Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      likiery

likiery

(14 wyniki)
    • jw.czy jest taka możliwość ?
    • zeby byl pyszny latwy i mogl troche byc przechowywany
    • Od dłuższego czasu szukam po sklepach likieru Chartreuse (któregokolwiek!) i nigdzie nie ma. Szukałem także na stronach różnych firm - na darmo. Czy ktoś z was mógłby mi pomóc? Gdzie go można dostać? Z góry dziękuję za pomoc :-)
    • Poratujcie mnie przepisem. Z góry dziękuję.
    • szczególnie likiery! kto wie jak i doradzi?? szykuję dluzszy pobyt w otwartej butelce kilku likierów (choc nietylko) i bardzo, ale to bardzo nie chcialabym ich stracić! pieniedzy zreszta tez nie;) dzieki z gory! pozdrawiam!
    • Jak to jest z chartreuse, ile procent? Czytałem kiedys, ze sa trzy rodzaje: 71%, 55% - zielony, 40% - żółty. I czy można dostać ten likier w Polsce?
    • zeby bylo smacznie i nie za bardzo szumialo ;)
    • tak sie chyba to nazywa. Piłam dzisiaj u znajomej ale wstydziłam sie poprosić o przepis. Wiem że dała jajka mleko skondensowane, cukier i spirytus Macie może sprawdzony przepis na taki likierek?? Pozdrowienia
    • Witam pochwalcie sie z czym pijecie Malibu i w jakich proporcjach, bo mi jakos ono nie smakuje, ale moze po prostu pije je nie tak jak trzeba :P Dzieki za info
    • chcialbym zrobić nalewkę/likier która mogłaby przestać do 18 urodzin mojej córki (ma teraz 3 mieisące). Załóżmy że tyle przestoi :)) Macie jakieś wskazówki, porady , przepisy ? byłbym wdzięczny za jakieś info.
    • Witam Za kazdym razem jak probuje zrobic drinka ktory by mial kilka kolorow wszystko mi sie miesza i otrzymuje jeden kolor. Macie moze jakies sugestje co mam zrobic zeby kolory sie nie mieszaly? Pozdrawiam Seba
    • jaka powinna byc kolenosc ew. tempo wlewania plynow (wodka, gesty likier typu curracao blue albo syrop owocowy, sok owocowy) do wysokiej szklanki zeby uzyskac efektownego "cieniowanego" drinka? co z lodem? czy stosowac tylko zimne skladniki i nie dawac pokruszonego lodu? jakies tricki techniczne? prosze o wskazowki dzieki
    • Witam. Chcę zrobić samemu likier miodowy. Jedyny przepis jaki znalazłem na sieci to spirytus, miód i kilka ziarenek kawy... Chciałem zapytać jakie zioła powinny się znaleźć w tym specyfiku aby był równie dobry jeśli nie lepszy niż ten kupowany w sklepie ? Jasna sprawa że chciałbym spak korzenny, a nie np. skórki pomarańcza, rodzynków itd. Macie jakieś doświadczenia ?
    • Baileys(9)

Witam czy ktoś może wie gdzie kupię "miniaturkę" Baileys - chodzi mi o Baileys'a w jak najmniejszej butelce Kasia
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się