Gość: tai-pan13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.03, 09:54 Jak to jest z chartreuse, ile procent? Czytałem kiedys, ze sa trzy rodzaje: 71%, 55% - zielony, 40% - żółty. I czy można dostać ten likier w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: chartreuse - eliksir życia 06.04.03, 11:36 Chartreuse istnieje w tych trzech odmianach "procentowych". Ten najmocniejszy c.a 70% zaczęto produkować najwcześniej, potem jego zmodyfikowaną wersję (55%) zwaną likierem zdrowia i jeszcze później 40-sto procentowy Chartreuse Jaune. Jest wytwarzany z ok. 130 składników, głownie ziół. Podobno przedłuża życie. Czy jest do dostania w Polsce nie wiem, bo go mimo jego cudownych właściwości nie lubię i się nie rozglądałam zań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: chartreuse - eliksir życia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.04.03, 08:59 55% zielony jest jedynym mi znanym. podobnie dziala herbata mietowa Herbapol. bo przeciez nikt nie wydaje chyba tyle forsy na same procenty? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: chartreuse - eliksir życia 07.04.03, 09:45 Tę forse to się wydaje na magiczne właściwości tegoż trunku. No chyba, że komuś smakuje, choć trudno mi to sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: chartreuse - eliksir życia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.04.03, 06:55 przynajmniej nie wytrabisz calej flachy na jedno posiedzenie, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: chartreuse - eliksir życia 27.04.03, 17:24 Tez nigdy nie wiadomo. Jak czleka przycisnie, to i te ziolka sie wytrabi. Ale mi to nie geozi, bom w ow likier nie zasobna. Odpowiedz Link Zgłoś