kwasy

(32 wyniki)
  • Ostatnio wiele słyszałam o szkodliwości kwasu cytrynowego. Tymczasem jak czytam skład wielu produktów, to jest on dodawany prawie do wszystkiego. Wiem, że w małych ilościach nic nie aszkodzi, ale jak zsumuje się wszystko, co się jadło, to może okazać się, że tego, co szkodliwe, zebrało się dużo w organiźmie. Poza tym, martwię się, czy dodatek kwasu cytrynowego jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dla dzieci. Macie jakieś sprawdzone informacje?
  • Mam nadzerke od 1,5 roku i jako ze jeszcze dzieci nie rodzilam moj lekarz narazie wstrzymuje sie z wypaleniem czy wymrozeniem. Zaproponowal mi zabieg z kwasem. Trzeba ta nadzerke posmarowac i podobno ma zniknac chociaz nie koniecznie. Pytanie do was: mialyscie cos takiego? Czy to pomoglo? Z gory dzieki za odpowiedz )
  • Ze wzgledu na czeste infekcje pochwy ginekolog zalecil mi stosowanie bakterii kwasu mlekowego. Lekarz powiedzial tak ogolnie ze moge to kupic bez recepty w aptece. Chcialabym zamowic w aptece internetowej i nie bardzo wiem teraz co, moze ktos podpowie jak to sie fachowo nazywa, macie jakies doswiadczenia? czy to rzeczywiscie jakos reguluje flore bakteryna?
  • Czy kapsułki z kwasem mlekowym można brać profilaktycznie, nawet po zakończeniu leczenia infekcji? W trakcie kuracji wykupiłam 2 opakowania lacibiosu femina, została mi jeszcze połowa, jestem już po okresie ,mogę je dalej zażywać?
  • Witam!Piszę ten post bo może komuś przydadzą sie te informację.Miałam od zawsze problem z nawracającymi się grzybicam i infekcjami.Jak się okazało winowajcom była nadżerka(wielkości 1zł).4mies.po porodzie zdecydowałam się na leczenie,wcześniej zanim zaszłam w ciążę chodziłam do innego ginekologa który proponował mi wymrażanie-ze strachu odwlekałam decyzję.Mój nowy lekarz,który prowadził mi ciążę i do którego obecnie chodzę zaproponował mi nową metodę, leczenie kwasem.Jest to szwedzki le...
  • Witam, od jakiegoś czasu regularnie kilka razy w tygodniu robi mi się (szczególnie dopołudnia) niedobrze i jak staram się zwymiotować to wychodzi ze mnie bardzo piekący kwas... Nie jestem w ciąży na pewno;-) Miałam kiedyś podwyższone wyniki wątrobowe... czy to może mieć związek? w ogóle co to możę być? Proszę doradźcie coś .Dzięki
  • Nie wiem czy taki wynik jest bardzo niepokojący? Minęło ponad dwa tygodnie od badania ( nie odebrałam wyników na czas) i nie wiem czy jest sens zapisywać się do ginekologa. ph 4,4 nabłonki liczne leukocyty pojedyncze kwas mlek. nieliczne ziarniaki gram +, pałeczki gram -, grzyby drożdżopodobne, trichomonas vaginalis - nie znaleziono
  • no czytać te etykiety czy nie? przeziębiłam sie więc sięgnęłam po sok malinowo-żurawinowy...hm ale zapragnęłam przeczytać etykietę i co tam widze?: cytuje: "Syrop owocowy o smaku malinowo-żurawinowym z witaminą C Skład: woda, zagęszczony sok aroniowy(!), zagęszczony sok z czarnej marchwi(!!!), kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromaty. 50%zagęszczony sok malonowy (0.25%), witamina C-substancja wzbogacająca, 50%zagęszczony sok żurawinowy (0.06%)" odpadłam...co to jest czarna m...
  • Czy biorąc tabletki anty moge rownocześcnie zacząć brać kwas foliowy?? i czy biorąc kwas foliowy można pić alkohol??
  • ... kwas mlekowy dopochwowo/doustnie przy niewielkich stanach zapalnych czy wspomagajaco przy niewielkiej grzybycy mozna zastapic zwyklym jogurtem naturalnym? Znajomej powiedzial to gin, ale nie jest specjalnie przekonana...
  • witajcie dziewczyny w wymazie z kanału szyjki i st. czystości pochwy wyszła mi bakteria kałowa o nazwie enteroccocus fecalis w dużej ilości, tzn. ponad 100 kolonii na płytce (+++). Wcześniej miałam jeszcze dwie inne (streptococcus i e. coli), ale zwalczyłam "kwasami". Czy którejśc z Was udało się pozbyć tego wstrętnego fecalisa?? Bardzo prosze o podpowiedź, gdyż zależy mi na czasie. Ja ze swej strony mogę podpowiedzieć, czym udało mi się pozbyć tych dwóch pozostałych. Pozdrawia...
  • Od wczoraj czuję nieprzyjemne pieczenie w pochwie. Jakby mnie ktoś tam przypalał żywym ogniem. Jutro mam wizytę u gina, ale co mam zrobić do tego czasu? Jak sobie ulżyć? Można coś kupić w aptece, co mi pomoże przetrwać dzisiaj i jutro w pracy?
  • Około miesiąca temu byłam u gina i dostałam na infekcję grzybiczną Flumycon i Pimafucort do smarowania oprócz tego globulki Pimafucin 3 szt. Wydawało się, że grzybek przechodzi, ale skóra na łonie i tam gdzie był grzyb czyli nawet w pachwinach jeszcze lekko pozostawała zmieniona i lekko swędziała. Po 2 tygodniach zaczęła bardziej i bardziej. Teraz jest podrażniona i lekko napuchnięta, bo zaczęłam się drapać. Smaruję Clotrimazolem, bo nie mam już Pumaficortu, ale to nic nie daje. D...
  • Od trzech dni odczuwam dokuczliwe swędzenie pochwy, połączone z suchością i białą wydzieliną. To pewnie grzybica- zamierzałam jutro iść do lekarza, ale rozpoczęła się miesiączka... Co można zrobić? Czy przez te kilka dni krwawienia nie wykluje mi się tam jakiś paskudztwo? Czy w czasie krwawienia iść do lekarza?
  • Prosze moze doradzicie mi jakis fajny zel.Ostatnio wlasnie slyszalam ze ten z Oriflame jest dosc dobry.Ja mam straszy problem z doborem dla siebie zelu.Ginekoleg u ktorej bylam(nie jedna) powiedziala ze ona nie doradza, trzeba na sobie sprawdzac , bo kobiety roznie reagoja.Stosowalam Bielendy z kory debu- w miare byl oki,intyme i ziaje komwaliowy-wysuszal mnie.Teraz kupilam Soraya z rumianku i szalwi(naturalny), ale po nim po paru dnich pojawil sie u mnie dziwny zielony sluz.Po odstawieniu w...
  • Mam głębokie przebarwienia na łydce po silnym zapaleniu mieszków włosowych. Przebarwienia mam również po trądziku - na twarzy i ramionach. Usłyszałam o kremie thiospot (30ml za ok100 pln - podobno wydajny). Czy któraś z was stosowała ten dermokosmetyk i czy pomógł. A jeśli tak, to czy efekt można zauważyć przynajmniej po miesiącu używania? Oczywiście to zależy od rodzaju przebarwień, typu skóry etc. ale czy można w ogóle się zdecydować na zakup? czy jakos nie poszkodzi? Mam pewne obawy...
  • Słuchajcie, czy rodzinny może wypisac receptę na fluconazole czy coś takiego, bo ide dziś z dziekciem na szczepienie więc niejako przy okazji bym wziela. Bo o gina tak na już cięzko się dostać, a swędzi koszmarnie. W poniedizałek skończyłam antybiotyk, dzień po już cos zaczęło, wzięłam lactovaginal ale nic nie dał...
  • mam 3 stopien czystosci pochwy,dosc obfita flora bakteryjna: bakterie gram dodatnie ziarniaki dodatnie, ale nie odczuwam zadnyc dolegliwosci!nie ma uplawow ani brzydkiego zapachu. co mam robic? lactovaginal wystarczy?
  • chorowałam dwa lata na grzybice pochwy. te wszystkie bakterie , które wymieniacie miałam. Wiedziałam o nich wszystko. Myślałam, że popełnię samobójstwo. LAKTOWAGINAL -paleczki kwasu mlekowego po okresie i w stanach ogólnego wyczerpania- to pomaga. I dbanie o higienę-do przesady. Naprawdę. Skończyły się moje problemy i płacz po nocach. Tej opuchlizny i pieczenia nie zapomnę do końca życia.
  • Zastanawia mnie to czy u każdego są takie same objawy i czy należy przy tym stale przyjmować leki. Ja przez dłuższy czas nie brałam i objawy się nasiliły. Codziennie boli mnie żołądek, mdli mnie a dzień często zaczynam od wymiotów :(( Czy tego nie można wyleczyć? Proszę o odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się