Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      krzysztofa

krzysztofa

(5 wyników)
    • Witam, moim zdaniem w wielu budynkach wspólnot mieszkaniowych występuje poważny problem zadymiania i brudzenia klatek schodowych poprzez palenie papierosów na klatkach przez niektórych właścicieli lokali/najemców. Zastanawiam, czy te osoby nie można byłoby obciążać wyższą stawką zaliczki na pokrycie kosztów c.o. w nieruchomości wspólnej. Należałoby dokonać odpowiednich zapisów w regulaminach rozliczeń kosztów c.o. Sądzę, że tego rodzaju zmiana w regulaminach rozliczeń kosztów c.o. ni...
    • Witam, Jakie negatywne skutki dla właściciela lokalu może mieć nieujawnienie sposobu zarządu w księdze wieczystej.Czy wpis ten jest obowiązkowy? pozdrawiam, Krzysztof
    • czesc mam pytanie sondazowe dotyczące ksiegowych pracujacych dla wspolnot: czy wasz ksiegowy to spec od wspolnot czy taki "normalny" ? czy z doswiadczenia mozecie powiedziec ze jest roznica miedzy nimi ? jak ich szukac?
    • Jestesmy mloda wspolnota,chcemy wynajmowac pomieszczenia wspolne. W zwiazku z tym musimy podjac uchwale.Mamy zamiar to zrobic zbierajac glosy przez zarzad.Jeden z wlascicieli posiada wiekszosc udzialow, czy mozna zbierac (glosowac) glosy - jeden wlasciciel,jeden glos.Posiadamy liste wlascicieli z podpisami,ktorz lacznie maja 22% udzialow.W Zarzadzie sa dwa poglady,ja osobiscie uwazam ,ze nie.Mozna ja uchwalic liczaz udzialy. Prosze o podpowiedz.
    • Cześć Włąśnie otrzymałem zawiadomienie z sądu. Sprawa ciągnie się od marca br.Drugi raz sąd okręgowy przekazał sprawę sądowi rejonowemu do ponownego rozpatrzenia.Za pierwszym razem stwierdził braki formalne,potem swoją niewłaściwość.CO ROBIĆ,jeśli uchwała została wykonana,bo sąd mimo wniosku o zabezpieczenie powództwa,nie wstrzymał jej wykonania.Ciągnąć sprawę dalej czy napisać wniosek o zwrot pozwu? pozdrawiam, Krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się