Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      matematyka

matematyka

(20 wyników)
    • Lubie matematyke jest interesujaca zawsze gdy mi sie nudzi biore książke i rozwiązuje zadania.Wszyscy mowia że jestem kujon!Czy to prawda?
    • Doradzcie co zrobic mam z córka ,która ma olbrzymi problem z matmą. Ma korki 2 ray w tygodniu a i tak nic to nie daje. Rozumie w domu i na korkach rozwiazuje bez problemu , gdy przychodzi klasówka lub jej poprwawa to dostaje 1 Nie mam juz na to siły.
    • Głupie pytanie - jest, czy jej niema. Bo mam już mętlik w głowie :(
    • Tylko 9 godzin matematyki? W sumie przez całe 3 lata? To wychodzi średnio po 3 godziny tygodniowo w każdej klasie! No to potem nie dziwmy się, że urosną nam ludzie nie potrafiący logicznie myśleć, zrozumieć zasad i prawideł (np. rekrutacji na studia), podejmować rozsądnych decyzji o własnych finansach, planować dalej niż 3 dni naprzód. Ech, ręce opadają...
    • To znowu ja, brak mi słów by opisać okropnie niski poziom matur w tym roku, dlatego ten kto nie zda niech lepiej od razu poszuka jakiejś mało wymagającej pracy(sprzątacz, cieć, grabasz, prostytutka, nauczyciel matematyki).
    • Bardzo prosze o pomoc, mam jakieś zaćmienie i nie mogę ruszyć z tym zadankiem. Wysokość podatku VAT na pewien towar zmieniono z 7% na 22%. Wówczas cena tego towaru wzrosła o 30 zł. Oblicz cenę netto tego towaru. Uwaga: podatek VAT jest określany jako procent ceny netto, czyli ceny przed obliczeniem podatku.
    • Mam matematyczny problem, mianowicie: (to jest zadanie z mojej pracy klasowej z maty) 1.Zamień podane zdania na negacje i określ ich wartość logiczną: a)Kraków jest stolicą Polski. b)Toruń leży nad Wisłą. Moim zdaniem druga część polecenia, czyli "określ ich wartość logiczną" odnosi się do zdań a i b, a nie do już powstałych negacji!!! Ja sam oceniłem wartość pierwotnych zdań i nie otrzymałem żadnych punktów. Wiem, że za pierwszym razem wydaje się, że chodzi właśnie o ocen...
    • Jak wam sie widzi probna matura z matematyki ?? Bo szczerze powiem ze u mnie to nie bylo bardzo wesolo. Szczegolnie rozszerzona byla ciekawa(niektore zadania nieosiagalne), a na podst. juz troche lepiej , ale tez sie dalo gdzies walnac. Napiszcie wlasne spostrzerzenia. Ktore zadania bylo najfajniejsze ??
    • W sali kinowej bylo 320 miejsc.Po dodaniu w kazdym rzedzie 4 krzesel i dostawieniu jeszcze jednego krzesla sala ma 420 miejsc Ile rzedow krzesel bylo w sali na poczatku??? bardzo prosze kogos jesli potrafi je zrobic o pomoc!!! z gory bardzo dziekuje marta
    • ... chciałabym się dowiedzieć co to jest kąt zewnętrzny.. gdyż są dwie różne wersje... Powiedzmy że to jest jakiś prostokąt ABCD( troszke wyobraźni :) ) "k" i "l" są to kąty( oczywiste jest że mają po 90o, ale to akurat nie jest teraz ważne...) D-----------C I I I I I I I I l I k I ---------A-----------B k I l I ...
    • nie wiem jak u was, ale u nas nabór elektroniczny i statystyki są. największe parcie to na humany, najwięcej punkciaków mieć trzeba, a tu proszę, ze statystyk wynika że hunmany maja nabijane punkty ocenami, zaś zupełnie inne sa proporcie w mat- fiz naprzykład. tam maja dużą puktacje z egzaminu, gorzej z ocen. Znaczy co? Coś mi tu śmierdzi normalnie. Milusińscy naszych nauczycieli maja naciągane oceny? Na to by wychodziło, na matme nie pójdą bo sie wyłożą, przez humana jakoś się przeturlają, t...
    • A co z Mazowszem????????????????????????????????
    • Pytanie - czy nauczyciel liceum ma prawo zarzadzić pod koniec klasy II próbną maturę z matematyki dla wszystkich uczniów, także tych, którzy już zadeklarowali, ze matematyki nie zdają. Jeśli zaś ma prawo, to czy ma prawo (jak zapowiada) wpisać te wyniki na swiadectwo szkolne. Dla mojej córki to absolutna klęska - jest doskonałą uczennicą, która o matematyce nie ma zielonego pojecia. Jesli nauczyciel - jak również zapowiada - przepisze wyniki na maturę - to może grozić jej to niepr...
    • Od rana każdy jełop w tym kraju głosi swą wyższość od przeciętnej krajowej. Choć wyniki narodowego testu "IQ" zasadniczo nie wpłyną na rzeczywistą średnią , która wynosi 1 debil.I to jest jedyny fakt , który weryfikacji nie podlega. A teraz troszkę prawdy , której nie wydrukuje żadna kłamliwa Wyborcza ani odmóżdżające naród wszelkiej maści telewizje. We wczorajszym teście uczestniczył niecały 1% Polaków , najbardziej wyedukowanych , mających dostęp do Internetu , czyli również ...
    • Moim zdaniem, to że nie będzie matmy na nowej maturze, to dobry pomysł. Jestem w klasie humanistycznej i nie sądzę żebym sobie z nią poradziła. Jeśli lubisz matematykę, weźmiesz ją dodatkowo. Natomiast certyfikaty to idiotyzm. popiszcie co o tym sądzicie! Pozdrawiam Ala
    • A ja zachecam ;p myslcie krytycznie i logicznie, docierajcie do alternatywnych informacji, korzystajcie z materialow zrodlowych a nie wtornych opisow, rozwazajcie problemy etyczne; tematow jest wiele - wystarczy sluchac mediow, czytac gazety, udzielac sie na forum. Filozofia pomaga kazdemu byc inteligentnym, poinformowanym i samodzielnie myslacym obywatelem.
    • Długo wybierałem pomiędzy Czackim (mat.inf), a Staszicem (mat.-inf.).Wybrałem Czackiego - przyjazna atmosfera, świetni nauczyciele... Teraz porównałem programy w obu szkołach i wpadłem w popłoch. Czacki w cyklu 3 - letnim ma dużo mniej godzin matematyki niż Staszic! (Czacki 12 godz.,Staszic 16 godz.).Czy to możliwe,żeby w różnych szkołach, ale klasach o takich samych profilach była ąż taka różnica w ilości godzin przedmiotów kierunkowych ? Ze Staszica się już wycofałem. Chyba źle zr...
    • W tym roku czeka mnie wybór liceum dla syna. Mieszkamy w Łomiankach, a syn interesuje się matematyką i jęz.francuskim. Bardzo proszę o informacje na temat tego liceum, bo na razie wydaje mi się najodpowiedniejsze. Jednak mój syn jest bardzo wrażliwym dzieckiem i jest raczej cichy i nieśmiły. Dziękuję za każdą informację.
    • podstawy trapezu maja długosci 35 i 10 cm. a ramiona maja 20 i 10 cm. oblicz pole (mam 13 lat:P)
    • biologia, cholera to mogli robić inne rysunki i schematy skoro wiedzą, że ich ksero jest do bani!!!!!!!! matematyka- w tych zadaniach nie trzeba było myśleć tylko wykonywać żmudne rachunki na symbolach też. Dzieciaki w tych tasiemcach się gubiły, bo pomysły (myślenie) miały poprawne.Czy pani Zielińska w ogóle widziała te zadania??????? Za co ci ludzie biorą pieniądze???? I co to maturzystów obchodzi kto pisał pytania. Mógł nawet Marsjanin byle z sensem. Na przyszłość niech dadzą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się