Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      koper

koper

(85 wyników)
    • tak sie musze zapytac.. moj maly jak sie dossie do mleka to wypija 150 ml. ale herbatki z kopru wloskiego juz nie jest w stanie przelknac, bo ma pelny brzuszek. natomias kiedy mu dam herbatke przed mlekiem to wybrzydza bo chyb juz smak potrafi rpozpoznacsmile czy cos by sie stalo jakbym mu dal mleko (pre) rozdzienczone woda / herbata z kopru wloskiego?
    • już sama nie wiem,czym mam dopajać mojego maluszka.Ma 2 miesiące i nadal męczymy się z wzdęciami i kolkami.Nie chce pić samej przegotowanej wody mineralnej niegazowanej, czasem jak posłodzę niewielką ilością cukru to coś tam łyknie.Ładnie pije herbatkę koperkową Plantex lub rumiankową.Dodam,że jak już zrobi kupkę (raz na dobę lub dwie doby)to jest ona bardzo rzadka, taka, która właśnie bardzo kręci w brzuszku.Stąd moje pytanie: czy herbatka rumiankowa lub koperkowa nie powoduje ...
    • Mam 2 tygodniową córeczke, jak często mogę podawac jej herbatkę z kopru włoskiego?
    • witam, moj malutki ma mocne zaparcia. podaje mu esputicon, wode z glukoza i herbatke z kopru hipp. ile takich herbatek maksymalnie moze w ciagu doby wypic moj synus? ma dopiero 15 dni i nie chciaalbym przesadzac. dzieki za odp. pozdrawiam
    • czy podajecie dzieciom ta herbatke? U mnie juz nawet sab simplex przestal dzialac jestem w desperacji...ani masaze, ani brzuszek do brzuszka, ani regularne odbijanie, dieta...Corka je tak lapczywie, ze nie uchronie jej przed polykaniem powietrza, do tego jest marudna i czesto egzekwuje noszenie na rekach placzem, wiec wtedy tez przy okazji zapewne polyka powietrze. Czy podajemy ta herbatke jak juz boli, czy profilaktycznie? Dodam, ze nie chce jej dopajac,jest tylko na piersi, ale to j...
    • ...wiem, że wspomaga pracę jelit i zapobiega kolkom. Chciałabym podać mojej 8-tygodniowej córci ale nie wiem jak parzyć, ile dawać i jak często? Czy wogóle można stosować taką zwykłą herbatkę z torebek (Herbapol, Zielnik Polski - Koper Włoski) dla niemowląt? Ponieważ nie mieszkam w Polsce nie mam dostępu do innych herbatek dla dzieci, takich wynalazków tu się nie stosuje:( Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
    • herbatkę dla 5 - tygodniowego dziecka ? Czy to prawda, że takie wywary z koperku i rumianku, melisy i t.p. można podawać od 4 miesiaca, wczesniej trzeba sporą ilością wody rozcieńczać ? czyli jak przygotować ?
    • Dziewczyny, moja corcia wczoraj skonczyla 3 tyg. Bardzo czesto po karmieniu piersia lub w trakcie bardzo sie spina, czasami zaplacze. Puszcza troche gazow glownie jak lezy na brzuchu. kolezanki polecily czopki i herbatke z kopru. Kupilam koper f-my Plantex mozna dawac od drugiego tygpdnia a na czopkach jest napisane ze dla dzieci ale wieku nie podano. Podobno moe podac ale kawalek czopka. Kupilam tez espumisan jak plakala przez dwa dni i widac bylo ze cierpi ale teraz jesyt znac...
    • córcia ma 2 tygodnie, karmie ją piersią i zastanawiam się czy nie pić herbatki z kopru - boję się ze bedzie miała kolki i to picie to tak zapobiegawczo. Drugie pytanie brak odbicia po jedzeniu może wywołać kolkę?
    • Moja Mała ma 4 tyg i bardzo często przy karmieniu (karmię piersią)boli ją brzuszek.Kupiłam w aptece herbatkę Hipp z kopru i wczoraj zrobiłam Jej 100 ml.Jak się dorwała to wypiła całą butelkę!!!a pewnie gdybym zrobiła więcej to też by wypiła.Napiszcie ile mogę Jej tego podawać i ile razy dziennie.Po herbatce wypiła jeszcze mleczko i poszła spać no i było już dużo lepiej.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.Nie śpi mi dziś od 6.00 i mam już dość!!
    • Do tej pory córcia dostawała 2 razy dziennie, zapobiegawczo,ale pomyslalam,ze to moze za dużo, jest teraz karmiona wyłącznie butlą. Jeśli przesadzam z tym koprem, to co dawac do picia i ile razy dziennie?Pozdrawiam!
    • Chyba mój Wojtuś ma problem z gazami. Przez jego niedojrzały układ trawienny bardzo się męczy - ma kłopoty z zasypianiem, podczas snu również się pręży, stęka i złości. Męczę się i ja, bo po nocnych karmieniach mogę go usypiać nawet i dwie godziny. Czy mogę spróbować mu pomóc podaniem herbatki z kopru włoskiego? {mały ma dopiero 16 dni, karmiony jest tylko piersią). Jeśli nie herbatka to jak inaczej mu pomóc? I jeszcze jedno - mam taką herbatkę z Leader Price, wygląda jak kopia hippa....
    • witam moje drogie, pojawiam się z kolejnym pytaniem ( sprawdzałam w archiwum ale się nie doszukałam odpowiedzi): otóż czy mojemu 2,5 tygodniowemu synkowi karmionemu tylko piersią mogę podać herbatkę z kopru? mam butelkę ze smoczkiem imitującym nat. sutek więc się nie obawiam że potem będą problemy z nat. karmieniem :) (mały już pił z tej buteleczki i było ok) , chodzi mi o medyczną stronę czy on może wypić taką herbatkę i ew. w którym momencie mu ją podać .Bardzo liczę na odpowiedź , po...
    • Czy podajecie swoim dzieciom koper włoski na łatwiejsze pryknięcie. jesli tak to w jakich ilosciach i czy czymś słodziłyście herbatke. mój ignaś ma skonczone 5 tygodni i jest wczesniakiem,urodził sie w 33 tyg. ciazy. prosze o rade bo ignas ma duze problemy z gazami. dziekuje.
    • Mój tygodniowy synek ma chyba kolki, i dlatego zaczełam pić herbatki z kopra woskiego. Kupiąłm Hippa ale tam nie jest napisane jak dawkowac je dla matki karmiacej tylko dla dziecka a ja sie boje że jest jeszcze za malutki wiec wole pić sama, Kupiłam tez Herbapolu a tam jest ostrzezenie żeby nie naduzywac w okresie karmieia i ciązy ale może chodzi o to żeby nie przesadzac z piciem ich w duzych ilosciach? A wy jakie pijecie?
    • Mam pytanko, czy któraś z Was pije profilaktycznie napar z kopru włoskiego? Mojemu 1 miesięcznemu synkowi zdarzają się bóle brzuszka przy robieniu kupki. Może gdybym piła co jakiś czas napar z kopru to trawienie u niego było by lepsze?
    • zastanawiam sie czy podac mojej natalce hippa na trawienie z kopru widze ze jej cos chyba szkodzi z tego co jem nie ma kolek bo da sie uspokoic ale czeste gazy i bole brzuszka takie ze jak ja uspie to po chwili budzi sie i zwija z bolu po czym za moment znowu moze spac i tak w kolko... oddaje baczki ale z ogromnym wysilkiem i bolem , kupki w normie ... ja zaczelam pic tego hippa ale chyba bardzo malo go przechodzi do pokarmu bo nie ma poprawy
    • Moj synek jest karmiony piersia. Od wczoraj jest marudny, wydaje mi sie, ze chodzi o problemy brzuszkowe. # dni juz nie robil kupki i nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie jego zachowanie. Wiem ze dziei karmione piersia moga jeszcze rzadziej robic kupki, on tez czasami raz na 5 dni robil ale nic mu nie dolegalo i sie nie meczyl. Teraz placze, steka, napina sie. Moze go boli brzuszek, chcialabym mu pomoc ale nie wiem czy moge podac mu herbatke koperkowa, nie z granulek tylko tak...
    • dziewczyny drogie 1. jesli robicie herbatke ekspresową z kopru włoskiego dla Waszego dzieciaczka to gotujecie kilka ziarenek z torebki przez jakis tam czas z glukoza/cukrem [tak sie podobno dawniej robiło] czy tylko zaparzacie w torebce - i wtedy ile łyzeczek naparu dajecie na 100 ml wody? 2. durne pytanie - jaka jest normalna temperatura ciała dziecka? 36,6? czy niemowlęta moga miec wyższą temp.?
    • Mam pytanie, MaleNstwo ma kolki, polecono mi pic koper włoski, kupiłam taki Herbapolu, piłam 2X dzienie, ale efekt był taki ze spedziłam cały dzien na kibelku, tak mi oczysciło jelitka, odstawiłam wiec.Moze za mocny, albo chodzi o jakis inny?podobno Hipp tez ma takie herbatki, co polecacie? pije tez rumianek, małej nie dopajam, pozdrawiam cieplutko (znow zaczyna sie upał)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się