Gość: kasia IP: 212.160.172.* 30.11.04, 13:07 Witam czy ktoś może wie gdzie kupię "miniaturkę" Baileys - chodzi mi o Baileys'a w jak najmniejszej butelce Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Baileys IP: *.ctnet.pl 01.12.04, 14:28 ja kupiłam taka minaturkową buletke w Grecji.ma ona jakies 8 cm i pare kropel baileys'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak - ale PAN ! Re: Baileys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:43 Gość portalu: Asia napisał(a): > ja kupiłam taka minaturkową buletke w Grecji.ma ona jakies 8 cm i pare kropel > baileys'a Te "parę kropel" to dokładnie 50 ml, czyli tzw. PIEĆDZIESIĄTKA ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkomat Re: Baileys IP: *.pentor.com.pl 01.12.04, 16:08 ja kupiłem kiedyś w takim sklepie alkohole świata - całodobowe w warszawie, jeden ze sklepów jest na al. Solidarności na przeciwko sądu najwyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Baileys IP: *.topole.waw.pl 29.12.04, 12:56 Mam pytanie- jak sie wymawia nazwę tego pysznego likieru? Odpowiedz Link Zgłoś
dexta_highwind Re: Baileys 11.01.05, 05:55 ja dostalam takie buteleczki (pare, bo sie upomnialam :) w samolocie linii SAS na dluzszej trasie Kopenhaga > Seattle, jest magiczne :P Odpowiedz Link Zgłoś
nessquick Re: Baileys 04.12.05, 20:45 polecam baileys domowej roboty: puszka słodzonego mleka skondensowanego (gotować 3 h do uzyskania karmelu) - ćwiartka rumu - ok 200ml mleka (wg uznania) najpierw zmiksować karmel z rumem, jeśli za gęste lub za mocne - dodać mleka zwykłego. można pić od razu, ale /coraz/ lepsze jak postoi. z podanej ilości składników wychodzi trochę ponad 1l likieru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwurwiony barman Re: Baileys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:42 nessquick napisała: > polecam baileys domowej roboty: A ja polecam wszystkim napaleńcom "domowej roboty" ZAJEB*Ć ŁBEM W ŚCIANĘ !!! ...i pić własne szczyny ! Też (podobno !) smaczne i TANIO wychodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda zalana Re: Baileys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:50 Gość portalu: kasia napisał(a): > Witam czy ktoś może wie gdzie kupię "miniaturkę" Baileys - chodzi mi o > Baileys'a w jak najmniejszej butelce Takie miniaturki sprzedają w każdym dobrym sklepie z trunkami i polecam kupowanie ich. W środku jest dokładnie TO SAMO co w normalnej, dużej butelce ;) Zagranicą takie miniaturki są dość popularne i chętnie kupowane. Można spróbować trunku zanim kupi się całą, normalną butelkę. Każda taka buteleczka to standardowo 50 ml trunku a więc na pierwsze testowanie smaku wystarczy z zupełności. Polecam kupowanie takich miniaturek będąc zagranicą - tam sprzedawane są całe zestawy np. koniaków, whisky, likierów itd. Odpowiedz Link Zgłoś