Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      masturbacja

masturbacja

(12 wyniki)
    • Temat założyłam również na forum Depresja - nie wiem gdzie lepiej pasuje. Oba fora czytam od dwóch dni. Mam mnóstwo pytań i pewnie będę Was nimi zasypywać. Krótkie przedstawienie: kobieta, lat 30+, leczona depresja od 10 lat, 3 udane czasowo kuracje, zaczynam czwartą. Niestety chyba za bardzo lubię alkohol. W ogóle lubię wyszukiwać sobie uzależnienia... Wracając do masturbacji. Na ile jest nerwicą na ile uzależnieniem a może jest zwyczajnie zdrowa? Może jest wyłącznie wynikiem wys...
    • To głupie i możecie mi nie wierzyć ale jestem uzalezniony od masturbacji. Masturbuje się stale od około 10 lat, mam dziewczyne i zauważyłem że przez onanizm nie mam ochoty na zblizenia jak dawniej. Nie dlatego że nie wygłodnialem ale dlatego ze nie sprawia mi to juz tak wielkiej przyjemnosci. Co robic, do czego to mnie zaprowadzi, jak sobie pomóc? Słyszałem że przez częste onanizowanie można stać sie trwalym impotentem, czy to prawda? Pomóżcie jeśli potraficie mnie zrozumieć.
    • Jestem chyba uzależniony od masturbacji.... Nie wiem jak inaczej sobie ulżyć w tym cholernym uczuciu jakim jest napięcie seksualne. Staram się żyć jak katolik, ale nie zawsze wychodzi :(. Są może jakieś proszki? Jak sobie ulżę to kilka dni jest ok, ale po ok tygodniu zaczynam wariować. Co robić?
    • W tym arcie chcę przedstawić problem masturbacji, głównie u ludzi młodych. Prawie wszyscy moi znajomi to robią (albo się nie przyznają), a ja nie. I nie mam takiej potrzeby. Uważam też, że nie jest to dobre rozwiązanie. Czemu? Czy kiedykolwiek drogi czytelniku/czytelniczko miałeś wrażenie, że to jest złe? Czy naprawdę nigdy nie pojawiły się wątpliwości, wyrzuty sumienia? Bo jeśli tak, to na pewno masturbacja nie jest czynnością godną poparcia. Przecież Bóg właśnie po to dał nam su...
    • Bo ja no tego...nie wiem,waham się...
    • czy to zjawisko marginalne czy rownie powazne jak u mezczyzn? przez wiele lat alkoholizm kobiet byl tematem tabu a w koncu wyplynal i zostal "oswojony". Mam wrazenie, ze podobnie bedzie z kobiecym uzaleznieniem od seksu - w koncu sie okaze, ze istnieje i warto o nim mowic, zeby wspierac kobiety walczace o wolnosc.
    • Trafiłem w internecie na kilka stron, które głoszą, ze masturbacja, zwłaszcza długotrwała moze prowadzic do impotencji. Onanizuje się codziennie od 15 lat. Miałem kilka stosunków z kobietami i nie miałem jak dotąd problemów. Czy jest możliwe, aby sie wkrótcew pojawiły? czy w ogóle istnieje zwiazek miedzy masturbacja a impotencją,czy nie ma takowego? Czy tak intensywna i długotrwała masturbacja moze mieć jakieś inne konsekwencje zdrowotne?
    • Witajcie!!! Jestem tu "nowa". Jesteśmy z mężem ponad 2 lata po ślubie. Mamy 2 córeczki. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie to, że on w nocy, kiedy ja "śpię", wali konia oglądając inne panienki(w internecie lub tv). Tłumaczy się, że to jest jego forma rozładowania stresu, ale czy on nie może tego robić ze mną. Jakbyście się czuły leżąc w drugim pokoju, mając świadomość, że Wasz partner patrzy na inne panienki i obciąga sobie laskę. Przecież to nie jest chyba normalne, że facet m...
    • Mam z tym problem od kilku miesiecy! Co mam robic? To stało się dla mnie uciazliwe a moj chlopak kiedy sie o tym dowiedzial to zerwal ze mna!
    • Nie moge z tym przestac doradzcie jakies sposobu by z tym skonczyc!!! Ostatnio tylko siedze w pokoju i trzepie kapucyna mysle o moich kolezankach i wale !!! To juz nie jest takie przyjemne jak kiedys !!! Jesli nie moge z tym przestac to doradzcie jak to mam robic zeby miec silniejszy orgazm !!!
    • Pomóżcie mi znaleźć forum na którym uzyskałabym pomoc w moim problemie albo tu mi pomóżcie. Wydaje mi się, ze jestem uzależniona od uprawiania masturbacji. Nie śmiejcie sie ze mnie - ja mam tego dość!, ale ta potrzeba jest niekiedy silniejsza ode mnie. Dodatkowo 'przed' musze sie czymś nakręcić - lubię wtedy patrzeć na nagie kobiety, choć faceci z kobietami też mnie kręcą, ale jednak same kobiety bardziej. Czy to jest normalne? Bo boję się, że jestem bi. Mam do siebie obrzydzenie w t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się