-
Nie jestem redaktorem "Voque" w latach 70 tych ale ona mi sie nie
podoba. Jest calkowicie przecietna.
-
Pigulki?.A moze na mlodosc?.O tym marza starzy.Zwykli ludzie wola kupic chleb po przyzwoitej cenie i przezyc swoje lata.Zeby bylo jasniej.Marza o tym starzy ktorym dobrze sie zyje.Pigulki na mlodosc.Nie dostaniecie ich.I tyle w temacie.I inna kwestia.
Myslisz Pan , bo sobie myslisz.Nie jest problemem in vitro.Problemem jest panstwo ktore pobiera podatki a zabiera dzieciom.Wniosek.Kobiety boja sie rodzic w panstwie ktore nawet z chleba pobiera podatki ale skazuje w sumie dzieci na smierc.Pans...
-
"Bo brukowce nie zajmują się opisywaniem rzeczywistości, tylko drukowaniem tego, co ludzie aktualnie chcą czytać."
Wypisz-wymaluj: Wyborcza.
-
mhm, muszę się zgodzić z panem Szczygłem w kilku kwestiach ;) "przydupas" -
brrrr, cały ten opis był dość negatywny. Wydaje się, że autorki negatywnie
oceniają kupowanie i kupujących w lumpeksach, może pomijając tą pierwszą
kobietę, która nie wydaje majątku na ciuszki dla dzieci. Ale czytając
zakończenie, zastanowiłam się, czy nie uważają, że lepiej by było, aby kobieta
kupowała POLSKIE ciuszki dla dzieci :/
I fakt - polskie firmy coraz częściej szyją w Chinach, więc nie wspieramy
wyłą...
-
Jest moda na Wschód, ale pod postacią klęczenia przed Rosją i akceptowania jej szantaży i podbojów.
-
Panie Smoleński!
dawno nie czytałem tak dobrego tekstu. Szkoda, że przytaczana przez Pana argumentacja nie jest szerzej w Polsce znana.
Dziękuję bardzo.
-
coraz częściej płaci się za metkę firmową która przyszyta jest do szmaty, tak
wiec nie dziwne że padają
-
Cyjanek to metal ciężki. W innym tekście nt. katastrofy, nie tylko w treści ale i w tytule, można przeczytać o tworzących się kałużach sodu. Gdzieś tam jeszcze było o metalach niezależnych. Te dwa ostatnie kwiatki to mogą być zwykłe literówki, ale gdyby autor bądź korektor pamiętali cokolwiek ze szkolnego kursu chemii, to z łatwością by je wychwycili. Smutne, że wśród tzw. humanistów tak często można spotkać się z lekceważeniem dla wiedzy fachowej. W dziennikarstwie dotyczy to zarówno szerego...
-
Coś mi tu nie gra z wysokością obrotu...:-(((
Jeśli obrót jest rzędu 100 tys. to [u]żadnej rodziny nikt nie utrzymama na jakimkolwiek poziomie.[/u]
Obrót 100 tys i:
minus materiały, minus opłaty (np. podatki lokalne), minus ZUS ( !), minus jakieś paliwo do auta, minus środki bhp itp, to dochodu będzie tyle, że nawet nie złapie się na deklarację PIT.
Panu biznesmenowi (albo pismakowi) [b]pomylił się pewnikiem obrót z dochodem[/b]. 100 tys. dochodu, nawet przed opodatkowaniem, to juz cos...