Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      kontrolowany

kontrolowany

(15 wyników)
    • Moim przekleństwem jest nadmierne kontrolowanie siebie, zwłaszcza w towarzystwie płci przeciwnej, choć nie tylko...W towarzystwie osób mi bliskich, z którymi czuje sie bezpiecznie i pewnie jestem totalnie wyluzowana, potrafię sie wyglupiac, błaznować i dowcipkować, nie ma dla mnie tematów tabu, zabawiam towarzystwo. Tylko, ze to zamyka sie w kregu kilku osob, glownie kobiet. Jak wchodze w nowe towarzystwo, staje na przeciwko mezczyzny usztywniam sie, staje sie dretwa, oschla i surowa. ...
    • Na wstępie muszę napisać, że mam już dobrze po 30-ce i mam problem z rodzicami, bo tak się niestety złożyło, że muszę przez jakiś czas z nimi mieszkać. Mój ojciec jest despotyczny, jest wręcz tyranem. Nie przyjmuje do wiadomości słowa nie, wszystko musi być tak zrobione jak on chce. Nie wiem jak on to robi, a pewnie tkwi to we mnie, że nie potrafię mu się przeciwstawić i po prostu czasami czuję się jak niewolnik. Myślę, że wynika to z dzieciństwa, pewnie moja wolna wola była wt...
    • Ciekawa jestem, co mowi na to wszystko psychologia. Jest zalozmy ktos, kto probuje sugerowac, jak inni ludzie powinni zyc, co jesc, w co sie ubrac, jaka powinni podjac prace, jakie powinni prowadzic zycie towarzyskie. Wtraca sie w zycie przyjaciol, znajomych, sasiadow, jak i osob zupelnie obcych, ktorzy z ta osoba nie chca miec nic wspolnego. Narzuca swoja obecnosc, pomimo, ze nie jest mile widziany. Na kazda probe odrzucenia reaguje agresja i zadza zemsty. Wszystko wie najlepiej, oczywisci...
    • Dlaczego nas tak bardzo wk..wia, gdy ktoś nas do czegoś zmusza lub nas kontroluje?
    • mam znajomego..,którego znam od 25 lat jest w związku z moja kolezanka ... jest / był to człowiek bardzo spokojny.. schodził wszystkim z drogi...nie prowokował konfliktów..bardzo inteligentny wykształcony.. od roku czasu ..zaobserwowałam u nigo dziwne zachowanie... nagle bez wiekszego powodu popada w złosc...wku..enie...i agresje!! nigdy nikogo nie uderzył...ale jak sam mówi jest tego bardzo bliski... powodem do "ataku" może byc co kolwiek...h...
    • Witam wszystkich, za oknem piękne słońce, więc korzystając z pięknej pogody wyszedłem na spacer żeby poprawić sobie humor. Na spacerze mijając grupę idiotów w dresach, usłyszałem żebym wypie**alał itp itd, ponieważ patrzyłem na jednego dłużej. Drugi miał świetną zabawę rzucając jakimiś paprochami we mnie. Niby nic, normalna polska rzeczywistość, jednak takie gó.. wyprowadza mnie strasznie z równowagi!! Generalnie to każda pierdoła jest w stanie mnie wkurzyć straszliwie i popsuć hu...
    • Pajak wodnik Dlaczego zwracasz sie do mnie marcheweczko? Nie pojmuje co chcesz powiedziec . Wyjasnij mi prosze , bo odnosze wrazenie , ze mylisz mnie z kims . Pogoda piekna w mojej okolicy . Brak nieco deszczu . :))) dziwny z Ciebie czlowiek .
    • Czy osiemnastoletnią córkę należy jeszcze kontrolować w różnych dziedzinach życia, czy już traktować jak dorosłą osobę ? Moja ciocia mi powtarza, że dzieciom, niezależnie w jakim wieku, nie należy do końca ufać....... A co Wy o tym myślicie ?
    • heeeej, jakies pol roku mnie tu nie bylo, ale mam wrazenie, ze nic sie nie zmienilo.witek wciaz sie kloci z imaginem, praktycznie te same tematy, te same nicki, tylko atmosfera zrobila sie troche jakby bardziej....rodzinna.nawet komandos sie wkomponowal.poza tym coraz wiecej poezji, fakt, zwykle beznadziejnej, ale z drugiej strony nigdy nie bylem jej znawca.innymi slowy nudno, choc nudno wcale nie musi oznaczac zle, no nie? w tym miejsciu chcialbym teraz zanucic kilka melodi...
    • Po chwili nieobecności znów zmieniam podpis, na Mart@, jakoś imię mam utrudniające identyfikację :-) [Było: Kreska, Marta.] Piszecie o emocjach i człowieczeństwie. Jakoś inaczej widzę te sprawy: nie tyle panowanie nad nimi (mimo szacunku dla św. Tomasza, ładne imię ;-)), co wyrażanie emocji bywa problemem. Ja łatwo wyrażam emocje pozytywne, z trudem te odwrotne. Dlatego zdarza mi się szarżować, gdy coś wzbudzi mój ostry sprzeciw, albo gniew, mam za mało wprawy. Przerabiam właś...
    • ostatnio miałam małą kolizję, zawieziono mnie do szpitala byłam w szoku zupełnie nie kontrolowałam tego co robię i co mówie, Jest mi bardzo wstyd, myślałam że się znam........oprócz tego obraziłam wszystkich których widziałam mówiłam im takie rzeczy o których normalnie nawet nie myśle, boje się że ktoś odbierze to za moje odczucia lub przekonania mogę stracić przyjaciół.
    • Mam 25 lat. Od kilku lat mieszkam za granica. Studiuje rownoczesnie na polskiej i zagranicznej uczelni. Wlasnie pisze prace magisterska. W przyszlym roku wyjezdzam na 7 miesieczne stypendium zagraniczne. Pracuje dorywczo w tutejszej firmie doradztwa, bo sama finansuje sobie nauke. Od 2 lat jestem z kims zwiazana. Skromnie powiedziawszy nie naleze do osob brzydkich. Mowie plynnie 3 jezykami. Mieszkam w miescie wielkosci Poznania. Moj mezczyzna tutaj sie urodzil i wychowal. Tutaj ma...
    • Pod takim tytułem usiłowałem zamieścić wątek na forum Mężczyzna, w którym grzecznie się zapytałem dlaczego są cięte wszystkie wypowiedzi normalnych facetów, dla których homoseksualizm nie jest wyższą formą egzystencji. No i zbaraniałem, wątek zniknął po 15 sekundach!!! Jak tak ma wyglądać tolerancja w wykonaniu homoseksów to ja sobie nie życzę ani na tym forum, ani na żadnym innym nie kontrolowanym przez gejów żadnych wątków inicjowanych przez spleena, gf i innych takich. Jeśli kt...
    • Jak często zdarza się wam spotykać osoby, które dla polepszenia własnego samopoczucia krytykują innych? Skąd się bierze tak nikłe poczucie własnej wartości i potrzeba oceny własnej osoby poprzez wyszydzenie i niekiedy wręcz zmieszanie z błotem innych, stwierdzenie "on (ona) na pewno mi zazdrości". Złe dzieciństwo, toksyczni rodzice?
    • dzięki za poświęcony mi tamtej nocy czas to była ciężka noc oby nigdy się nie powtórzyła dziś dużo się wyjaśniło jest o.k. ale jeszcze rany krwawią jeszcze coś się czasem kotłuje we mnie ale jest dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się