Forum Gospodarka Kredyty hipoteczne
ZMIEŃ
      lepszego

lepszego

(5 wyników)
    • Witam Proszę o radę. Rozważam wzięcie kred. hipotecznego na zakup mieszkania, które będę mogła odebrać za 2 lata, a obecnie nie rozpoczęła się jeszcze budowa. I mam pytanie, na czym lepiej jest ustanowić zabezpieczenie: czy na posiadanym mieszkaniu, czy na tym, które chcę kupić. Za opcją ustanowienia hipoteki na posiadanym mieszkaniu przemawiają 2 rzeczy: nie wszystkie banki kredytują dziurę w ziemi, znacznie krótszy okres (max 6 m-cy zamiast ok. 2,5 roku), kiedy płacę t...
    • Szybkie pytanie biorąc ryzyko kursowe po uwagę która opcja lepsza na kredyt ok. 350k PLN, realnie będzie spłacony po około 10 latach : a) kredyt w PLN, marża 1.6%, bez programu Rodzina na Swoim b) kredyt w CHF, marża 1.7%, spread 0,01 zł (wybieram pośród tych dwóch - taką dostałem ofertę z banku) Co polecacie? Mam na podjęcie decyzji klika dni...
    • potrzebuje jak najszybciej wziąć kredyt i powiedzcie czy lepiej samemu się zająć czy też skorzystać z doradców ktorzy zajmują się tego typu sprawami? jakie sa wasze doświadczenia? jest szansa na kredyt w 3 tygodnie? umowa o prace dochod netto m-ce 5500
    • Myślę o kredycie hipot na 10,15 lat na 150 000zł co lepiej wziąż w zł czy jednak we frankach. Wiadomo że jest b. niski kurs fr który może się odbić ale z drugiej strony o wile niższe oprocentowanie a więc i rata kredytu. Z drugiej strony mamy kryzys gospodarczy (może i wcześniejsze wybory), zapowiedzi podwyżek stóp procent jak to wszystko odbije się na oprocentowaniu kredytów. Czy ktoś może doradzić co w tej sytuacji robić?
    • Witam, Planuje wziac kredyt hipoteczny. Zastanawiam sie czy lepiej jest udac sie do doradcy finansowego, np. Open Finance, czy raczej samemu udac sie do poszczegolnych bankow. Gdzie dostane lepsze warunki: przez doradce, czy bezposrednio od banku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się