na czczo

(54 wyniki)
  • Witam. Czy do poboru krwi pod kątem morfologii trzeba być koniecznie na czczo? Jestem w 12 tyg. ciąży i nie jestem w stanie wyjść z domu bez śniadania. Mam rano mdłości; nie wymiotuję, ale mam czasem lekkie torsje. Koniecznie muszę od razu coś zjeść. Pytanie więc: co powinnam zjeść (może coś specjalnego, lekkiego) żeby wynik był w normie?
  • muszę sobie zrobić badanie krwi na poziom estradiolu i FSH i nie wiem czy muszę być na czczo. Będę mogła do laboratorium dotrzeć koło 14 popołudniu a wstaję o 5 więc padnę z głodu i wolałabym tego uniknąć jeśli nie jest to konieczne. Tzn jeść jak jeść, ale pić? szukam w googlachinformacji i się wydaje, że jedzenie nie wpływa na wahania tych hormonów, ale kto wie? więc jak?
  • Mam skierowanie na badanie poziomu FSH, TSH i prolaktyny. Zapomniałam zapytać pani doktor, czy muszę być na czczo...wiecie coś na ten temat? I jeszcze jedno pytanie: miała któraś z Was takie objawy jak skrócenie cyklu do 21 dni i bolesność piersi na długo przed okresem? Jeśli tak, to jaka była przyczyna i czy i jak to leczyłyście? Będę wdzięczna za odpowiedzi
  • konkretnie chodzi mi o beta hcg. czy sa jakies wskazania do tego badania? wydaje mi sie ze jedzenie nie ma nic wspolnego z pobieraniem krwi prawda? prosze o szybką odpowiedz
  • Pytanie strasznie glupie, ale bede bardzo wdzieczna za opdowiedz - lekarz gin zlecil mi oznaczenie poziomu transaminaz watrobowych, czy pobranie krwi do tego oznaczenia musi byc na czczo czy moge to zrobic w kazdym dowolnym momencie? A moze sa jeszcze jakies ograniczenia? Wielkie dzieki! Karolina
  • bralam tabletki anty od razu po wstaniu z lozka na czczo, dopiero teraz pomyslalam ze moze to byc niezdrowe dla watroby? jak to jest ??
  • witam jutro o 15.30 mam sie stawic na usg jajników. czy musze byc na czczo?lub sa jakies inne wymagania?moja ppani doktor nic mi o tym nie wspomniała,wiec myslalam ze nic takiego nie ma. za to moja kumpela rok temu tez miala usg i musiala byc na czczo,nic nie jest. nie do konca tak na czczo, bo pic mogla,a zalatwic sie ostatni raz 2 godziny przed badaniem. to jak to w koncu jest?? :)
  • Zaczynam zazywać Castagnus na wyregulowanie cyklu i mam pytanie czy trzeba go zażywać na czczo? W ulotce jest napisane tylko, że rano, ale spotkałam się w jakimś wątku z opinią, ze na czczo. Jak zażywałyście ten lek?
  • wiem ze moje pytanie moze sie wydawac niektorym smieszne ale zostalo mi zlecone wykonanie badan krwi: morfologia, bilirubina, tymol. ASPAT i ALAT, nie jestem pewna czy powinnam wykonac je na czczo czy teznie ma to znaczenia?
  • Chciałabym zrobić badania krwi. Wiem, że musze być na czczo, ale czy to znaczy, że przed wyjściem z domu nie mogę wypić szklanki wody albo zapalić papierosa? Głupie pytanie, ale nie wiem, więc pytam. Buźki
  • wITAM! MAM zrobic badanie krwi pod katem hormonow tarczycy (jak w tytule) . Nie wiecie czy musze byc na czczo? Renia
  • Prosze powiedzcie,czy badanie na poziom cukru powinnam wykonać na czczo?
  • Czytałam ulotke Dalacin C, i pisze że przy chorbach przewodu pokarmowego nie powinno się go stosować, w sumie nie wiem , przepisał mi go dermatolog, a nie będę teraz latała po wsztstkich lekarzach i wypytywała czy moge czy nie, zresztą wydaje mi się że wiekszość antybiotyków tak działa.
  • Witam! Dziś rano postanowiłam pobiegać na czczo, ponieważ trochę przytyłam i chcę schudnąć (nie stosuje obecnie żadnej diety), już tak robiłam i było wszystko w porządku, ale tym razem dostałam ostre bóle brzucha takie jak w najcięższym dniu miesiączki, do okresu mam jeszcze 10 dni, potem doszła jeszcze lekka duszność, po odpoczynku objawy ustały. Czy ktoś mi może wyjaśnić co mi się stało?
  • Mam zrobić kontrolne badania hormonów tarczycy i zastanawiam się, czy należy je wykonywać na czczo (co w te mrozy mnie przeraża) i czy mam brać tego dnia euthyrox (poprzednio tak zrobiłam, ale to chyba nie było najmądrzejsze).
  • W poniedziałek idę na zabieg do szpitala ,podobno na kilka godzin.Lekarz opisał jak ma ten zabieg przeprowadzić ale ja ze strachu zapomniałam spytać jak mam się przygotować do tego zabiegu tzn. być na czczo, depilować miejsca intymne,wziąć piżamę.Czy dostanę zwolnienie na ten dzień czy mam wziąć urlop.Może ktoś podzieli się swoją wiedzą na ten temat. Z góry dziękuję.I
  • okres mam, zawsze miałam 7 dni i obficie, teraz 3 dni i mało obficie, nie byłam nigdy w ciąży.. 24 lata
  • Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się czy idac na badanie krwi (hormony płciowe + tarczyca) należy być [b]na czczo[/b]? lekarz powiedzial, zeby pojsc na poczatku cyklu. Skierowania nie dostalam, musze zaplacic za te badania ( 4 hormony)- wiecie jakie sa ceny? czyli 1) czy musze byc na czczo? 2) czy moge te badania zrobic 'od reki' (przychodze do laboratorium i robie i place?) 3) jakie sa ceny za 4 hormony (plciowe). Dziękuje.
  • Jutro mam mieć robione to badanie i zastanawiam się czy muszę być na czczo? Dodam, że jest to dla mnie duży problem, bo jeśli zaraz po przebudzeniu czegoś nie zjem to po niedługim czasie robi mi się okropnie słabo. Proszę o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się