Forum Regionalne Mazowieckie Łomianki
ZMIEŃ
      kontrolowany

kontrolowany

(7 wyników)
    • Czy już jest ponad 60%? Pyt.do radnych niezależnych,głównie to chyba do p.Pszczółkowskiego. Wtrącam tylko tak,żeby obecny burmistrz nagle nie zrobił psikusa;),bo jakiś czas temu ktoś pisał,że w pewnym momencie brakowało kilkuset tyś.pln. Czy płaci na bieżąco wszelkiego typu rachunki?
    • informacje zaczynaja byc kontrolowane, niemozesz robic zdjec,niemozesz informowac o tym co sie dzieje na trudnych odcinkach walu, jezeli niemasz zgody burmistrza/sztabu kryzysowego, tylko jedna tuba jest za to odpowiedzialna,lokalna czyli z urzedu... powoli cofamy sie do powiedzenia, "na wladze nieporadze"... obywatel,mieszkaniec, niepartyjny...obywatel ale NIE platformy... szkoda ze wszedzie wchodzi polityka...
    • W związku z tym że rzecznik burmistrza i zarazem red naczelny nie bardzo zna się na podstawowych przepisach samorządowych oraz miał ciężki weekend przypomnę trochę uregulowań w tej materii. Ustawa o samorządzie gminnym mówi wprost: art. 18a "1. Rada gminy kontroluje działalność wójta(burmistrza), gminnych jednostek organizacyjnych oraz jednostek pomocniczych gminy; w tym celu powołuje komisję rewizyjną... 3. Komisja rewizyjna opiniuje wykonanie budżetu gminy i występuje z wnios...
    • Ronson rozpoczął prace ziemne na terenie skażonym metalami ciężkimi. Ciekawe czy ktokolwiek ze służb gminnych lub powiatowych sprawdza co robią (lub mają zamiar zrobić) ze skażoną warstwą ziemi? Jak znam życie w naszej gminie, skażona ziemia możne nagle znależć się, na prywatnej działce, przy braku reakcji jakichkolwiek służb.
    • nasze.lomianki.org/index.php/2008/04/09/radni-musza-kontrolowac-burmistrza/
    • No wróciłem z komisji społecznej,ale także z wyborów do rady osiedla Łomianki Stare(Mazowianka zostałą przewodnicząca). Trochę wcześniej na komisji społecznej od samego początku było raczej nerwowo, teraz wiem już dlaczego nawet pani skarbnik oskarżała mnie o populizm (choć zawsze starałem się doceniac jej ciężką pracę i nigdy niczego jej nie zarzucałem)za to że zwróciłem uwagę na fakt że w gazecie samorządowej "WSPÓLNOTA" Łomianki za rok 2007 zajęły 2 miejsce pod względem najwię...
    • Czy zdajecie sobie sprawę, że umowa z odśnieżającą Łomianki firmą, z Wieliszewa została zawarta przez poprzedniego burmistrza tak, iż odśnieża ona tylko najważniejsze ulice? Że by wyegzekwować należyte odśnieżanie, straż miejska musi śledzić nie tylko, co, jak i gdzie robią, to nawet zmuszona jest kontrolować, czym sypią? Bo firma nie ma obowiązku informować, iż działa już w Łomiankach. Bo piasek bez soli wszak jest tańszy od piasku z solą. A umowę skonstruowano tak sprytnie, że mimo ew...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się