Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      kwasy

kwasy

(3 wyniki)
    • Jesli ktoś orientuje się w chemii i nazwach tych wszystkich składników, to proszę o pomoc. Tłumaczę tekst, w którym jest podany skład melisy i nie wiem, czy udało mi się dobrać właściwe odpowiedniki. Jak wszystkie wargowe, melisa dostarcza olejków eterycznych, choć w niewielkich ilościach (0,1%). Zawiera cytral i cytronelol, które nadają jej liściom ten przyjemny cytrynowy aromat. Pośród różnych substancji aktywnych trzeba odnotować flawonidy (apigenina, luteolina) i polifenole o...
    • Po pierwsze chciałam się przywitać! Brakowało takiego forum. Po drugie wyrazić podziw dla wiedzy załozycielki wątku na temat ziół :)) A po trzecie chciałąm zapytac jakie zioła powinno stosować się aby obniżyc cholesterol u młodego mężczyzny (26 lat-cholesterol prawie 300)? Pozdrawiam !
    • Bardzo je polecam z pieczywem zamiast masła,przynajmniej mi bardzo podpasowały. Próbowałam kukurydzianego, sojowego. Ostatnim zakupem jest dyniowy. Zapach i smak ma niebiański. Kolor ciemno zielony. Z ciemnym , dobrym pieczywem smakuje wspaniale. Można zjadać z przyprawami. aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się