Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      matematyka

matematyka

(14 wyniki)
    • Jeśli połowa rodzin miałaby po czworo dzieci a druga połowa była by bezpłodna to zwykła matematyka, ekonomia nie kradnij powinno się łożenia na dwójkę dzieci bez tych bezpłodnych. Gdyby zaś połowa rodzin miałaby po sześcioro dzieci to bezpłodni są wstanie na dwóję dzieci łożyć zgodnie z matematyka ekonomia i nie kradnij a pozostałe niech wychowują rodziny za swoje. Nie ma jednak możliwość bez matematyki, ekonomii i bez okradania nie jest łożenie na swojego potomka.
    • Tylko ten może dziecku pomagać, kto nim nie był niemożliwe jest pomaganie dzieciom, bo świadczy o pomaganiu sobie a to matematyczna sprzeczność!
    • gazeta napisala: "Piękny umysł" - o genialnym matematyku z Princeton University - laureacie nagrody Nobla, który zmagał się ze schizofrenią (cztery statuetki). czy przyznawany jest Nobel z matematyki, czy moze genialny matematyk dostal go w innej dziedzinie? chyba pojde do kina sprawdzic... ;-)
    • Może wydawać się,że to błachy problem ale ja od lat nie mogę się nauczyć tego przedmiotu.Kończę LO zaoczne i już mam pięć oblanych egzaminów z tego przedmiotu.Nie pomogły korepetycje i ślęczenie nad zadaniami.Wywaliłam mnóstwo kasy na tę szkołę i wszystko zaliczyłam oprócz tego przedmiotu.Od ukończenia tej szkoły zależy moja przyszłość zawodowa i to czy pójdę na studia.Mam tego dosyć...Myślałam o poradni pedagogicznej ale oni chyba zajmują się głównie dzieciakami.Nie wiem co mam r...
    • Nie tak łatwo zostaje się darczyńcą jak w waszej `ekonomii'' ? Dziadek oddał jabłko ojcu ojciec mnie ja synowi on wnukowi. Normalnie wszyscy na to jabłko zapracowali czyli nikt jabłka nie dostał bo człowiek to istota samofinansująca się. Ale nie w Waszej `EKONOMII' w Waszej każdy z nas zostaje darczyńcą mimo że nikomu nic nie dał! Dziecko umiera z głodu lub głoduje nie, dlatego, że mu nikt nie pomógł, lecz dlatego że zostało okradzione.
    • gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6763414,Miliardowe_rachunki_za_analfabetyzm_matematyczny.html Ciekawy artykul! Polecam! Zwlaszcza chcialbym zwrocic uwage na temat bud z automatami, ktore sie ostatnio mnoza, bo sam mam w rodzinie problem z hazardzista, ktory przysparza coraz wieksze problemy. Zauwazacie zwiekszone problemy spoleczne z hazardem? Albo z niesplacaniem kredytow? I jak sie te problemy i ich konsekwencje w zwiazkach maja do wielu tych, ktore na tym forum wynikaj...
    •   Żadnemu dziecku nie pomagacie to wasza logika wymaga pomocy? Nie jesteście pępkiem świata że możecie na siebie zapracować i jeszcze dzieciom pomagać? Dzieciom tego nie możecie przyznać że one też tak mogą?Jak dzieci też tak mogą to kto wymaga pomocy tylko idiota co niczego nie rozumie? Każdy człowiek to istota samo finansująca się to wy macie logikę zrypaną, która wam na to pozwala.   Jeśli ja pracuję na poziomie średniej krajowej i mam 10 dzieci które też pracują n...
    • Niewolnik został prezydentem najpotężniejszego kraju a to dopiero początek drogi ludzkości? W kwestii ochrony praw dzieci antypedagodzy twierdzą, iż po uzyskaniu równouprawnienia przez Murzynów i kobiety, dzieci są ostatnią dyskryminowaną grupą istot ludzkich o to najważniejszą. Omawiana ewolucja praw dzieci była de facto powiększaniem zbiorów praw PRZYZNAWANYCH dzieciom- od prawa do życia po cały kompleks praw ujętych w Konwencji o Prawach Dziecka ONZ. Tymczasem antypedagodzy t...
    • U was człowiek dorosły pracuje na swoje dziecko? Dziecko jak dorośnie pracuje na swoje dziecko a to dziecko jak dorośnie na swoje? Nie lepiej zgodnie z matematyką jak każdy pracuje tylko na siebie? Wy chcecie dobrymi ludźmi zostawać i rzekomo pomagać swoim dzieciom? Wszyscy „pomagacie” a to z pomocą nie ma nic wspólnego! Jak Kopernik wam uprościł ruchy planet tak ja wam uproszczę ekonomię, o której jeszcze pojęcia nie macie, mimo że studiujecie? Człowiek to istota sa...
    • poszlismy ze znajomym do paabuuu tak rozmowa rozpoczela sie od, odd pie..kto cos mi tam i dlaczego potem zeszlismy na temat swiadomosci, poganstwo, rytualy wpadanie w trans doszlismy do tematu jakim jest swiat naprawde i co go okresla twierdze ze swiat ktory widzimy, widzimy niedoskonale poniewaz widzimy go dzieki zmyslom i tak naprawde nie wiemy co jest naprawde po drugie dla kota swiat jest inny bo ma inne zmysly, kocie i to jest koci swiat skoro kierujemy sie zmyslami to nie ...
    • Czy dzieciom w Polsce będzie lepiej jak wszyscy będziemy im pomagać czy lepiej im będzie jak nikt im nie będzie pomagać?
    • czy ktos wie, kto i kiedy wprowadzil pojecia Teorii Gier do psychologii?
    • Niedziela - 14.40 - pensjonariusze Sanarorium im.Waltera w Sekocinie siedza na kanapach w saloniku. Rozmawiaja o tym co ukaze sie w TV a co nie. Czy beda zdjecia spod prysznica czy nie? W pewnym momencie Manuela przypomina sobie dowcip o Żydach w Oświęcimiu: "... no i zagonili ich pod ten prysznic i Hans mówi..." Fik-Mik - kamera błyskawicznie przenosi się do kuchni gdzie Karolinka zmywa naczynia... No i już mamy swojską soap operę - takie reality show a la poloanise. P.S. A no...
    • jęzor(4)

Skad sie to bierze, że jeden ma talent do nauki jezyka obcego a drugi za cholerę, chociaż i jednego i drugiego otacza ten język niejako z racji profesji, chociaż jednakowo potrzebny jest im ten jezyk, szczególnie teraz kiedy gdzie sie nie dotknąć ; komputer, internet. Dlaczego w jednego wsiąka jak gabka, a od drugiego odbija sie jak groch o scianę. No to jak sie kurka nauczył swego ojczystego, nawet zachowujac proporcje czestotliwosci i bliskości kontaktów z matki jezykiem. Dzisie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się