siku, po prostu zdarza mu się czasem popuścić. Odpieluchowaliśmy go latem, od tamtej pory ma zakładaną pieluchę tylko na noc. Nie wiem, co może być przyczyną - czy to zwykły chwilowy regres, czy reakcja na "dzidziusia w brzuchu mamy", czy czegoś się przestraszył, czy może jakaś choroba.....
    • mojej córce odkąd zaczęła chodzić (miała trochę poniżej roku)strasznie wykrzywiły się nóżki. Na początku, jako że jest to moje pierwsze dziecko, myślałam,ze wszystkie maluch tak mają, ale to nie prawda. Przypatrzyłam się innym dzieciom w tym wieku (teraz ma 15 miesięcy) i mają prościutkie nóżki. Dodam,ze miała oczywiście w wieku 6 tyg usg bioderek, potem prywatną wizytę u ortopedy (jak jeszcze nie chodziła) i powiedział,ze wszystko jest super. TEraz pokazałam ją ortopedzie dziecięcemu i...
    • Cześć, Czy wasze 3-latki śpią już ładnie bez pampersów? Ja mojemu synkowi od około dwóch miesięcy nie dawałam pampersa na noc, ale co drugą-trzecią noc była mokra wpadka w majteczkach. W dzień jest super - odkąd synek skończył 1,5 roczku sam informuje o swoich potrzebach. Nie wiem tylko czy nadal jest sens aby nie zakładać mu pampersa na noc, tylko jak tak dalej pójdzie to będę musiała zmienić łóżko i cały komplet pościeli. Poradźcie i podpowiedzcie jak to jest u Was, Pozd...
    • No właśnie kiedy zacząć uczyć siusiania na nocniku, kiedy mój synek nawet minuty nie potrafi na nim wysiedzieć?. Podzielcie się swoim sposobem. Pozdrawiam Polinetka mama Kuby - 11,5 miesiąca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się