Forum Zdrowie Zapalenie wątroby typu C
ZMIEŃ
      morfologia

morfologia

(5 wyników)
    • Witam serdecznie zrobiono dziś mi morfologię krwi, mam w ręku wyniki: Wszystko okej poza: Leukocyty 3,2 Neutrofile 1,61 Monocyty 15,9 Na skierowaniu stwierdzona, leukopenia z neutrogenią i monocytozą. Ktoś miał coś podobnego? O czy to może świadczyć? Czy to mogą być skutki nadmiernego spożywania alkoholu i niedożywienia? Czy może to śwadczyć o zarażeniu się wirusem HCV typu C? Pozdrawiam
    • witam serdecznie mam świadomość, że ten post nie do końca może być zgodny z tematyką tego forum, niemniej jednak postanowiłem umieścic go tutaj, ponieważ na forum ogólnym niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi; w połowie maja miałem wykonane badania krwi i moczu; jeśli chodzi o morfologię, otrzymałem następujące wyniki: odczyn Biernackiego 3 mm/h (zakres referencyjny 1 - 10) leukocyty 5,28 tys/ul (zakres referencyjny 4,00 - 10,00) erytrocyty 5,04 mln/ul (zakres referencyjny 4,6...
    • Mam do Was pytanie. Moja ostatnia morfologia,wg lekarki jest bardzo zła,i chce zrobic przerwę w terapii,oraz zmniejszyc dawki leków. Przy czym powiedziała od razu ,że mogą okazac się za małe i terapia może byc nie skuteczna. wygląda tak: leukocyty 1,0 3,8-10,0 Erytrocyty 2,8 3,7-5,1 hemoglobina 11,9 12,0-16,0 hematokryt 33,8 37,0-47,0 płytki 100 140-440 limfocyty 1,1 1,4-3,5 neu...
    • juz kiedys padlo takie pytanie.jakie badania powinni zlecac nam lekarze, zeby uniknac takich niespodzianek jak moja[czyli choroba Hashimoto]?nie chcialabym znowu dostac informacji ze interferon uszkodzic mi kolejny narzad.teraz bede trzymac reke na pulsie do konca terapii.ale nie wiem na co zzwrocic uwage, bo przeciez lekarz zleca mi TYLKO morfologie:/
    • Witam! Jestem w 33 dniu kuracji, w niedługim czasie od jej rozpoczęcia na języku zrobiły mi sie wrzody, bolące przy dotyku, a już o jedzeniu pikantnych rzeczy nie wspomnę, tak samo pojawił się ból dziąseł. Początkowo myślałem że złapałem to gdzieś przypadkiem (brudne ręce czy coś w tym stylu) i po kilku dniach przejdzie. Jednak to dziadostwo nie tylko się utrzymuje, to dodatkowo na języku zrobiło się jeszcze w kilku miejscach. Dopiero wczoraj chciało mi się przeczytać ulotkę z Pegintro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się