kontrolowany

(9 wyników)
  • mam pytanko, jesli ma sie bardzo w porzadku pracodawce i do konca stycznia jestem na jego 'garnuszku' to jakie jest prawdopodobienstwo ze w tym czasei mnie sprawdzi ZUS? bo slyszalam ze w tym okresie musialby taka kontrole zlecic pracodawca,a u mnie raczej to nie wchodzi w rachybe... to moge sie spodziewac kontroli dopiero jakos po styczniu a wtedy juz bede w polowie 8 miesiaca to czy zus bedzie sie fatygowal zeby mnie sprawdzic? nie wiem co myslec? czy mam sie bac wyjsc do sklepu c...
  • Gdzie mogę zgłosić plac zabaw do kontroli?? Nasza administracja jakoś niezbyt się nim interesuje, a on jest w fatalnym stanie. Powyrywane kawałki betonu z podłoża, huśtawki z jakimiś ostrymi wystającymi prętami i wiele jeszcze negatywów można by o nim pisać. Kto zajmuje się tymi kontrolami placów zabaw, bo u nas to jakoś nikt nie zajrzał, czy takie zgłoszenie może być anonimowe??
  • Ponieważ tamten mój wątek "poszedł" w innym kierunku, mam pytanie: CZy kogoś z was ZUS kontrolował. Chodzi mi o zas. wychowawczy. Ja udaję się na taki po miesiącu pracy. Więc czy kogoś z was ZUs czepiał sie na taką okazję?? Będę bardzo wdzięczna za komentarz do tej sytuacji! Pozdrawiam - paula1
  • Jestem na zwolnieniu L4 i bedę składać papiery o zasiłek rehabilitacyjny. Mam pytanie odnośnie kontroli ZUS-u w domu ubezpieczonego.Jak to jest w sytuacji, gdy nie zastaną mnie w domu tj. w miejscu zameldowania. Mieszkam 200 km od miejsca zameldowania i tam też chodze do lekarza. Czy któraś z was miała taką sytuację i jak do tego odniósł się ZUS. Co w takim przypadku należy zrobić
  • Jak to jest z tą kontrolą na L4 ciążowym. Ktoś mi ostatnio powiedział, że ZUS kontroluje pracodawcę. Nie chciałabym nar żać mojego szefa na nieprzyjemności bo trochę mimo zwolnienia dorabiam. Ktoś coś wie??
  • Czy jeśli 2 dni opieki płacone są z funduszu pracodawcy oznacza to iż każdy z rodziców może wybrać po 2 dni? 2 dni matka + 2 dni ojciec?
  • Słyszałam, że bardzo często , kiedy L4 jest długie, po 30 dniach żZUS to kontroluje. To prawda?
  • Jak to jest z kontorą z ZUS-u. Słyszłam jakeis opowieści o tym że pracownik z ZUS może w kazej chwli zapukać w moje drzwi i sprawdzić czy rzeczywiście jestem w domu. Dla mnie to troszkę utopijne. Po pierwsze będąc na zwolnieniu owszem mam obowiązek być w domu, ale czy gdzies jest powiedziane że mam zrywać sie z łóżka do każdego dzwoniącego dzwonka? Ja mam np zwyczaj czytac sobie w łóżeczku i piżamce do godziny 11- 12? I nawet jak ktoś o tej porze dzwoni to i tak mu nie otworzę. A ...
  • No właśnie. jestem na L4 ale dopiero 2 tygdonie. zastanawiam się czy wogóle można wychodzić z domu, jesli mam na zwolnieniu zaznaczone, że mogę chodzić. Co ZUS zrobi jeśli mnie nie zastanie w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się