Dodaj do ulubionych

LOTNISKO tanio sprzedam

23.07.04, 23:24
Ludzie zMielca i okolic, mieszkancy naszego podkarpacia, Polacy...
W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest ogloszenie o sprzedazy lotniska w mielcu.
Jesli ktos wylozy 12 milionow srebrnikow to stanie sie wlascixielm 350
hektarow i zrobi tam co zechce, bo tak przeciez dziala swiete prawo
wlasnosci! Czy Mielec moze egzystowac bez lotniska?
Nie wyobrazam sobie czegos tak niesamowicie nielogicznego i wrecz
wstrzasajacego, zwalajacego z nog. Mielec bez lotniska? Zaklady lotnicze bez
mozliwosci startow i prob w locie? Czy to nie jest tak samo jakby osuszyc
Baltyk od szczecina po Gdansk,lub sprzedac Wawel bo sie trafil dobry
kupiec,albo zdemontowac Kasprowy i Gubalowke i przerobic na granitowe plyty
elewacyjne, albo wyprzedac prawo do odstrzalu wszystkich zubrow z bialowiezy
dewizowym mysliwym, albo ssssprzedac corke do domu publicznego, albo ...
Ludzie , co wy na to? Czy nie jest to wyprzedaz najcenniejszych elementow
narodowego majatku , odpowiednik sytuacji kiedy ktos chce sprzedac do
przeszczepu wlasne serce? Czy wyrwane cudem Gajom lotnisko ma trafic w rece
obrotnego budowniczego marketow lub dewelopera ktory wybuduje tam osiedle lub
sklad materialow budowlanych?
A moze to ja jestem w bledzie i faktycznie nalezy to lotnisko zaorac i zaczac
czerpac korzsci z doplat unijnych po obsianiu burakami tych 350 hektarow?
Obserwuj wątek
    • haniballecter123 Re: LOTNISKO tanio sprzedam 24.07.04, 09:32
      Lotnictwo w Mielcu jest pewnym rodzajem symbolu tego miasta i jak się sprzeda
      lotnisko to już nie będzie nawet co wspominać.Moim zdaniem to zły pomysł
      • pawelsalo Re: LOTNISKO tanio sprzedam 24.07.04, 09:45
        Sa jeszcze firmy ktore korzystaja z tego lotniska....Buraki ze Starostwa i
        innych instytucji moze sobie rozowy domek sprzedacie?Siedza tacy panowie i kase
        dostaja a pomysly maja takie ze 1 lepszy dziecko ze szkoly wpadlo by na
        lepszy!!!
        • jul.s Re: LOTNISKO tanio sprzedam 24.07.04, 12:52

.......na podstawie jakich przesłanek twierdzicie ze ten kto kupi lotnisko
          bedzie tam sadził buraki ?
          • pawelsalo Re: LOTNISKO tanio sprzedam 24.07.04, 23:05
            Nie zrozumiales mnie Bracie jezeli to do mnie piszesz o tych burakach...mi
            choidzilo i calkiem inne "Buraki" :-))))))))) Pozdrawiam
            • jul.s Re: LOTNISKO tanio sprzedam 26.07.04, 16:22
              ..........pisałem o burakach z postu rosamundy ......
              ..........to Ona obsiewała burakami lotniska........
    • ispaniola Re: LOTNISKO tanio sprzedam 27.07.04, 08:16
      Nie, to chyba nie tak, to nie całe lotnisko jako takie ma być sprzedane, ale
      jego część. Spółka, która jest właścicielem lotniska ma giga-długi wobec miasta
      ( ktos tu kiedys na forum chyba nawet się domagal ich ściągnięcia) więc sprzeda
      fragment lotniska i pieniądze odda miastu, jesli to sie nie uda - przekaże
      miastu po prostu fragment lotniska, który zostanie przyłaczony do strefy,
      przynajmniej tak od pewnego czasu trąbią wszystkie nasze media ;-)
      • rossamunda Re: LOTNISKO tanio sprzedam 28.07.04, 18:11
        Ispaniola, byloby lepirj gdybys miala racje. Ale tak nie jest. Pani syndyk masy
        upadlosci wsk PZL chce autentycznie sprzedac cale lotnisko. Dokladnie 99.99
        procent udzialow.Ten co kupi 99,99 procent udzialow bedzie mogl zrobic z
        lotniskiem dokladnie co zechce.Nikt mu nie zabroni np zasiac idiotycznych
        burakow lub wymyslec cos rozsadnego.Cena 12 milionow nie wiem czy to duzo? To
        jest 35 000 za hektar,(dla porownania hektar ziemi ornej ceni sie od 2 000 do 5
        000) ale przeciez nikt nie kupi lotniska aby siac buraki. Ponadto syndyk
        zaprasza do negocjacji, co oznacza pewnie ze 12 milionow to tylko wstep do
        rozmow.A wiec moze sie zdarzyc ze lotnisko zostanie sprzedane za kwote nizsza.
        Wg informacji z mielecki mediow dlugi ciazace na nim to ponad 20 milionow. Z
        tego wniosek, ze nawet sprzedaz CALEGO lotniska nie zaspokoi wierzycieli.
        Bardzo dobrze byloby abys ispaniolo miala racje, ale wedlug tej wiedzy jaka
        posiadam, jest beznadziejnie.
        • turysta77 Re: LOTNISKO tanio sprzedam 29.07.04, 19:47
          350 ha to jest 3500 działek budowlanych każda po 10 arów. Jedna działeczka po
          15 000 PLN to daje razem 52,5 mln. Jeżeli nic nie pokręciłem to pani syndyk
          problem będzie miała z głowy, zostanie jej jeszcze 32,5 mln to na koszty
          licytacji i swoje wynagrodzenie na najbliższy 10 lata . Ludzie będą mieć
          wreszcie spokój z lotniskiem i lotnictwem, Niebo będzie czyste i spokojne,
          dzieci będą spokojnie spać, okno będzie można otworzyć w upalny dzień no i
          paru bywalców tego forum takie rozwiązanie uszczęśliwi ( patrz „kosiarką” po
          niebie)
          Tylko, tylko jest parę małych problemów: Polskie Zakłady Lotnicze bez lotniska
          zbankrutują na dobre w ciągi jednego kwartału , 1400 pracowników pójdzie na
          bruk (można ich wywieź 35 autobusami do Wielkiej Brytanii oraz na Cypr, a
          młodszych zatrudnić w obozie pracy Lear Automotive ), Mielec straci jeden z
          głównych swoich atutów, a na koniec kto kupi 3500 działek budowlanych w małym
          miasteczku
          A tak poważnie to może miasto by wykupiło to lotnisko i wydzierżawiło odpłatnie
          użytkownikom (PZL-owi, Aeroklubowi i temu kto by chciał korzystać z lotniska)
          • jul.s Re: LOTNISKO tanio sprzedam 30.07.04, 14:01

....przed kilkoma laty próbowałem zainteresować "różnych" ideą zorganizowania
            na części mieleckiego lotniska tz . aeropark'u - parku-muzeum lotnictwa co
            stanowiłby.....pawilon z obiektami , dokumentami związanymi z historią samolotu
            i mielca ,wsk - jako "mekki samolotowej" , ze starymi samolotami wystawionymi
            na zewnatrz , ze sklepikiem z pamiatkami z kopiami dokumentów ,itd ,itd- +
            infrastruktura wypoczynkowo -turystyczna
            ........i dalej uważam to za dobry pomysł dla mielca .
            ..... oczywiście nie jest to nic nowego na świecie .....wiem nawet że dla
            krakowa jest nawet gotowy projekt takiego przedsięwzięcia
            ...ale mielec jest idealny dla takiego pomysłu
            ....można by o tym pisac i pisać ....

.....w mielcu natomiast lepiej jest zbudować pomnik samolotu ..i sprawa
            załatwiona !!!!

...............pozdrawiam pasjonatów lotnictwa , samolotu , latawców ,
            spadochronów , paralotni ,- może należy się "skrzyknąć" dla ww projektu

• basiuczek Re: LOTNISKO tanio sprzedam 31.07.04, 19:26
              No wlasnie ,pomysl Muzeum Lotnictwa w ogole lub historii Mielca - profil
              lotniczy poczawszy od mieleckich pionierow lotnictwa czy cos w tym rodzaju.
              W miescie gdzie mieszkam jest Muzeum Lotnictwa o specjalizacji:Lotnictwo II-
              giej Wojny Swiatowej.Zwiedzajacych od groma, moze dlatego,ze samo miasto jest
              atrakcyjne turystycznie ale moze i w Mielcu to by wypalilo.Prawda,ze to inny
              kraj i pewnie inne mozliwosci finansowe ale proba nie strzelba.Chetnie postaram
              sie zdobyc wszystkie mozliwe dane dotyczace organizacji takiej placowki i
              sposob finansowania przedsiewziecia tutaj w Palm Springs.
              Byc moze bylo by to przydatne dla ewentualnych entuzjastow tej idei w Mielcu.
              Gdy ktos bedzie tym zainteresowany prosze o odpowiedz na mieleckim forum.
              Po mojej czerwcowej wizycie w Mielcu wydaje mi sie,ze miasto potrzebuje jakiejs
              interesujacej inicjatywy oprocz Strefy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka