Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      mamy

mamy

(3297 wyników)
    • Trzynaście miesięcy łykam antybiotyki i nie widzę zbytniej poprawy. Pieczenie , palenie, uczucie zimna, "przeczulica" nogi jest nadal . Leczę met. ILADS. Może to już wystarczy? Co się miało wytruć to się wytruło. Trochę zostało pewnie , ale może mnie nie zamęczy na śmierć do końca moich dni. Dzięki Bogu trzymam się i nie jest tak źle, ale dobrze też nie jest. Badałam koinfekcje w Lublinie i Poznaniu. Nic nie wyszło. Pewnie jakaś stara neuroborelioza. co Wy na to? Pozdrawiam.
    • piszemy o różnych dziwnych objawach to zapytam o ten lekarz raczej przypisał to mojej łuszczycy którą mam od 15 roku życia(tylko za uszami) ja cholipa niestety nie pamiętam czy miałam to przed ukąszeniem kleszcza w 2007 r a wygląda to tak: dermatlas.med.jhmi.edu/derm/IndexDisplay.cfm?ImageID=151344260 płytka odkleja się i stąd te przebarwienia,mam czasami okres że nie ma tego wcale,skracam paznokcie na krótko,dbam o nie.Może ktoś ma i jakoś sobie z tym poradził.
    • witam serdecznie Jestem nowa na forum. Mam na imie Ela. I mam problem, nie wiem juiz co mam robic.Chodzi o to, ze objawy mojego stanu zdrowia wskazuja jakby na borelioze,Jednak badanie wester blot nie wykazaly tego. Nie wiem co powinnam dalej robic. Mezce sie juz 6 lat,. zrezygnowalam z pracy z powodu silnych bólów stawów.i dalej nie wiem c o mam robić. Wiem, ze jets test Pcr. Czy powinnam go robić?czy zrobic odrazu caly panel badan na koinekcje? Jestem z Lublina, nie ma toi zadnego lekar...
    • Witam! Od kilku miesiecy mam bardzo silne poty nocne. Doszlo tez szybkie bicie serca, w dzien i w nocy ale najbardziej jak spie. Puls wysoki,podwyzszone cisnienie. Podwyzszony cukier(mialam juz przed leczeniem) ale teraz mam tez cukier w moczu,czego nigdy nie mialam.Bardzo czeste oddawanie moczu ,szczegolnie noca. Bardzo prosze o pomoc,moze ktos z Was tak ma,mial? Pozdrawiam!
    • Witam. Moja historia jest podobna jak wiele innych, niestety miałam nadzieję ze będzie inaczej. Czerwiec 2009 - kleszcz. 21 dni unidoxu w strandardowej dawce. Badanie WB - IgG dodatnie, IgM ujemne. Prawodpodbnie stara borelioza. Panel po citro cały ujemny, Objawów brak. Badanie cd 57 - 82. większość pisała nie leczy się wyników a jedynie objawy, a ja takowych nie mam. Jednak bardzo chcialabym zajść w ciąże, więc zaczełam rozmyślać co mam w takim przypadku robić. Przerwetro...
    • Wczoraj wyjęłam rano córci 16 miesięcznej kleszcza. Kleszcz był wg mnie malutki, ledwo zauważalny na ręce. Nie wiem jak długo tam był. Byłam z córką u lekarza ale lekarz stwierdził że nic nie należy z tym robić jedynie obserwować. Córka sąsiadki już w tym roku dwa razy została ukąszona również nie miała żadnych objawów i od razu dostała antybiotyk. Od czego to zależy czy nie lepiej aby od razu moja też dostała antybiotyk?
    • Jesli tak prosze o opis
    • Witam No i udało mi się dołączyć do klubu borelioza... albo coś innego co może sie pokazać w Ellisie jak pozytywna borelka, diagnoze zweryfikuje lekarz. Wiem, że macie większe i trudniejsze historie. Ale jeśli czytam Wasze forum, i chce w Wami pobyć od czasu do czasu, to Wy również powinniście cos o mnie wiedzieć... tak mi się wydaje. Historia od początku: Leczyć mnie chcieli na zatoki, bo boli głowa, szumi w uszach i stan podgorączkowy. Kazali iść do okulisty (bo od tego też głowa bo...
    • Leczę się od dwóch mieśięcy metoda ilads.Wszystko by bylo ok tylko wyniki watrobowe ponad 100 ,i leukocyty szaleja,tak poza tym czuje sie ok .Mam dylemat co robic dalej ,czy przerwac terapie .aby nie uszkodzic innych organow,sam nie wiem co mam robic.Jestem na 2x200 doxy 2x500 azibot 1xzamur i oczywiscie suplementy omega 3,6 witaminy hepati, esentiale, vilka kora, a jeszcze manayupa.Badanie robie co 2 tygodnie i sa coraz gorsze przed leczeniem wszystko ok nigdy nie miałem tak...
    • Dziś wynik PCR pozytywny.Jeszcze przedwczoraj morza szum i wielkie wakacje a dziś wynik. Kleszcza miałam,pierwszego w życiu 5 lat temu.Był rumień,poszłam do lekarza,dostałam antybiotyk jeśli rumień nie będzie się zmniejszał(cytat}.Zmniejszał się i zniknął i..żadnych objawów.Wyczytałam w gazecie,zupełnie przypadkowo,że rumień=borelioza.Weszłam na forum i się zaczęło.Okazało się mogę zaobserwować kilka objawów,choć nie takich które nie dałyby mi żyć. Boję się leczenia ze względu na wiek...
    • Biorę antybiotyki od 3tygodni.Mam zaburzenia smaku nawet woda mi nie smakuje,jogurt mi nie smakuje.Ogólny niesmak w jamie ustnej,wszystko jest nie smaczne.Nie wiem czy nie zrezygnuję z leczenia antybiotykami?
    • takie objawy? Mialam robiony rezonans i wyszło ze mam torbiel szyszynki ale neurolog stwierdziła ze czesć osob tak ma pewnie to od urodzenia. WIęc moje objawy pewnie od bb gdyż mam dodatni Elisa i WB w klasie Igm (choć bolerioze raczej starą) bartonelle jerischiozę i watpliwa mykoplzme w klasie IgG ale już badanie CD57+CD3- 230. Czy ktoś ma podobne objawy (oprócz calej masy innych charakteryst dla neuroboleriozyi) i wyniki.Jaki było leczenie?
    • Jestem z moich podstawowych objawów (poza stawami, sercem, ukł. nerwowym) jest chrupanie w kościach. Dosłownie wszystkich. Przez ostatnich kilka chrupanie stopniowo rozprzestrzeniło się na cały organizm. Chrupią mi łokcie, kolana, kostki w nogach, palce w dłoniach, szyja przy połykaniu i jak nacisnę nią ręką, przegroda nosowa, kostki w uszach, kostki w głowie (w środku nie te zewnętrzne w różnych miejscach), żuchwa, kości twarzy np przy mówieniu itd.. Dosłownie wszystkie kosteczki. Dodatkowo ...
    • Witajcie. Parę lat temu ugryzł mie kleszcz i miałam rumień. Teraz mam utrzymujące się bólk mięśni, kości, stawów, objawy grypopodobne, na przemian raz mi zimno a zaraz gorąco. Powiązałam to z ugryzieniem kleszcz. By wykluczyć reumatoidalne zapalenie stawów zrobiłam RF- wynik ujemny i CRP - w normie. Wykonałam badanie na boreliozę ELISA: IgM 48,7 wynik dodatni, IgG 8,47 - wynik ujemny. Mieszkam we wiosce zabitej dechami i nie mam obok specjalistów. Najbiżej mam do Kalisza i Wrocła...
    • wczoraj otrzymałam wynik punkcji.W kierunku boreliozy z płynu -ujemny.W kierunku SM - prążki, połowę więcej niż przewiduje norma. Czy leczyć SM, czy BB
    • Rozpoczynam walke z bb od nowa,przerwalem antybiotykoterabpie ze wzgledu na grzybice no i troche tez watpilem w ta bb,teraz jest ok i zamierzam od nowa zaczac kuracje,moze zaczac od dozylnych od razu? wydaje mi sie ze mam neuroborelioze.bralem unidox miesiac ale zaatakowal mnie grzyb i dr.piotr zalecil przerwac kuracje i podleczyc sie na grzyba.po przerwaniu antybiotykow bylo troszke lepiej,dopoki nie zlapalo mnie szybkie tetno 150 uderzen na minute bez powodu,drzenie miesni,wyla...
    • Od dłuższego czasu leczę się na boreliozę. Na początku antybiotykami doustnie, następnie wlewy z biotraxonu. Mam duże zaniki mięśni na całym ciele. Martwi mnie to, ze to postępuje i to, ze nie odczuwam żadnej różnicy w wyniku leczenia. Wszyscy piszą, ze czują się gorzej szczególnie podczas brania tinidazolu, niektórzy, z kolei, że czują się lepiej, a u mnie nic! Jakby to leczenie nie miało żadnego wpływu na mnie.
    • Witam Od ok trzech tygodni mam rumień wędrujący. Diagnoza lekarza - borelioza. Wdrożono leczenie standardowe i od dwóch dni biorę 2 x po 100 mg Unidoxu. Po przeczytaniu tego forum nabrałem obaw co do skuteczności tego leczenia. Dzisiaj postanowiłem na własną odpowiedzialność zwiększyć dawkę doxycyliny do 2x po 200 mg. Bardzo proszę o radę jak długo przyjmować ten lek i czy jest duża szansa, że uda mi się pokonać boreliozę. Bardzo proszę o podpowiedz jestem strasznie zagubiony i n...
    • Kto śledził problem mojej mamy wie że choruje ona od ok 9 lat na bb,a dopiero w 2000r stwierdzono borelioze na podstawie wyniku ELISA,ktory mama zrobiła sama bez jakiegokolwiek skierowania poniewaz lekarz rodzinny nie dał sobie powiedziec ze to moze byc choroba pokleszczowa.Moze szybciutko opisze początek bo to wazne aby nikt nie popełnil tak karygodnego błedu...mame ugryzł kleszcz w oklice łopatki,wyjęty był przez pielęgniarke.Nikt nic nie powiedział ze musi mama wziąsc antybio...
    • tak jak powyzej mam pytanie czy ktos z was mial takie uczucie scisniecia łydek i przy chodzeniu jakby ciagnely sciegna do dolu? boli mnie tez strasznie dol podkolanowy juz dobre kilka miesiecy.uzywalam juz roznych masci , lekow i nic nie pomaga.moze to nie borelioza skoro tak dlugo sie utrzymuje?jak spie w nocy to mam wrazenie jakby nogi od kolan w dol byly takie scisniete i ciezkie, w dzien jest lepiej.moze to objaw stwardnienia rozsianego? bo mialam takowe podejrzenie.dziekuje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się