Dodaj do ulubionych

ZROBMY SADE KTO

IP: *.ipt.aol.com 03.09.03, 00:37
JEST ZA LIKWIDACJA WOJ. LUBUSKIEGO? JA TAK
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: ZROBMY SADE KTO IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.03, 19:58
      Gość portalu: KAISER napisał(a):

> JEST ZA LIKWIDACJA WOJ. LUBUSKIEGO? JA TAK

Ja tez.
      Wojewoda w swoim wywiadzie w ostatnim Magazynie Gazety Lubuskiej, nie potrafil
      przedstawic zadnego merytorycznego argumentu za istnieniem tego wojewodztwa.
      Jedyne co zrobil, to na mnie wrazenie, ze jest nadetym bufonem.
      • Gość: Marcin Re: ZROBMY SADE KTO IP: scutum:* / 10.2.0.* 03.09.03, 23:39
        I w dodatku wojewodą gorzowskim, a nie lubuskim.
        • j24 Jestem ZA 04.09.03, 07:59
          Służby marszałkowskie jedyne co potrafią to pasożytnictwo. Życie kosztem
          Gorzowa i wszystkiego z czego można coś jeszcze wyssać.

Parę konkretów:

1. Strategia rozwoju woj.lubuskiego (ta napisana tuż to utworzeniu województwa
          lubuskiego)
          było:
          - dwa lotniska - jedno pod Zieloną, drugie pod Gorzowem
          jest:
          - dwa lotnisko - jedno w Zielonej(Przylep), drugie pod Zieloną (Babimost,
          prawie 90km od Gorzowa, Goleniów niewiele dalej, Poznań też)

2. Też ta sama strategia (konstytucja województwa, takiego na jakie się
          umawialiśmy - "na dwa płuca")
          było:
          - uniwersytet z dwoma kampusami - jednym w Zielonej, drugim w Gorzowie
          jest:
          - uniwersytet z dwoma kampusami - jednym z jednej strony górki, drugim
          z drugiej - rozbudowany ze środków centralnych i wojewódzkich

3. Pierożki i marszałeczki:
          było:
          - za dużo łóżek szpitalnych w Gorzowie - wybrano najbardziej restrykcyjny
          z przygotowanych przez firmę konsultingową program likwidacji szpitali
          jest:
          - koronografia w Nowej Soli (od dawna) i koronografia w Zielonej Górze
          (od niedawna) - miasta ponoć mają się łączyć, ale szpitale pewnie pozostaną
          dwa. O północy ktoś z workiem podarków zapomniał.

4. Barony czerwone i zielone
          - ARMiR - kurwa, czy ktoś w końcu złożył doniesienie o dokonaniu przestępstwa,
          bo nic nie słyszę o postępowaniu...
          - KRS - pierdolone psie ogrodnictwo, polegające na zablokowaniu inicjatywy -
          tu zrobiono tak: mówcie, że tak, że się zgadzacie na KRS w Gorzowie, a róbcie
          wszystko, żeby nie powstał - jak "wszystko" nie pomogło to wariant awaryjny,
          ja pojadę zaszantażować babę, a ktoś ze środowiska weźmie na siebie, że jego
          zdaniem.... to i tamto - na forum gorzowskim są konkrety, jakie są
          konsekwencje, że KRS-u w Gorzowie nie ma - a przecież niby walczymy
          z bezrobociem i niby myślimy o inwestorach zagranicznych, żeby przychodzili...

Już mi się więcej pisać nie chce.

Pocieszające jest, że ci znaczniejsi lewicowcy z Zieląki prócz gnojenia
          Gorzowa mają na większej uwadze własną kieszeń. W ilości afer na jednego
          barona to jest ścisła krajowa czołówka.

Jestem za likwidacją tego województwa, bo mniej administracji to mniej
          podatków, poza tym nie lubię być oszukiwanym, a już wystarczająco dużo
          razy byłem.
      • j24 Poczet bufonów 04.09.03, 08:37
        Gość portalu: a napisał(a):

> Gość portalu: KAISER napisał(a):
        >
        >> JEST ZA LIKWIDACJA WOJ. LUBUSKIEGO? JA TAK

> Ja tez.

Już pisałem, że ja też.

> Wojewoda w swoim wywiadzie w ostatnim Magazynie Gazety Lubuskiej,
        > nie potrafil przedstawic zadnego merytorycznego argumentu za istnieniem
        > tego wojewodztwa.

Po pierwsze od budowania więzi i wykazywania sensowności istnienia jest
        nie wojewoda, a marszałek. Rozumiem, że marszałek do błyskotliwych nie należy
        to i pytać za bardzo nie ma sensu. Tzn. pytać można, ale :))) wicie-rozumiecie.

Po drugie - merytorycznych argumentów za istnieniem województwa, poza
        robieniem dobrze "dla" miast półstolicznych i kilkuset Tych Na Stołkach (TNS)
        nie ma, też tak przecież uważacie skoro głosujecie za likwidacją województwa.

> Jedyne co zrobil, to na mnie wrazenie, ze jest nadetym bufonem.

O tak. Zresztą nie on jeden. Najgorszy był Majchrowski, Iwan też był bufonem,
        miałem sposobność się przekonać osobiście.
        Korski jest co najwyżej bufonkiem, takim dość grzecznym, uważającym aby się
        nie narazić. Maniery ma nienaganne i głupi nie jest.
        Nie podoba Wam się, bo nie jest z Zieląki.

Mało brakowało, abyśmy mieli wojewodę z prawdziwego zdarzenia.
        Flugel byłby dobrym przedstawicielem premiera, potrafił zarządzać tak trudną
        i podatną na niegospodarność i bałagan instytucją jak PEFRON, potrafiłby sobie
        poradzić w tym osobliwym województwie.
        Było by krótko i na temat. Bez umizgów.
        • Gość: falubaz Re: Poczet bufonów gorzowskich IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 09:08
          O tak Fugel był dobry, ale dla gorzówka, jako minister wsławił się tylko tym,
          że z centralnych pieniędzy załatwił goszufkowi kase na autobusy(solaris) mając
          w dupie podobne prośby na dofinansowanie ich zakupu przez Zieloną Górę i Żary.
          Dużo ostatnio przeklinasz, więc powiem tak, masz kolego kurwa bardzo wybiórczą
          pamięć.Sam zbierałem głosy na isnienie tego województwa, bo wy gorzowiaki tylko
          nas kurwa szantażowalioście, przez co nie robiąc nic w jego powstaniu
          (lubuskiego) ukroiliście największą porcje tortu.Teraz widzę tylko waszą
          zachłanność- NSA,TELEWIZJA i co dalej, niedługo zabierzecie ratusz-przykład
          waszego złodziejstwa z zapyziałego miasteczka to sprawa okradania komendy woj.
          w ZIELONEJ GÓRZE -wywieźli do gorzówka wszystko co dało się odkręcić łącznie z
          nadajnkiem na maszcie(słynne artykuły w lubuskiej).TAK samo było w Urzędzie
          WOJ.-wywożono nawet kwiaty-istni kurwa gorzowscy HUNOWIE!!!!!
          Tak jak przedtem wszyscy bali się z wami sprzeczać, bo zaraz było idziemy do
          Szczecina i Poznania, tak teraz mówię(a zebrałem prawie 200 podpisów za
          istnieniem lubuskiego) spierdalajcie!!, bo nie będziecie na nas dłużej
          pasożytować, miarka się kurwa przebrała!!!!!
          Pozdrawiam.
          • j24 Re: Poczet bufonów gorzowskich 04.09.03, 10:02
            Gość portalu: falubaz napisał(a):

> O tak Fugel był dobry, ale dla gorzówka, jako minister wsławił się tylko
            > tym, że z centralnych pieniędzy załatwił goszufkowi kase na autobusy
            > (solaris) mając w dupie podobne prośby na dofinansowanie ich zakupu przez
            > Zieloną Górę i Żary.

Baron, którego nazwiska nie wspomnę, zasiadł na czele komisji spraw
            wewnętrznych i patrz - UOP wylądował wbrew logice i uwarunkowaniom
            organizacyjnym w Zielonej Górze.

> Dużo ostatnio przeklinasz, więc powiem tak, masz kolego kurwa bardzo
            > wybiórczą pamięć. Sam zbierałem głosy na isnienie tego województwa,
            > bo wy gorzowiaki tylko nas kurwa szantażowalioście

Żaden szantaż. Rachunek zysków i strat. Po ki diabeł pakować się w lubuskie,
            które by było powtórką z lat, o których bardzo chętnie chcielibyśmy zapomnieć.
            Był kompromis, trzeba było się trzymać uzgodnień, wtedy by nie narosło tyle
            nienawiści, którą właśnie opluwasz monitor.

> ukroiliście największą porcje tortu.

Tak wygląda z miejsca na którym siedzisz ?

> Teraz widzę tylko waszą zachłanność- NSA,TELEWIZJA

Telewizja działa u nas od dwóch lat. W tzw. międzyczasie zapierniczyliście
            (bezpowrotnie) dużo instytucji, o których już zapomnieliście (bo są u Was).

> waszego złodziejstwa z zapyziałego miasteczka to sprawa okradania komendy
            > woj. w ZIELONEJ GÓRZE -wywieźli do gorzówka wszystko co dało się odkręcić
            > łącznie z nadajnkiem na maszcie(słynne artykuły w lubuskiej).

Człowieku Gazeta Lubuska jest słynna. Jest najlepszym zawodnikiem w Waszej
            drużynie, no może trochę gorszym od Barona.
            Pięknie manipuluje, każde zdarzenie można opisać pod potrzeby zielonogórskiej
            propagandy, a doświadczenia ta gazeta ma spore. Organem prasowym Polskiej
            Zjednoczonej Partii Robotniczej przecież byłą.

> TAK samo było w Urzędzie WOJ.-wywożono nawet kwiaty-istni kurwa gorzowscy
            > HUNOWIE!!!!!

Majchrowski. Mnie Wasze palmy od Kadafiego nie potrzebne. Poproście Korskiego
            niech Wam odda.

> Tak jak przedtem wszyscy bali się z wami sprzeczać, bo zaraz było idziemy do
            > Szczecina i Poznania, tak teraz mówię(a zebrałem prawie 200 podpisów za
            > istnieniem lubuskiego)

Kto wie, może wtedy więcej od Ciebie nawet zebrałem. Głupi byłem.

> spierdalajcie!!,

i nawzajem!

> bo nie będziecie na nas dłużej pasożytować, miarka się kurwa przebrała!!!!!

Fajno pasożytowi wypowiadać się o pasożytnictwie ?

Kto w końcu zlituje się i przedstawi 5 lat Bocheńskiego. Na co wydawał i GDZIE!
            Tak jak grzecznie prosiłem.
            Lotniska, szpitale, sport, kultura - Gorzów,Zielona Góra - z wyszczególnieniem
            co na rozbudowę, co na bieżącą działalność.

Litości, zróbcie to - niech będzie wiadomo czarno na białym, kto pasożyt,
            a kto dawca.
            • Gość: wroclawczyk Re: Poczet bufonów gorzowskich IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 04.09.03, 15:55
              Likwidować, nie będziecie pasozytować na Polsce :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka