koper

(7 wyników)
  • Jestem świeżo upieczoną mamą. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin "alergicznych". Mamy już za sobą wizytę u dr Zawadzkiej. Nasza córeczka ma alergię pokarmową. Objawy: sapka, zielone, wodniste kupki, bóle brzuszka, kłopoty ze skórą. Jestem na ścisłej diecie. Jem kaszę jaglaną, ziemniaki, buraki, marchew, pietruszkę, pieczywo kukurydziane. Piję wodę i naturalny sok z aronii. Karmię piersią ale martwię się żeby nie zabrakło mi pokarmu. Żeby pomóc laktacji myślę o herbatkach Herbapolu ...
  • Witam, Mam niespełna 11 miesięcznego synka, który od kilku miesięcy ma wysypkę na policzkach i trochę na ramionach. Byliśmy u internisty, przepisała jakąś maść która po miesiącu regularnego stosowania nie pomogła. Później przepisała maść sterydową, ale w ulotce było napisane żeby nie stosować na twarzy, a także u dzieci... Postanowiłam zatem nie leczyć objawowo ale wyeliminować to co może go uczulać. Antoś od ponad tygodnia je tylko marchewkę, ziemniaki, jagnięcinę i gruszkę. Posiłki m...
  • witam,mam 7 miesięczną córeczkę,3 tygodnie temu podałam jej pół ugotowanego żółtka,równocześnie jadła też jedzenie ze słoiczków z selerem ,marchewką ,cielęciną ,kurczakiem ,koprem oraz w tym samym czasie przebywała troszke na lekkim mrozie posmarowana kremem nivea na kazdą pogode i zauwazyłam u niej szorstkie zaczerwienione policzki, skórkę popękaną jakby,bez grudek i krostek oraz szorstkie miejsca za uszkami i na nadgarstkach.....to wyczerpujący opis objawów....prosze o rade moze...
  • U mojej dzidzi w 3tygodniu zycia pojawily sie pierwsze objawy alergii - wysypalo ja na calej buzi. Od tego momentu przeszlismy na nutramigen i uspokojilo sie. Po 4 miesiacu zaczelam wprowadzac do jadlospisu dzidka jabluszka, marcheweczke i sloiczki oczywiscie (bobo vita). I okolo 5 miesiaca pojawila sie na twarzy wysypka. Od tygodnia karmie tylko nutramigenem zeby sprawdzic czy to alergia pokarmowa i chyba tak bo na buzi powoli zanika, ale za to na raczkach i na nozkach pojawily s...
  • Czy macie pomysły jak przygotować tego typu warzywa na zimę, czy nadaja sie do zamrożenia - mozna tak dlugo tzn do zimy przechowywac je zamrozone? A moze jakies przetwory? Mam dużą ilość cukinii z własnego ogródka i nie mam pojecia jak ja "odłożyć" na zime.Poradzcie mamy alergikow. Licze na podpowiedzi doswiadczonych mam. Pozdrawiam Ewelina
  • Apropos Twojego wątku na temat tego, że Twoje dziecko nadal wysypane, mimo, że usunęłaś alergeny...Trochę ostatnio buszowałam w ksiązkach o alergii i oto czego się dowiedziałam: Jeśli dziecko jest uczulone na JAJKO to trzeba uważać oczywiście na wszystko co od kury, ale także na jaja indycze.Dziecko może wysypać także po niektórych szczepionkach na odrę czy grypę, ponieważ wirusy choduje się często na jajku ( w skórcie).Czasem niektóre produkty mogą zawierać śladowe ilości jajka ( lub ...
  • Moja mała ma w tej chwili 8,5 miesiaca. Problemy ze skórą pojawiły się w 5 tygodniu i niestety nie ustępują, chociaż poprawa nastąpiła. Mała z racji że jest alergikim mało je tylko:nutramigen, kleik kukurydziany i ryżowy, marchew, ziemniak, oliwę, gruszkę, królika, w ubiegłym tygodni próbowaliśmy jabłko i chyba jest O.K. tylko nie bardzo jej smakuje. Piję tylko wodę, ewentualnie z glukozą, sok z gruszki i marchewkowy, teraz jeszcze jabłkowy. Mam pytanie czy można spróbować dołącz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się