laska

(6 wyników)
  • Czy ktos z Was wie, ile to jest przyslowiowe "co laska"? Wiem, ze wiele zalezy od ksiedza, parafii, czy "wymogow" mlodych, ale o jakich mniej wiecej kwotach mowimy? Pozdrawiam
  • ile kosztuje w danym Kosciele slub?? Tak sie zastanawiam bo nie chce byc niemilo rozczarowana na miesiac przed gdzie nie bede juz miec innego wyjsca. A z drugiej strony ksiadz moze powiedzec ze jak sie nie podoba to prosze brac w swojej parafii.
  • Biore slub w Warszawie w parafii Sw. Bonifacego przy Czerniakowskiej. Ale nawet w innych kosciolach, ile daliscie za slub? Slyszac "co laska" nie jestem w stanie okreslc ile to ma byc :) Bardzo dziekuje za pomoc Alicja
  • Witam dziewczyny, nie wiem, wiec pytam. Ksiedzu placi sie za udzielenie slubu 'co laska' lub ile tam sobie zazada. Czy oprocz tego placi sie osobno organiscie, koscielnemu? A czy sa jakies oplaty organizacyjne? A co np, ze zwyklymi kwiatami na oltarz - czy my musimy kupic, czy to juz tez 'wliczone'? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Chcialabym wiedziec jak to u Was wyglada zanim wybiore sie do kancelarii.
  • Czesc, czy mozecie mi powiedziec czy placiliscie "co laska" za spisane protokolu ??? A jesli tak to ile ;) Tylko chodzi mi o sam protokol, a nie wystawienie licencji !!! z gory dzieki za odpowiedzi :) Kaska
  • Ponieważ córka bierze ślub w innym mieście, na mnie spadł obowiązek załatwienia papierów. Na dodatek córka była chrzczona w innym kościele, w innym była u komunii, a jeszcze w innym była bierzmowana. Czy jest jakaś stała taksa za te dokumenty, czy parafie wydają dokumenty "od ręki",czy we wszystkich parafiach będę musiała płacić wg zasady "co łąska, ale ludzie płacą nie mniej niż....." Czy ktoś wie dlaczego te papiery muszą być nie starsze niż 3 miesiące? Przecież zaistniałe zdarze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się