Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      na czczo

na czczo

(7 wyników)
    • otóż mialam robion wyniki i min cukier na czczo i wyszedl 139 Co to oznacza?
    • mam wątpliwości... W ciązy miałam cukrzycę ciężarnych - wyniki na granicy po tetsach, całodzienna krzywa cukrowa w normie. Teraz robiłam test 75 gram. na czczo 104 1 h 200 2 h 146 Hemoglobina glikowana 6,4 Na tej podstawie lekarz stwierdził cukrzycę typu 2 (mam nadwagę). Mierzę więc cukry, ale są ok. Najwyższy 133. Mam zagwozdkę. Proszę o interpretację - dodam , że hormony tarczycy mam w normie. Pozdrawiam, Marta
    • Witam wszystkich :-) Jestem tu nowa i pilnie potrzebuję pomocy dla męża, u którego wyszedł niepokojący wynik badania cukru: miał poziom 150 na czczo, rano (z tym że po bieganiu półgodzinnym, które uprawia codziennie od kilku dobrych lat). Kilka dni później poszedł powtórzyć badanie, tym razem nie biegając wcześniej i miał poziom 104. Potem zjadł śniadanie i po dwóch godzinach sprawdził jeszcze raz - 93. Internista mówi, że jest tu coś nie tak i podejrzewa cukrzycę. Będziemy to konsulto...
    • U mojego męża podczas badań przypadkowo wykryto podwyższony poziom gluzkozy na czczo. Miał zrobiony test obciążenia, który tez nie wypadł za dobrze - lekarka zinterpretowała to jako nietolerancję gluzkozy na czczo czy jakoś tak i zaleciła zakup glukometru i kontrolowanie glukozy. Mąż tak zrobił. I teraz moje pytanie. Otóż na czczo występuje wzrost glukozy np. do 140 - i co ciekawe - im dłużej mąż pozostaje na czczo tym poziom glukozy rośnie. Po jedzeniu wszystko wraca do normy. P...
    • Mój mąż ma następujące wyniki po obciążeniu glukozą 75g krzywa cukrowa na czczo 95 60-100 po godzinie 152 65-140 po 2 godzinach 101 65 - 140 Hormany -CM /insulina insulina 22.7 3-17 po godzinie 156.8 po 2 godzinach 91.4 Dodam że kiepsko się czuje nie ma energii, jest mocno zaokraglony w brzuchu, na twarzy wygląda jak spuchnięty podsypia sobie jak ma okazję marna koncentracja Dziękuję z góry za pomoc
    • Glukoza na czczo 87 mg/dl 74 106 N Glukoza po 1 godz. 94 mg/dl ? ? Glukoza po 2 godz. 99 mg/dl ? ? Coś tu chyba nie gra, dobrze myślę? Chociaż gdzieś wyczytałam, że jak się biega między pobraniami, to wynik może być zaburzony, to prawda? Ja w przerwach byłam u dwóch lekarzy, zrobiłam zakupy... Wszystkich norm nie ma jeszcze w necie, jutro będą, a nie miałam jak podjechać po wydruk. Jeśli ktoś orientuje w tych wynikach, proszę o zerknięcie i zopiniowanie.
    • Moja glukoza na czczo byla zawsze - 98 - 100 - 102 przy normie 115. Zrobilam krzywa cukrowa: na czczo 113; obciazenie - glukoza 75 mg ; po 1 godz. 125; po 2 godz 124. insulina: na czczo 8,85 (norma 6-27); obciazenie glukoza 75 mg; po 1 godz 51,5; po 2 godz. 9,07. Co sadzicie o takich wynikach? Pozdr. IWO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się