lubuskie

(24 wyniki)
  • Witam, szukam magazynu o pow. 1500 m2 w lubuskim. Proszę o kontakt osoby zainteresowane.
  • Chciałbym żebyśmy podjeli temat dlaczego do dnia dzisiejszego nie zostało zmieniopne logo stacji TVP3 Lubuska na TVP3 Gorzów Wlkp. Informacje prasowe informowały że do końca stycznia br logo stacji zostanie zmienione!Jak długo p.o.dyrektora osoba z Ziel.Góry będzie tą sprawę blokowała , przy poparciu parlamentarzystów zielonogórskich ! Ta sprawa była już poruszana w początku roku na Forum Gorzowa !
  • Ziemia Lubuska, Pojezierze Lubuskie, Forum Lubuskie... Skąd, od czego pochodzi określenie "lubuski"? Ja jestem zwolennikiem teorii, że w tym regionie co druga nazwa geograficzna (miasteczka, wsie, jeziora itp.) zaczyna się od "Lub...". Przykłady? Proszę bardzo:Lubiatów, Lubniewice, Lubiąż. Lublin. To oczywiście żart. Poproszę o poważne wyjaśnienie. Pozdr:-)
  • Witam wszystkich forumowiczów:) szukam osoby która widziała gdzieś w sklepie tzw "Blok Lubuski" taki słodycz którego u nas na terenie Śląska nie ma nigdzie. A chciałam zrobić niespodziankę mojemu chłopakowi który objadał sie czymś takim będąc w wojsku. Dzięki ogromne za odpowiedź!
  • Witam. Mam zamiar spędzić tydzień w na Ziemi Lubuskiej. Ktoś podpowiedział mi Łagów. Czy watro tam jechać? A może gdzieś indziej?
  • Witam wszystkich forumowiczów, którym nieobce są sprawy regionu lubuskiego, a obce są waśnie wyłącznie. Forum ma wspierać województwo lubuskie i działać na rzecz równowagi w regionie. :) Hallo, Herzlich Wilkomen, itd.
  • Wojewodztwo jedno z biedniejszych,natomias urzędow dwa razy więcej niż gdzie indziej W Zielonej Górze Urząd to w Gorzowie zaraz filia i odwrotnie.Urzędnicy sobie nie radza innym województwom polikwidowali długi szpitalne ktore byly skutkiem rzadu a unas nie.cały czs w taki województwie będziemy kopani.
  • Zapraszam do znanego w Europie a malo znanego w Polsce muzeum wojska polskiego i lotnictwa drugiego po Warszawie i Krakowie a to tylko 15 km za Zielona Gora w kierunku Slubic-Krosna -Gubina
  • Czy ktoś mogłby mi udzieliś jakis informacji czy opinii na temat oddziału ginekologiczno- połozniczego w Dębnie Lubuskim. Ordynatorem jest tak dr Paszyński, który prowadzi moja ciążę i zastanawiam sie czy rodzić właśnie tam.
  • Coś cieniuto u Was z pomysłami. A tak sie Zielona chwali elitami różnemi. No to może żebyście tak nie płakali nad lubuską biedą proponuję rozpocząć cykl artykułów pod współnym hasłem - co może zaoferować lubuskie innym czyli jak tu ściągnąć kasę. Na początek TURYSTOM. Wiemy że śląsk i Wrocław ceni nasze lasy. Sam niestety nie mogę nic zapodać, bo wypoczywam w zagarniętym przez Szczecin Myśliborzu. A co będe polecał szczecińskie , no nie ? Ale liczę na waszą inwencję.
  • Dziś jechałem, a jakże. I przyszło mi na myśl, że powinniśmy porozmawiać poważnie o drogach. Ale poważnie. Drogi mamy kiepskie, a naokoło sąsiedzi nieprzyjaźni ( z wyjątkiem zachodniopomorskiego ). Warto pogadać dlaczego główna droga krajowa przez nasze lubuskie służy Wielkopolsce. Nie wiem czy czytaliście projekty, ale Pol ( Polska ) oprócz winiet ma ochotę wprowadzić opłatę za przejazd ... wiaduktami dłuższymi niż 400 metrów !!! Tą kasą będą obracać bonzowie w Warszawie. Za kon...
  • Jako mieszkańcy południa woj. lubuskiego musimy walczyć o swoje prawa! W tym o bliskość do instytucji administracyjnych. Dlatego proponuję założyć Klub Konfederatów Lubuskich - zjednoczmy się, bo przegramy sens istnienia woj. lubuskiego. Wszyscy politycy lubuscy powinni jasno się określić jakich interesow bronią - Gorzowa - czy południa. Mam nadzieję, że będziemy mieli więcej szczęścia niż Konfederaci Amerykańscy.
  • tylko gw i zg a co z zaganiem slubicami zarami kostrzynem krosnem o miedzyrzeczem sulechowem sulencinem nowa sola strzelcami k itd
  • Zastanówmy się czy nie dość swarów i kłótni pomiędzy Gorzowem a Zieloną Górą ,dążmy wspólnymi siłami do likwidacji "tego" województwa Lubuskiego . To był poroniony pomysł , jego celem było i jest zapewnienie pełnych "koryt" decydentom z byłego Woj.Gorzowskiego i Zielonogórskiego ! Przeciętny mieszkaniec tych miast oprócz wzajemnej zawiści nic z tego nie ma ! Rozstańmy się , idżmy każdy swoją drogą!
  • Co oznacza pierwsza litera umieszczona na tablicach rejestracyjnych w województwie lubuskim? Czyżby to zemsta "buzkowych" reformatorów w stosunku do drugiej stolicy regionu? Idąc oczywiście śladem teorii spisku. W każdym bądź razie ja mam sojarzenia jednoznaczne. pozdrowienia z grodu KRAKA ciekawski
  • JEST ZA LIKWIDACJA WOJ. LUBUSKIEGO? JA TAK
  • i wszystkich z południa lubuskiego, którzy na niego głosowali. Podobnie cała elita SLD. To smutne ale Sąd Administracyjny w Gorzowie, przekreśla zasadność istnienia woj. lubuskiego. Nie dla tego, że Gorzów jest "be" tylko dlatego, że do Gorzowa jest za daleko z Żar, Żagania, Nowej Soli i Wschowy. Jeżeli instytucje tego typu jak WSA będą w Gorzowie to południe odłączy się i pójdzie do pięknego Wrocławia.
  • Przeraża mnie polityka Gospodarza naszego woj. Cenię go za to, że szuka kompromisu między interesami Gorzowa, Zielonej i innych miast, ale szukanie kompromisu dla samego szukania i nie wyrażanie własnego zdania, prowadzi do tego, że tracimy miejsca pracy. Pan Marszałek dopinguje starania i Gorzowa i Zielonej o siedzibę NSA, unikając za wszelką cenę podjęcia jednej konkretnej decyzji. Wiem, że łatwo jest krytykować, jednakże samo kadzenie obu miastom doprowadziło do tego, że nie ...
  • Oto jest pytanie.Czy ktokolwiek ma korzyści z istnienia tego województwa? Moim zdaniem tylko politycy i urzędnicy. Jest to twór dosyć sztuczny: 1)brak powiązania kulturowego a)Gorzów ciąży do Wielkopolski b)Zielonka do Dolnośląskiego 2)Słabość ekonomiczna województwa -brak większego przemysłu -jedno z najbiedniejszych województw 3)Mały obszar -patrząc na mape wyraznie widać,że Lubuskie jest wciśnięte pomiędzy Dolny Śląsk a Wielkopolske i mam obawy czy sie nie udusi. To była list...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się