Forum Kultura Muzyka Rock-Metal
ZMIEŃ
      metal

metal

(6 wyników)
    • Nie rozumiem was ludzie owszem niektórzy z was wymieniaja fajne zespoły ale wszyscy zapmnieliscie o klasykach metalu jakim jest Manowar, Slayer, gosciu o niepowtarzalnym głosie King Diamond i wielu innych. Z nowszych to Avantasia, Nightwish, Stratovarius, Therion, Rhapsody, Blind Guardian. A z polski to oczywiście KAT. Polecam też Deatstars.
    • ... at THIS MOMENT!!! Krótko i na temat: Ostatnimi dniami (tygodniami) zasłuchiwałem się non-stop w Panterę, Down`a i jedynkę SlipKnota. Aż tu nagle, ok. 30 minut temu uświadomiłem sobie, dwie żeczy! Po pierwsze - obecnie cała metalowa muzyka tkwi w maraźmie i stagnacji. Po drugie - jedynym zespołem, który może to odmienić jest System!!! Oto dlaczego. Spróbuję zdefiniować ich styl muzyczny, tzn. przedstawię pokrótce na jakich gatunkach muzycznych opiera się ich twórczość: ...
    • w krakowie "pub popularny" i "tower" - oba na grodzkiej
    • Mam dwa podstawowe: Pierwszym jest IRON MAIDEN. Nie cierpie go. Nie wiem, jak ludzie moga tego sluchac, a w szczegolnosci wkurza mnie wokal Dickinsona! Przeciez tam zawsze on sobie, a gitary sobie. Ale sa gusta i gusta :) Drugim jest SLAYER. Utwory SLAYER w wykonaniu innych kapel [VADER, MONSTROSITY] sa zajebiste, ale w wykonaniu samego SLAYER nie daja sie [jak dla mnie] sluchac. Dlaczego jednak - pomimo tego, ze szanuje ich muzyke - nie lubie samego zespolu? Sami fani to zr...
    • ...Slayera. Naprawde. Pamietam jak dzis. 5 klasa podstawowki, gdzies tak koniec 80. A tutaj kumpel mi daje "South of heaven". Max rozjebka (ze posluze sie cytatem). Do tej pory jest to dla mnie najlepsza plyta tej grupy. A potem to juz z gorki: Metallica, Megadeth, Anthrax and many, many more!!!
    • Jacy jestescie? Jaka jest Wasza filozofia zyciowa? Metale-niby jedna rodzina, te same klimaty... Zastanawiam sie czy w tej kwestii bardzo sie roznimy... Moze zaczne ten watek. Jestem wegetarianka, wiec moja filozofia opiera sie na ekologii i tym podobnych rzeczach, ale z drugiej strony uwielbiam skorzane plaszcze i glaniska. Kiedys bylam bardzo zafascynowana satanizmem, mam biblie La Vey'a, ktora od czasu do czasu studiuje. Mozna powiedziec, ze jestem pokojowo nastawioną do swiat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się