mamy

(1885 wyników)
  • Poradzcie z czego. To ma być śmieszny medal dla dyrektora szkoły, taki z "jajem". Masa solna, gips, a może jakieś inne pomysły. Pomóżcie
  • Jak tylko kończę robić jakiś przedmiot (mam na myśli oczywiście decu) to już się zaczynam bać lakierowania. Zawsze mam duże problemy. O paproszkach i pęcherzykach powietrza nawet nie wspominam. Oczywiście spływanie lakieru, choć staram się nakładać cienką warstwę (pewnie mi to nie wychodzi). Mam też problem np. z pudełkami - polakieruję jedną powierzchnię i po kilku godzinach chcę drugą, ale nawet jeśli lakier wydaje się dobrze przyschnięty to i tak ta już polakierowana powierzc...
  • dawno tu nie zagladalam, uzupelnianie (i dolowanie sie, ze tak nie potrafie) moich zaleglosci zaczelam od tego dluugasnego watku gdzie sa zdjecia Waszych Scrapbookow. i mam pytanie - jak wracam z wakacji z dziecmi to mam np 100 lub wiecej zdjec. i wszystkie slodkie - bo tu maluchy pluskaja sie, tu jedza, tu spia, tu sie smieja, tu to tu tamto - uwielbiam je fotografowac. nie mowiac juz o zdjeciach tego co widzielismy, zwiedzilismy, co bylo ciekawego. i teraz pytanie: jak wykorzys...
  • Witam wszystkich na tym forum. To mój pierwszy post, chociaż czytam Was już od dłuższego czasu. Nie mam szczególnych talentów plastycznych, ale decoupage wciąga mnie coraz bardziej. Po pierwszych próbach na doniczkach i puszkach, postanowiłam spróbować z talerzykami. W związku z tym zakupiłam sobie w Empiku coś, co wg Waszych doświadczeń, o których tu czytałam, miało służyć do naklejenia motywu na talerzyk a następnie zabezpieczeniu go przed wodą przy myciu. Cudo to nazywa się Tr...
  • Kupiłam i gume arabska i ten wolnoschnący klej do płatków złota ma taki bursztynowy kolor i jest to produkt maimeri, natomiast guma arabska jest w takiej buteleczce co dawno temu czyli z tym gumowym korkiem. Nałozyłam warstwę kleju poczekałam aż troche przeschne a potem gumę arabską no i co nie popękało:-( Zrobiło misię smutno botak liczyłam na to. Co robię źle? dodam że ten klej do złota nazywa sie mixtion i pisze na nim że jest wolnoschnącym lepem dla perfekcyjnego zespolenia złotych ...
  • hmm od czego zacząć. otóz, chyba cos sobie niechcacy pozmieniałam w lasso. mam dwa obrazki w gif. jeden "tło" otwieram, drugi "motyw" na białym tle. wycinam motyw i wklejam na "tło" i niestety motyw się zmienia:( napis kóry był czarny.. robi sie .. nie wiem jak to okreslic wygląda to dziwnie, jakby zamiast zdjecia była klisza, napis jakis taki mdławy tylko gdzieniegdzie czarne kropki. HELP mi:( coto do licha jest:(
  • i proszę o pomoc muszę wykonać na zapalenie płuc naszyjnik mam srebrne druciki wszelkie możliwe maimeri pełno serwetek modelinę masę solną i.... pustkę w głowie :( a to dla mnie takie ważne! HELP!!!!!!!!!!! kamienie mi się skończyły i ogólnie czuję niemoc twórczą. ale to bardzo ważne i muszę się jakoś zaktywizować. myślałam o decu na modelinie. potem - sama nie wiem o czym. pomocy, dobre kobiety - pliiiiiiiiiiiis
  • Zaczęłam podziwiać Wasze prace i zaraziłam się tym ale kompletnie nie wiem jak się zabrać do tego. Prosze o jakieś wskazówki bądz lekturę na ten temat jak mam się poruszać w tej tematyce. Z góry dziękuje.
  • walczę z modeliną juz jakiś czas i nic ciekawego nie umiem wywalczyć. nawet głupi wałeczek wychodzi mi nierówny, nawet jak wałkuję, to coś wiecznie jest nie tak... zdradzcie dziewczyny, czy to kwestia braku wprawy, braku odpowiednicyh narzędzi, nieznajomości pewnych tricków (o ile istnieją takowe) czy po prostu ja się do tego nie nadaję?
  • Próbowałam już z wszystkim... białko, wikol, inne cuda... i tak się wszystko marszczyło... Ostatnio romyślałam nad tym, jaki klej może się nadać do "bezmarszczowego" naklejania serwetek(poza specjalistycznym, bo wychodzi dość drogo). Papier - klej - papier - klej - tapeta - klej - MAM! Przecież kleje do tapet nie moga marszczyć papieru :) Okazało się że mam taki klej - gotowy w pojemniku, nie taki do rozrabiania. Spróbowałam - REWELACJA! Po raz pierwszy NIC MI SIĘ NIE ZMARSZCZYŁO!...
  • Widziałam dzisiaj korkowe osłonki na szklanki. Jak sądzicie, czy "zdekupażowane" zniosłyby wysoką temperaturę?
  • Jeżeli drukujecie jakieś obrazki np własne zdjęcia czy też motywy zaczerpniete z netu - to jak to robicie? Zwykłą drukarką od kompa na zwykłym papierze? Czy to zdaje egzamin? Nie rozmywa się ten wydruk? Ja mam drukarkę atramentową i boję się, że w kontakcie z wodą to popłynie.. Wiem, że polecałyście gdzieś art.com - w związku z tym mam pytanie. Wobec wszych dyskusji nt praw aurtorskich itp - czy po prostu ściagacie sobie dowolne motywy - nawet na przedmioty do sprzedania? Acha,...
  • tam mam tu sama siedzieć i trolli pilnować?
  • Wiem, że nie tylko ja tak mam - zamiast się uczyć na egzamin albo sprzątać/spać/jechać do szkoły lub robić inną z koniecznych rzeczy, COŚ robię. Albo chociaż myślę co i w jaki sposób zrobię. I oglądam prace innych. Zupełnie nie mogę się na niczym skupić - muszę zrealizować pomysł i dopiero wtedy moge się oddawać innym czynnościom. Strasznie to uciążliwe...
  • ale nie wiem czy się przyjmie... Do rzeczy. Przyglądam się Waszym dziełom i zachwytom nie ma końca :) Zdolniachy! Może zdradzicie od czasu do czasu pod Waszymi prezentowanymi dziełami jak powstawały Wasze dzieła i jakich użyłyście materiałów? Taka łopatologicznie, krok po kroku albo chociaż ogolnie. Chodzi mi zwłaszcza o decoupage... Ile artystów tyle technik, może którejś z nas laików pomoże to rozpocząć "dziełotwórstwo"? Oczywiście to tylko propozycja, bo nie każdy może sobie życzyć wyjawia...
  • Muszę się Wam pochwalić... Od dawna męczyło mnie że robiąc swoje "ozdoby własnoręcznie" rujnuję stół jadalniany i pół mieszkania wokoło. Myślałam o wynajęciu jakiejś pracowni, ale co z Miśkami- opiekunka? żłobek i przedszkole?- odpada. Więc pokombinowałam i urządzam sobie miejsce do pracy w domu, na razie mam spory stół (z własnej piwnicy zresztą) i krzesło. I górę rzeczy na stole...pościąganych z całego mieszkania :) Muszę jakoś zapanować nad tym bałaganem i będzie mi się fajnie pr...
  • bo ja uwielbiam je zbierac i mam cale mnostwo nieduzych bursztynkow, ktore leza sobie w wazie. chcialabym cos z nimi zrobic.... ale nie mam pomyslu, zeby to bylo i uzyteczne, i ladne. moze ktoras z Was wykorzystala ten dar natury w konstruktywny sposob? a poki co zjadam sniadanie i jade szukac bursztynkow, bo sztorm... ;-) Kasia
  • Maniciurzystka Anetka Wierzchowska to moja rodzona siostra :D, przyszła dzisiaj do mnie i mówi mi że ma klientkę która zajmuje się decupag'e i że da mi do niej telefon, i że ma stronę, i że robi kursy... itd. i od słowa do słowa wyszło że to Ty :D Pozdrawiam Mariola
  • Jest to szafka pod akwarium, ktora za nic nie pasuje mi do reszty. Caly pokoj mam urzadzony na bialo brazowo z rozowymi akcentami (poduszki, zaslony). Nie wiem co zrobic z tym szkaradztwem. Jest z plyty (z drewnem byloby latwiej) i czarnej okleiny. Planowalam ja pomalowac, ale nak na brazowo to jakos tak sztucznie bedzie wygladac. Podpowiedzcie dobre kobiety co z nia zrobic. Dodam, ze w konstrukcji jest calkiem prosta. A podoba mi sie taka: www.grange.fr/products.php?langs=en&Sessi...
  • Wygląda na to, że znów poczta pożarła moje serwetki... Wysłałam Magicznej chwili, nie dotarły, ona mi- też ich nie dostałam, niedawno kupowałam od Aniki15 z forum przez allegro i też zaginęły. Ciekawa jestem, czy ktoś jeszcze ma takie przygody? Odezwijcie się, tak orinetacyjnie... wkurza mnie to, płacę za usługę, a tu notorycznie coś im ginie i ani be, ani me, ani przepraszam... Wysyłanie serwetek listem poleconym uważam za paranoję, każdego listu powinni strzec, jak oka w głowie, bo to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się