Forum eDziecko eRodzice Życie rodzinne
ZMIEŃ
      kontrolowany

kontrolowany

(8 wyników)
    • Witam Mam 30 lat, synka 3 lata i meza. Razem z mezem jestesmy zgodnym małżeństwem od kilku lat. Niestety nasze relacje psuje moja potrzeba kontrolowania innych. Przejawia się to tak, że wszystko musi być tak jak ja chce. Mąż gdzieś wychodzi, np. na piwo. NIe umawiamy się na która przyjdzie. Ale ja już po jakimś czasie (zwykle wymyślonym przeze mnie) czekam zla, bo juz powinien być. Innym razem czepiam się bo wypił 3 piwa zamiast 2. Innym razem o co innego. Zawsze coś się znajdzie. Wyjedż...
    • przez mojego narzeczonego trwa to już kilka ładnych lat.Jesteśmy ze sobą 9 lat i mamy dwoje dzieci, wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi ale powoli robi się to denerwujące wypytuje o każdy telefon,sms,sprawdza moją pocztę internetową i zawarte w niej wiadomości,wypytuje mnie o każde słowo-szczegół z rozmowy nawet z moją mamą,bratem,rodziną nie mam kompletnie żadnej prywatności jeśli czegoś nie chce mu powiedzieć zaraz się naburmusza i chodzi wkurzony ciągle wypytując się co,kto i d...
    • Mąż jest zwolennikiem ograniczonego zaufania do dzieci i czyta gadu-gadu naszej niemal 18-letniej córki. Zaznaczam, że córka nie sprawia kłopotów wychowawczych, dobrze się uczy, nie wpadła w złe towarzystwo, ma z nami dobry kontakt. To taka prewencja rodzicielska w jego wydaniu, bo twierdzi, że dziecko i tak nigdy calej prawdy nie mówi. Jestem temu przeciwna, ale mąż mający stanowczy i despotyczny charakter nie dostosuje się do moich próśb o zaprzestanie tych praktyk. Jak go przekonać, ...
    • Mój odwieczny problem to brak porozumienia z mamą. Jestem 7 lat po ślubie i mam dwójkę dzieci. Od wielu lat mam uczucie, że stara się ona kontrolować nasze życie i finanse. Gdy brakuje nam pieniędzy i chcę od niej pożyczyć do 1-go 100 zł., to od razu słyszę a co wy robicie z pieniędzmi. Daje od razu do zrozumienia, że jesteśmy nieodpowiedzialnymi gnojami (ja mam 33 lat a mąż 35). Gdy wychodzimy z domu to musimy się tłumaczyć gdzie idziemy i słyszymy z jej strony "tylko nie zgińcie". Od ...
    • Nie wiem jak postąpić i dlatego bardzo proszę o kilka wskazówek. Jestem w stałym związku małżeńskim od 16 lat. Mamy syna - 13 lat i córkę 16 lat. Sytuacja materialna w której obecnie jesteśmy jest bardzo dobra - zimą wyjazdy na narty, latem dzieci jadą na obozy młodzieżowe, w sierpniu wyjeżdżamy całą rodziną do Hiszpanii lub Egiptu... wydawać się może, że sielanka rodzinna... a jednak nie do końca.... Przez przypadek odkryłam hasło swojej córki do gg. Zatopiona w lekturze jej pogawędek...
    • Jak poradzić sobie w sytuacji, kiedy twój facet jest o ciebie obsesyjnie zazdrosny? przegląda twoje rozmowy na GG, sprawdza pocztę, tylko po to żeby podsycić swoje chore wyobrażenia, każde moje użyte do kogoś słowo potrafi rozdmuchać do niewiarygodnych rozmiarów. Na nic zdają się moje zapewnienia,że go nie zamierzam zdradzać,nigdy mi to nie przyszło do głowy. Ale on ma swoje przykre doświadczenia,które teraz rzutuje na mnie. Czuję się coraz bardziej ograniczana i kontrolowana, chce abym...
    • ja akurat mam problem nie z pratnerem a z dzieckiem ale niestety na nasze relacje ma to też wpływ moja czterolatka ciągle nam ucieka i juz nie wiemy jak jej tłumaczyć żeby tego nie robiła, żadne prośby, groźby i kary nie pomagają przy każdym wyjściu trzymamy ją za rękę a ona i tak potrafi się wyrwać i uciec, doszło do tego że nie chodzimy z nią w miejsca gdzie jest dużo ludzi lub w miejca z których nie będzie potrafiła trafić do domu i oczywiście przy każdej ucieczce obwiniamy się...
    • Witajcie Jesem męzatka od prawie roku.Jest to dośc nie standardowy związek. Tak w skrocie- 3 lata temu zaszłam w ciąże z swoim obecnym partnerem,który jak się o tym dowiedziłą to mnie zostawił.moj mąż, wtedy jeszce kolega cały czas o mnie zabiegał, chciłą być ze mna ja odrzucałam jego zaloty,ale w końcu jak urodziła się dziecko, po 4 miesiącach zaczeliśmy byc razem po niespełna roku wzieliśmy slub.Wychowuje teraz nie swoje bbiologiczne dziecko,ale jest dla niego dobtym ojcem....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się