-
Witam i proszę o radę.
Mój cały wątek jest na forum choroby tarczycy. Postanowiłam i tu napisać, bo zależy mi bardzo na podpowiedzi. Dodam dla jasności,że bierze eutyrox.Bo czytałam ,że podwyższone MCV występuje w niedoczynności. Tylko nie jestem pewna czy właśnie nie jest skutkiem niedoboru B12( złe wchłanianie w zaburzeniach funkcji tarczycy), czy też sama niedoczynność może być przyczyną takiego wyniku.
W skrócie przypomnę : córka ma dodatni wynik Castela bez zmian w żołądku. Miała we ...
-
Witam serdecznie,
od ponad 20 lat tarczyca daje mi popalic. Rok temu miałam drugą operację. Wole guzowate i usunięcie lewego płata. Został kawałek prawego też po usunięciu guza.
Po ostatniej operacji oczywiście miałam niedoczynnosc, początkowo leczono mnie Letroxem 50, teraz od 3 m-cy biorę 100. Moje obecne wyniki są takie :
FT4 73.01% [wynik 1.5, norma (0.932 - 1.71)]
FT3 53.53% [wynik 3.31, norma (2.02 - 4.43)]
TSH 2,85 norma (0,27-4,2)
Prolaktyna 14,43 norma (1,39-24,2) pierwszy...
-
Witam,
zastanawia mnie kwestia podwyższonej ilości limfocytów we krwii.
Latem wyszło mi np.
Limfocyty 3,63 (Norma 1-3,5); 47,3% (N 20-45%)
Lekarz internista , który wtedy zdiagnozował u mnie Hashi (druga
taka diagnoza) bardzo się nad tym zastanawiał, prześledziliśmy
morfologię do 10 lat wstecz, i było tak we wszystkich badaniach.
Powiedział, że świadczy to o przewlekłej infekcji w organizmie, ale
z Hashi tego nie łączył. Później endo skomentowała moją morfologię
tak: "podwyż...
-
To już druga miesiączka po zakończeniu której mam ból gardła i objawy przeziębieniowe, które mijają w połowie cyklu. Miesiączki mam bolesne tylko pierwsze 2 dni i trwają ok 4-5 dni. Nie są skąpe ani obfite. Czy mogę mieć niedoczynność tarczycy. Dodam że w rodzinie nie było absolutnie ani jednego przypadku chorób tarczycy.