na czczo

(12 wyniki)
  • Czy mozna inaczej czy trzeba koniecznie na czczo?
  • Mam pytanie, jak w tytule- czy trzeba przyjmować na czczo czy można po śniadaniu, ale rano? Od kiedy biorę ten lek (25 mg) rozwala się układ trawienny, wizyty w toalecie są coraz czestsze. Być może to nie euthyrox, ale innego powodu nie widzę.
  • Od 4 tyg. biore Novo w dawce 1/2 z 100+20 i do tego 37 Euthyroxu, czyli 88T4+ 10T3 Wczesniej bralam Euthyrox 112, ale byla to odrobine za wysoka dawka. W kazdym razie tylam, mialam niskie ft3 i myslalam, ze Novo mi pomoze. Tak tez bylo przez pierwsze 2 tyg. Chudlam ok 0.5 kg na dzien! Czulam, ze metabolizm przyspieszyl. Po 2 tyg wszystko stanelo, a teraz waga znowu rosnie:-( Nie czuje juz przyspieszenia metabolizmu. Nie chce tez zwiekszac t3, bo dokladnie 3 godz po przyjeciu Novo czuje ...
  • Mam taki przypadek że biorę normalnie jedną tabletką na czczo każdego ranka , zawsze robię to koło 9 rano.Dzisiaj zaspałem i właśnie przed chwilką się obudziłem i teraz nie wiem czy brać tabletkę czy pominąć dawkę i czekać do jutra ?
  • Witam w 12 tyg ciąży wykryto u mnie niedoczynnosć tarczycy,wynik 5,09 przy normach do 4,2,obecnie jestem w 20 tygodniu i zażywam euthyrox,czy mam szanse na urodzenie zdrowego dziecka?
  • Mam problem z fT3. Najpierw wyniki. 10.2009 dawka 100 T4: FT4 45.42% [ wynik 13.57, norma (9.01 - 19.05)] FT3 33.55% [ wynik 3.66, norma (2.63 - 5.7)] 12.2009 dawka 118,75 T4: FT4 83.57% [ wynik 17.4, norma (9.01 - 19.05)] FT3 45.93% [ wynik 4.04, norma (2.63 - 5.7)] 1.2010 dawka 125 T4 i 5 T3: FT4 85.36% [ wynik 17.58, norma (9.01 - 19.05)] FT3 98.70% [ wynik 5.66, norma (2.63 - 5.7)] 2.2010 tu badanie po południu dawka ta sama 125 T4 i 5 T3: FT4 106.08% [ wynik 19.66, ...
  • witam! Od niedawna zaczęłam leczenie i biorę leki Euthyrox N25 dodatkowo mam lekkie nadciśnienie i musze też brać tabletki. Teraz nie wiem jaka powinna być kolejność brania tych leków. Euthyrox wiadomo rano na czczo min. 30 min przed śniadaniem, lek na nadciśnienie też rano, tylko jaka kolejność? Może mi ktoś podpowiedzieć?
  • Podyskutujmy o tym, kiedy badać hormony. Dlaczego mam badać krew rano bez tabletki, na czczo, skoro ja bez tabletki i bez śniadania z domu się nie ruszam? Bez tabletki i śniadania trzęsę się jak galaretka z zimna, jestem bardzo słaba, ledwo na nogach stoję... Do labu mam godzinę, godzinę w kolejce, bo ludzi mnóstwo... w dodatku zima... Czy takie wyniki na czczo będą miarodajne? Szczególnie jeśli się T3 bierze - podobno po ponad 24 godzinach nic z tego T3 z tabletki już we krwi nie b...
  • Poczytałam Wasze wątki o euthyroxie i trochę się przestraszyłam. Otóż od kilku miesięcy brałam euthyrox rano razem z innymi lekami tzn. siofor 1000 i diane 35(antykoncepcyjny). Czy one przypadkiem nie powodują gorszego wchłaniania się euthyroxu??
  • Źle zaczęłam się czuć ok 2006 roku. Zaczęło się od migren. potem bólu karku. w grudniu miałam wypadek samochodowy, moja szyja ucierpiała jeszcze bardziej. masaże na niewiele się zdały. zaczęłam tyć. w ciągu 6 miesięcy 12kg! potem poszłam do bioenergoterapeuty, który pomanipulował moją głową, w karu coś strzeliło, zrobiło mi się słabo, uderzenie krwi poczułam w prawej skroni. migreny przeszły. przed 2 miesiące był spokój. potem zaczęłam odczuwać uderzenia ciepła na prawą str twarzy, mrow...
  • ile czasu wchlania sie euthyrox jesli jesc mozna juz po 0,5h a zelazo przyjac dopiero po 6 h? czy ktos z was bral inhibitory pompy protonowej ? ile czasu po tabletce euthyroxu je bierzecie?
  • Hej. To,że eutyroksu nie wolno brac przed jedzeniem to wiem, ale czy picie wody ma jakies znaczenie dla wchlaniania.Pije dużo wody w nocy i nad ranem.Potem oczywiscie jak sie obudze biore lek no i popijam go wodą. Wiem, ze to mzoe glupie pytanie, ale czy ta nocno/poranna woda moze zmniejszac wchłonięcię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się