metal

(9 wyników)
  • Jakie polecacie i jakie macie doświadczenia? Pozdrawiam
  • czy ktoś ma problem z uczuleniem na metal przy noszeniu aparatu? ja zauważam objawy tego uczulenia na ciele, ale w buzi jeszcze nie. mam nadzieję, że nie będę musiała przerywać leczenia z tego powodu.
  • liczyl ktos ile w sumie za wszystko zplacil?
  • mam do was pytanie odnosnie metalowych aparatow... dlaczego ciemnieje?? czy to prawda ze po wplywem kwasow zoladkowych aparaty te czesto robia sie ciemniejsze? wyglada to strasznie, taaki czarny metal w buzi :(??
  • dzisiaj byłam u ortodonty. na razie mam zrobić pantomogram i jak okaże się , że mam ósemki [nie wiem gdzie chyba w dziąsłach bo jeszcze mi nie wyszły] ale pani powiedziała że to tylko może być 1 na 50 przypadków że ich nie będzie a jak będą to dwie czwórki do wyrwania ;/ niestety też musze mieć i na dole i na górze aparat . u mnie ceny [lublin] na metalowy 1400, ale mam uczulenie na nikiel a porcelanowy to 1800 ale tylko na 4 pierwsze zęby reszta metal ... mogło by być przynajmniej na 6...
  • drodzy zadrutowani forumianie, czy możecie mi wytłumaczyć, na czym polega różnica pomizy tzw. kosmetycznym białeym aparatem, a porcelanowym i szafirowym? poza ceną, która rzuca się w oczy i pewnie materiału, z którego jest zrobiony- tez rzuca się w oczy, nie bardzo wiem, jakie są różnice wpływające np. na komfort noszenia każdego z nich. Jestem na etapie szukania ortodonty w wawie, a to tez może rzutować na wybór aparatu, wolałabym więc dowiedzieć się od doświadczonych użytkowni...
  • Wiem, że ten temat był poruszany 100 razy, ale to naprawdę jest poważny problem. Na razie jestem dopiero zapisana na konsultacje, więc czekam na opinię mojej orto, ale od poprzedniej słyszałam (było to parę lat temu - mogło coś sie zmienić), że ceramiczne są słabsze. Tj. gorzej "pchają" zęby i sa bardziej podatne na uszkodzenia. U mnie noszenie aparatu ma trwać około 2-2,5 roku, więc każdy dodatkowy miesiac to dużo. Z kolei pan ortodonta wypowiadający na tutejszym forum twierdzi, że wsz...
  • Cześć. Czy ktoś z was-mających aparat ma kolczyk w języku? Czy w ogóle można przekłuwac język mając aparat? a jeśli można, nie uważacie, że to za dużo "metalu" w buzi ?;))
  • Witam Jestem tuż przed założeniem aparatu i właśnie mam zdecydować czy ma być metalowy czy ceramiczny (?) Moja orto oznajmiła, że w przypadku aparatu ceramicznego leczenie jest dłuższe i trudniejsze. Co o tym sądzicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się