mamy

(2495 wyników)
  • Z przerażeniem uświadomiłam sobie, że zatrzymał mi się okres. Nigdy dotąd nie miałam takiego objawu. Miałam więc dobre wytłumaczenie-nie jest ze mna tak źle, a może w ogóle nie jestem chora. Co teraz? Jestem przerażona. Przepłakałam pół dnia. Co mam robić? Boję się...
  • Miałam anoreksję, od 4 lat bulimię - 2 lata przeczyszczacze a ostatnie 2 przeczyszczacze + rzyganie prawie codziennie. Ostatnio co jakiś czas dzieje się coś dziwnego - boli mnie głowa, wieczorami mam gorączkę, czasem też drgania mięśni twarzy? Czy to może być przez bulimię? Proszę, odpiszcie czy spotkałyście się z czymś takim?
  • Bez bulimii jest tylko pustka, czekanie na jedzenie, marzenie o jedzeniu. Nie istnieje nic więcej, reszta to iluzja. Nic więcej nie sprawia mi radości, na nic nie mam siły, tylko obżeranie się i wymiotowanie utrzymuje mnie przy życiu. Po co wstawać rano, po co robić cokolwiek...? Ach tak, czeka mnie jedzenie, mój jedyny przyjaciel, pocieszyciel, kołderka bezpieczeństwa, która chroni mnie przed zimnym, brudnym, złym światem... Wiem, że jedzenie to też mój wróg, bo niszczę sobie zd...
  • Witam wszystkich, choruje na anoreksje bulimiczna od 9 lat. Juz chyba wszystkiego probowalam, czy ktos z Was zna jakiegos dobreko specjaliste w tej dziedzinie z Torunia. Z gory dziekuje, pozdrawiam
  • przez ok. 5 lat miałam ane, w tym czasie był szpital, powrót do wmiare normalnej wagi i szybki spadek a później długie utrzymywanie takiej nie za wysokiej (45kg/164cm). już wtedy miałam depresyjne nastroje, wszyscy (lekarz, psycholog) mówili że to głównie z niedożywienia ale dostałam leki (Lerivon, potem też Paxtin). pewnego dnia (na skutek tego że mało co nie zemdlałam i wystraszyłam się że mogę umrzeć). zaczełam zjadać ogromne ilości, obżerać. bardzo przytyłam - teraz mam już ...
  • Hej. Rzadko tu wchodzę, raz na kilka tygodni, żeby sobie poczytać i może coś zastosować w praktyce.Ciekawi mnie czy Wy też tak ciagle sikacie, no ze 30 razy w ciągu dnia i nocy, z różnym nasileniem.Skad w człowieku tyle wody się bierze.
  • mam 15 lat i od prawie roku ciągle wymiotuje... zaczeło się od diety bo chciałam schudnąć a później to przemieniło się w obsesje potrafiłam wstawać o 2 w nocy i się ważyć nieraz nie jadłam aż robiło mi się słabo potem torturowałam się ćwiczeniami a potem zaczełam wymiotować... to jest straszne chce przestac ale nie moge... w domu musze się ukrywać bo zaraz gdy coś zjem musze zwymiotować.... nieraz mam napady radosci i wydaje mi sie ze skoncze z tym ze mi sie uda ale nic z tego!!...
  • Wszystko zaczeła się przed 3 laty, gdy postanowiłam schudnąć. Najpierw prawie nic nie jadłam i schudłam 10 kg. Przy wzroście 170 ważyłam 45 kg.Potem zaczełam nagle objadać sie oczy wiście nie nawidze tego i nie nawidze siebie samej gdy sie tak objadam. Potem stosuje środki przeczyszczające aby pozbyć sie wszystkiego co zjadłam. Raz próbowałam wymusić wymioty, ale bez powodzenia, dlatego stosuje tylko środki przeczyszczające. Ciągle o9biecuje sobie, że z tym skończe, ale mi sie to nie ud...
  • Chyba zaczynam wpadac w bulimię, aczkolwiek jeszcze nie jest (chyba?) za pozno. W liceum (jestem na 2 roku studiow) schudlam prawie 20 kg, ale - wpadlam w anoreksje, wychodzilam z tego prawie dwa lata, w miedzyczasie mialam epizody z wymiotowaniem, srodkami przeczyszczajacymi... W koncu zaczelam sie obzerac, a ze mieszkalam z odzicami - nie wymiotowalam (aczkolwiek wpieprzac mi wszystko pozwalali). Utylam jeszcze wiecej, niz wazylam przed anoreksją, wpadlam w depresje. Przez poltora r...
  • Mam codziennie napady obżarstwa, chociaż dzień w dzień sobie obiecuje że tego już nie zrobię, bez rezultatu. Nie mam już siły żeby walczyć, ani ochoty do życia. Zaniedbuje pracę, naukę, kłócę sie ze wszystkimi, a najgorsze jest to że moi bliscy nie rozumieją dlaczego sie tak zachowuje. Tak bardzo pragnę z tym skończyć, ale chyba sama nie dam rady, to jest koszmar, którego największemu wrogowi bym nigdy nie życzyła.Co mam robić?
  • Mam pytanie zwiazane z tym czy np ktos bierze jedzenie czesto tak by miec w buzi pogryz porzuc i wypluwa by oszukac psychike( nie pwooduje wymiotow) moze podchodzic pod bulimie?
  • Obudziłam się rano bardzo głodna, wiec jadłam. I jadłam i jadłam i jadłam, wymiotowałam, ale była dopiero 13-sta. Niby reszta dnia normalnie, ale wyobraźcie sobie, wymiękłam przy przekładaniu resztki obiadu do mniejszego garnka, potem poszło lawinowo. A miałam już 3 lata spokoju. Najbardziej nienawidze tego braku kontroli... W ten oto sposób się przywitałam.
  • kończe 3 dzień głodówki, no może nie zupełnie bo jjem około 300 kcal, piję dużo wody i łykam 2 tabletki blonnika czy atak obrzarstwa musi nastąpić? dodam że nie czuję głodu.
  • Dziewczyny to nie jest żadna prowokacja, nie mam zamiaru nikogo do terapii zniechecac. Po prostu chce znac wasze zdanie. Co wam dała terapia u psychoterapeuty(w bulimii)?? miała jakikolwiek sens...? Bo niemalże wszyscy specjaliści są zdecydowanie za. A mi się czasem wydaje że top jest takie p*******nie tylko, że tylko ja moge sobie pomóc i jak mam 70 zł wydać to lepiej sobie z babcią pogadam za darmo...
  • witam Was, to dla tych które niedawno zaczęły albo jescze nie. ja na początku myślałam że to tak na chwile....ze osiagne to co zaplanowałam-czyli schudne ``bez wyrzeczeń`` i przestane,ze mam nad tym kontrole. I wiecie co? Żygam już 9 lat....milion razy powtarzałam sobie ze to juz ostatni raz... Nie ma ostatniego razu,za kazdym razem jak wpadnie wam pomysł ze dzis jest dzien zeby sie najesc i ...wyrzućcie tą mysl. Już nawet nie pamiętam dlaczego tak naprawde zaczełam. przez dł...
  • Moja siostra ma bulimie. oOna nie wie, że ja wiem. Nic mi nie powiedziała, a ja się tak bardzo o nią boję i martwię. Boję się z nią o tym porozmawiać, bo nie mam pojęcia jak zareaguje, czy nie zrobi jakiegoś głupstwa i czy w ogóle odezwie się do mnie jeszcze kiedykolwiek. Czy ktoś podpowie, co mam zrobić?
  • Od tego czasu praktycznie codziennie wymiotuje. Czasami udaje mi sie nie wymiotowac przez miesiac ale wtedy okropnie tyje i problem sie powtarza. Nigdy nie probowalam sie leczyc. Nie lubie opowiadac o moich problemach. Poza tym boje sie ze przytyje. Wiem to jest totalny odjazd ale nic nie moge na to poradzic. Czy mozna samemu przezwyciezyc to chorobe?
  • mam 170 i waze 52 i nigdy nie powiedzialabym o sobie ze jestem szczupla czy chuda. nie czuje sie tak mimo, ze czasem ktos mi to mowi. nienawidze siebie i chce dalej chudnac. staram sie jesc tylko sniadanie (mleko z platkami), jabłko a pozniej tylko jeden kawalek chlebka wasa z szynka. wiem, ze te wszystkie objawy anoreksji pasuja do wszystkiego co czuje ale uwazam ze mnie to nie dotyczy. nie umialabym powiedziec o sobie ze jestem anorektyczka, bo to kojarzy mi sie z osoba ktora ...
  • poczytałam sobie troszke o tym co piszecie, no i szczerze powiedziawszy jest mi smutno...jezeli pomyśle sobie że mam zyc z tą chorobą 10lat to aż płakac mi się...ja z nią już walcze ponad 2lata i juz mam tego dosyc...ostatnio wszystko było ok, tzn. nie wymiotowałam(wogóle o tym nie myślałam), nawet nie miałąm wyrzutów sumienia, że za dużo zjadłam, nawet dostałam okresu po 4miesiącach...i nagle wszystko się popsuło...wiem że to moja wina, ale problemy którym muszę stawic czoło ja...
  • Ostatnio nie mam na nic czasu, przybyło mi obowiązków i w związku z tym nie mogę sobie pozwolić na wymiotowanie. Trzy dni bez wiszenia nad ukochanym klozetem to może niezbyt wiele ale od czegoś trzeba zacząć. Mam pytanie: co spowodowało Waszą walkę z tą okrutną chorobą, czym się kierowaliście?? Może to były problemy ze zdrowiem, prośba rodziny lub znajomych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się