Dodaj do ulubionych

Masturbacja a impoetencja

22.12.02, 22:39
Trafiłem w internecie na kilka stron, które głoszą, ze masturbacja, zwłaszcza
długotrwała moze prowadzic do impotencji. Onanizuje się codziennie od 15 lat.
Miałem kilka stosunków z kobietami i nie miałem jak dotąd problemów. Czy jest
możliwe, aby sie wkrótcew pojawiły? czy w ogóle istnieje zwiazek miedzy
masturbacja a impotencją,czy nie ma takowego? Czy tak intensywna i
długotrwała masturbacja moze mieć jakieś inne konsekwencje zdrowotne?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamyk Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 18:58
      w takie średniowieczne bzdury wierzysz...
    • Gość: XYZ Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.ipartners.pl / 217.153.51.* 14.01.03, 15:19
      Niektórzy naukowcy twierdzą, że długotrwały onanizm ma zgubny wpływ na
      żywotność plemników, a co za tym idzie - powodują bezpłodność
      • belsassar Re: Masturbacja a impoetencja 15.01.03, 15:35
        Bezpłodność by mi nie przeszskadzała, natomiast impotencji bym nie chciał dostać
      • quba Re: Masturbacja a impoetencja 21.06.03, 08:41
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Niektórzy naukowcy twierdzą, że długotrwały onanizm ma zgubny wpływ na
        > żywotność plemników, a co za tym idzie - powodują bezpłodność

którzy?
        po co piszesz chłopakowi takie bzdury?
        masturbacja NIE MA ŻADNEGO wplywu na zywotnośc plemników, nie powoduje tez
        impotencji, jest po prostu sposobem na rozładowanie napięcia seksualnwego w
        przypadkun braku partnerki bądź partnera -
        stosowana od początku świata przez ludzi i zwierzęta
        nie martw sie, w końcu nie nastąpi taki czas, kiedy nie będziesz musial jej
        stosować, bo zaczniesz normalnie współźyć
        pozdrawiam
    • Gość: spiwor Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 20.01.03, 17:51
      Podobno włosy między palcami wyrastają...
      • Gość: leziox Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.246.96.43.tisdip.tiscali.de 20.01.03, 21:18
        Chłopie,nie bierz sobie tego do czachy.Tylko przestań zaglądać na strony
        internetowe tworzone przez idiotów.
        Można by sprawę odwrócić-czy gdybyś odbywał codziennie stosunek,to od tego
        mógłbyś zostać impotentem?Ano właśnie.
        Notabene-onanizuje się około 75 % kobiet i jakieś 96 % facetów.A reszta się nie
        przyznaje...
        • Gość: czaHo Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.elknet.pl / *.elknet.pl 23.01.03, 18:43
          popieram kolege przedmowce.. ja tez sie nie przyznaje.. heheheh powiem wiecej
          poranny onanizm wzmacnia organizm =] pozdrowienia dla wszystkich krypto =]
    • Gość: barabara Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.telia.com 26.01.03, 17:24
      jestem zonaty i mam dobry seks i czsami to robie ti jest normalne i towarzyszy
      kobita i mezczyzna przez cale prawie zycie..
    • Gość: denis O Masturbacji a impoetencji IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 04:57
      Hmmm... ciekawe pytanie.
      Napisałeś, że mając za sobą 15lat masturbacji, miałeś tylko kilka stosunków z
      kobietami. Może jedynie należy odwrócić te proporcje i wszystko wróci do
      normy? Nie masz pewnie więcej niż 30 lat, więc jeszcze około pół wieku przed
      Tobą. Nie martw się tak o potencję, co o reumatyzm!
      • eucaliptus Re: O Masturbacji a impoetencji 31.01.03, 18:48
        onanizuje sie dwa razy dziennie, kobiety nie narzekaja na sex ze mna, mam 2
        synow - czyli onanizm na nic nie szkodzi. tylko jajka chyba sie powiekszaja :)
    • Gość: wujek dobra rada Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.02.03, 00:07
      Wszystko jest ok, nie przejmuj się. Nie grozi Ci ziemista
      cera, niskie czoło i IQ na poziomie 70 pktów.

Martwi mnie natomiast coś innego, a mianowicie proporcje
      w Twoim życiu erot. Jak piszesz, robisz sam ze sobą
      regularnie od 15 lat. Pote, piszesz, że kilka razy spałeś
      z kobietą. Jeśli coś tu nie gra, to proporcje - odwróć
      je, a wtedy będzie już naprawdę ok.
      • Gość: piekna Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.ipt.aol.com 05.03.03, 01:22
        ok , ja zauwazylam ze jednak onanizujac sie dostaje orgazmu, z facetem ..
        nigdy a juz napewno nie przy intersexie, chyba ze on mnie zonanizuje ,
        nieznosze tego , moze nie powinnam nigdy zaczynac w ten sposob tj pozwolic
        chlopakowi pierwzy raz zoonanizowac mnie zamiast miec ze mna normalny sex ,
        rozumiecie cos z tego ? ok ja tez nie.pozdrawiam ,piekna
        • Gość: wel Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.chello.pl 07.06.03, 22:49

www.onjestdoniczego.prv.pl
          • Gość: Alfa Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.devs.ac-net.pl 08.06.03, 14:35
            Bardzo, ale to bardzo dziekuje Ci za ten adres.
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: NNN Re: Masturbacja a impoetencja IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 12.06.03, 20:38
              Niestety, u mnie onanizm doprowadził do trwałego zaniku popędu :( i to już w
              wieku 20 lat, wczesniej przez prawie 6 lat robiłem to po kilka razy dziennie.
              Przestrzegam wszystkich przed tą "zabawą"
    • Gość: amika Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja IP: 62.29.248.* 13.06.03, 16:07
      a czy można z tego wyjść? czy popęd wraca? ktoś mi bliski ma podobny problem i
      juz ma zaburzony popęd oraz zaburzoną erekcję a tez jest młody... poczytałam
      sobie trochę stronę onjestdniczego...istny horror dla mnie tym bardziej, bo
      wszystkie historie tak samo się kończą zanikiem popędu, zaburzeniami erekcji
      ("pochwa mnie nie podnieca" - coś strasznego:-( czy można z tego wyjść i znowu
      cieszyć się seksem we dwoje???
      • delirium2 Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja 14.06.03, 12:27
        Mnie sie wydaje, że to nie tyle masturbacja Cię zgubiła, co brak seksu.
        I masturbacja Cię początkowo ratowała, a potem już nie wystarczyło.
        • Gość: elika Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 14.06.03, 12:47
          brak seksu do 20 roku życia powoduje impotencję? to chyba przesada jednak...
          mój mąż rozpoczął współżycie, gdy miał 22 lata wcześniej nie uprawiając
          mastrurbacji... dzisiaj minęło 10 lat a jego sprawnośc jest naprawdę
          imponująca... ale rzeczywiście wiem tez, ze brak seksu powoduje problemy z
          erekcją...
          • delirium2 Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja 14.06.03, 21:52
            Gość portalu: elika napisał(a):

> brak seksu do 20 roku życia powoduje impotencję? to chyba przesada jednak...
            > mój mąż rozpoczął współżycie, gdy miał 22 lata wcześniej nie uprawiając
            > mastrurbacji... dzisiaj minęło 10 lat a jego sprawnośc jest naprawdę
            > imponująca... ale rzeczywiście wiem tez, ze brak seksu powoduje problemy z
            > erekcją...

Miła moja, nie tyle brak seksu, co silna presja by go mieć.
            Można nie mieć i żyć z tym, ale też może chłopak uważać, że ma za mało. Dlatego
            się frustruje i gdy ma okazje, nic z tego nie wychodzi. Rozumiesz? Stara się za
            bardzo i ten stres go zżera. No i poczucie, że jest do kitu, gnębi go od
            środka. A to poczucie to tylko jego zwichrowana wyobraźnia. Bo tak naprawdę to
            się niczym od innych nie różni.
            • Gość: elika Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 15.06.03, 09:11
              delirium2 napisała:

> Gość portalu: elika napisał(a):
              >
              > > brak seksu do 20 roku życia powoduje impotencję? to chyba przesada jednak.
              > ..
              > > mój mąż rozpoczął współżycie, gdy miał 22 lata wcześniej nie uprawiając
              > > mastrurbacji... dzisiaj minęło 10 lat a jego sprawnośc jest naprawdę
              > > imponująca... ale rzeczywiście wiem tez, ze brak seksu powoduje problemy z
              >
              > > erekcją...
              >
              > Miła moja, nie tyle brak seksu, co silna presja by go mieć.
              > Można nie mieć i żyć z tym, ale też może chłopak uważać, że ma za mało.
              Dlatego
              >
              > się frustruje i gdy ma okazje, nic z tego nie wychodzi. Rozumiesz? Stara się
              za
              >
              > bardzo i ten stres go zżera. No i poczucie, że jest do kitu, gnębi go od
              > środka. A to poczucie to tylko jego zwichrowana wyobraźnia. Bo tak naprawdę
              to
              > się niczym od innych nie różni.

hm... trochę sie od innych różni skoro mu nie wychodzi a innym tak...:-)ale TY
              piszesz chyba o czym innym, że brak seksu prowadzi do frustracji, kompleksów i
              powoduje, że facet nie staje na wyskości zadania, gy wreszcie ma okazję ale
              tutaj była mowa czy długoletnia masturbacja prowadzi do spadku popędu czy
              nawet imoptencji... poczytaj www.onjestdoniczego.pl...
              • delirium2 Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja 15.06.03, 10:31
                Gość portalu: elika napisał(a):

> czy długoletnia masturbacja prowadzi do spadku popędu czy
                > nawet imoptencji... poczytaj www.onjestdoniczego.pl...

Gdyby długoletnia masturbacja powodowała tak dramatyczne skutki, to miałaby
                miejsce postępująca zagłada ludzkości. Tak naprawdę to masturbacja nie jest
                żadnym patologicznym zachowaniem, wręcz przeciwnie. Częstość tych praktyk u
                mężczyzn wzrasta w okresie gdy nie odbywają stosunków płciowych - dłuższym niż
                bodaj 3 dni... A czemu? Najważniejszą przyczyną nie jest wbrew pozorom
                rozladowanie seksualnych napięć lecz usunięcie starych plemników
                (spermatogeneza odbywa się wszak ciągle). Wiadomo, że plemnik musi być dzielny,
                sprawny, szybki... Zapomnijcie więc o stronach typu onjestdoniczego tworzonych
                przez jakichś zidiociałych maniaków. Problem zaczyna się dopiero wtedy, gdy
                rezygnujemy ze współżycia z bliską osobą na rzecz onanizmu. Wtedy mamy dopiero
                do czynienia z jakimś zaburzeniem.
                • Gość: elika Re: do NNN/Masturbacja a impoetencja IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 15.06.03, 11:57
                  oczywiście zgadzam sie i nie będę powtarzać rzeczy oczywistych... jasne i
                  zgadzamy się (eksperci od selsuologii też), że masturbacja jest zastępczą
                  formą seksualneego zaspokojenia i jeśli tak jest to ok. seksuolodzy twierdzą
                  również, że uzaleznienie od masturbacji rozwija się bardzo powoli, latami,
                  dlatgeo jest to problem głownie dorosłych... jednak uwazam, że od tego tez
                  można się uzaleznić ale oczywiście nie każdy, kto się masturbuje jest
                  uzalezniony jak również nie każdy kto pije alkohol jest alkoholikiem... musi
                  się złożyć jeszcze pare na to przyczyn ale myślę, że jest to możliwe i myśłę,
                  że może pociągać takie skutki jak na opisanej stronie...zresztą mam osobiste
                  doświadczenia z taką osobą i wszystko się zgadza... i nie tylko na tej stronie
                  są podobne głosy, również na tym forum (trochę wcześniej) był wątek, gdzie
                  były mozne wyznania a propos...
                  pozdrawiam:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka