Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      meszki

meszki

(4 wyniki)
    • mam w domu sankombi i chetnie bym posmarowała obrzęk po ukąszeniu przez meszkę, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Lekarz jak zwykle przepisał antybiotyk w maści oraz zwyczajowo doksycyklinę. Wolałąbym tego nie brać. Jest może coś specjalnie na ukąszenia, poradźcie proszę:-)
    • Ratunku! Nic nie pomaga. Nogi mam tak pogryzione i opuchniete, że trudno chodzić. W tej chwili zrobił mi się na opuchliźnie siniec. Gdzieś czytałam o ledum palustre 5? Co polecacie?
    • Witam, Właśnie wróciłam po prawie dwutygodniowym pobycie w lesie i nad rzeką. Od jakiegoś miesiąca bierzemy z synem Ledum 5 CH rano i wieczorem po jednej kulce (syn ma dwa latka)no i niestety na bardzo wygłodniałe komary i meszki to nie zadziałało wcale:(((( Gryzły nas zdrowo:) Jedyny plus tego łykania to to, że dzecku szybciej goją się krosty (oprócz ledum 5CH smarowałam dapisem bo niestety 30 CH nie dowieźli przed urlopem). Normalnie miałby krosty około 2-3 tygodni, a tu po dwóch dniach ...
    • Może ktoś ma sposób jak ustrzec się przed pogryzienia przez meszki. Moja siostra została bardzo pogryziona przez te paskudne owady . Strasznie ją to swędzi i stwierdziła, że komary to pryszcz. Co zrobić żeby nie kąsały i ewentualnie co stosować po ukąszeniu, żeby nie swędziało. Proszę o pomoc.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się