mundial

(8 wyników)
  • Czołem:) Dziś kolejny mecz reprezentacji Polski w piłce nożnej. I kolejna odsłona walki o udział w brazylijskich mistrzostwach świata w 2014 roku. Tym razem przeciwnikiem Polaków będzie reprezentacja Ukrainy. Tabela "naszej" grupy H wygląda tak: mecze punkty bramki zwycięstwa remisy porażki 1 Czarnogóra 4 10 12-2 3 1 0 2 Anglia 4 8 11-2...
  • Czołem:) W piątek przeżyliśmy piłkarską traume. Fatalny styl gry i 1-3 z Ukrainą na Stadionie Narodowym. Traume której należało się spodziewać, no bo cóż wskazywało na potencjalny sukces? Prawie nic. Ale to temat na komentarz odrębny. "Mój Boże, co ja mam państwu powiedzieć. 20 lat czekałem na tę chwilę. 20 lat czekało polskie piłkarstwo...". - to słowa ś.p. Jana Ciszewskiego po zdobyciu przez polskich piłkarzy złota na Igrzyskach Olimpijskich w Monachium. Dziś Pan Jan Ciszewski , patr...
  • Czołem:) Kolejna megasensacja na afrykańskim mundialu. Italia, czyli aktualny mistrz świata, wraca do domu. Włosi nie wyszli z grupy, i zajeli ostatnie miejsce. Przed chwilą polegli ze Słowacją 2-3:) Do dalszych gier awansowali nasi południowi sąsiedzi i Paragwaj... A tu kilka zdjeć z meczu Słowacja - Włochy: sport.onet.pl/fotoreportaze/supersensacja-wlosi-odpadli-juz-w-fazie-grupowej,3310515,0,fotoreportaz-maly.html Pozdro Krzysztof
  • Zauważcie jedną rzecz: po zakończonym mundialu, czy to w prasie czy na sieci, główne dyskusje dotyczą "byka" Zinedin Zidana. O Italii prawie sie nie pisze - z wyjatkiem Materazziego. O Niemcach jakby świat i forumowicze zapomnieli. To dowodzi wyjatkowości kapitana trójkolorowych. Czarował świat przez wiele lat, na koniec czegoś obraźliwego nie zdzierżył i po raz ostatni w kadrze zagrał z główki. A głową grał znakomicie:)Przypomnijcie sobie finał Francja - Brazylia z 1998 roku! Wiw...
  • Czołem:) Jutro ważny dzień dla polskich kibiców. Na stadionie w Chorzowie futbolowe starcie Polaków z Czechami. Atmosfera wokół kadry nie jest najlpesza. Po pierwsze z powodów czysto piłkarskich - nasi "zagraniczni" zawodnicy z nielicznymi wyjatkami grzeją ławę w klubach lub siedza na trybunach. Po drugie z powodów wojny Panstwa z PZPN, której symbolem może być swiński łeb Palikota. Ale, jak to powiadają, jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakos tam nie było i grac trzeba. ...
  • Już mam go dość. Wystarczyło bolące gardło i samotne oglądanie w domu. Brat w ogóle się tym nie interesuje, rodzice w pracy, zresztą ich też to nie obchodzi. Moja miłość poszła na miasto go oglądać, co muszę zrozumieć, ale jest mi cholernie przykro. Ja już chcę koniec :(
  • Tzn. szykują sie piekne, bo grają 3 potentaci i afrykański lew z Ghany:) Będzie sie działo... Zestaw par: Brazylia-Ghana godz. 17 na 1 TVP Hiszpania - Francja 20.50 na Polsacie Uczta piłkarska:) Pozdro Krzysztof
  • jaki jest Wasz stosunek do futbolu? Moj jest taki, ze nie ciepie meczy, ogladanie jest dla mnie mordega i katusza, za wyjatkiem Mundiali, gdzie sie wciagam, mam swoich faworytow itp....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się