na czczo

(9 wyników)
  • Czy tsh powinno się wykonywać będąc na czczo oraz czy thyrozol powinno się przyjąć przed czy po pobraniu krwi? Proszę o radę.
  • Ft3 ft 4 tsh na czczo? a te badania? pani w laboratorum powiedziała ze te aTPO to mozna po południu zrobić? jak to jest?
  • Witam . Jak w temacie czy wypicie kawy przed badaniem będzie miało wpływ na wiarygodność wyniku .Pozdrawiam .Anka
  • Mam ogromną prośbę, możecie spojrzeć na moje wyniki? TSH 0,999 ( 0,27 - 4,20) ft3 3,31 ( 2,57 - 4,43) ft4 1,12 ( 0,93 - 1,70) Od trzech lat biorę Euthyrox 50 mg , i wyniki idą w górę w styczniu i lutym lekarz kazał brać 75 mg a w marcu powrócić do 50 mg. I znowu wyniki mi spadły. Chce mi się ciągle spać i jestem zmęczona. Przyznam, ze ogólnie jestem bardzo nerwowa i ze względu na choroby w najbliższej rodzinie mam ciągle sporą dawkę stresu. Dzisiaj lekarz powiedział, że znowu ...
  • Bardzo proszę o interpretację wyników TSH, fT3,fT4. TSH wynik 0,616 uIU; wartości referencyjne 0.27-4.2, fT3 wynik 5,11 pmol/I; wartości referencyjne 3.95-6.80, fT4 wynik 24,36 pmol/I; wartości referencyjne 11,5-21. Mam guza 10 minimetrów na prawym płacie, od stycznia 2007r biorę Eutyrox 50, nie jestem po operacji wycięcia tego, mam 34 lata. Często jest mi zimno, wypadają włosy, stwierdzona arytmia i tachykardia, wzrost 1,67 cm,waga 66kg. Dziękuję z góry za pomoc.
  • Wczoraj miałam robione usg węzłów chłonnych i przy okazji Pani dr sprawdziła tarczycę - zaleciła mi usg tarczycy, zbadanie jej hormonów i udanie się do endokrynologa. Nie mam wyszczególnione dokładnie co jest co (grubość, długość czy szerokość) i nie wiem czy spiszę je w dobrej kolejnośći: Płat lewy: 10.0 x 9.3 x 36,7 Płat prawy: 15,4 x 9.1 x 35.0 Co sądzicie o tych wymiarach? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi, bo kompletnie się na tym nie znam, a zbadać hormony pójdę ...
  • Wbrew nazwie :) jestem kobietą, mam 48 lat. 30 sierpnia br. usunięto mi prawy płat tarczycy z guzem oksyfilnym. Endokrynolog przepisał mi Euthyrox 75 w dawce 1/2 tabl przez 2 tygodnie, a potem 1 tabletka - co biorę do dzisiaj. Po operacji obniżyło mi się ciśnienie krwi do 95-70, puls 63 co powoduje złe saomopoczucie. Przez 7 lat leczę się dodatkowo nanerwicę serca i dodatkowe pobudzenia komorowe - ok. 100 na dobę i biorę blokery, które obniżają tętno i ciśnienie. Blokerów nie mo...
  • Czy jest jakiś związek? Pozdr.
  • Czym grozi zapominanie podawania Letroxu? Czy to jakoś źle wpływa na organizm? Podaję dzieciom i czasem się zdarza że np jest bardzo głodna szczególnie mała ok 7 no i potem żeby była na czczo to juz koło 10, a moja endo mówiła, że tak w granicach do 9 można podawać i że u niemowlęcia nie musi to być po długiej nocnej przerwie, wystarczy jak będzie przed następnym posiłkiem. Bo u starszej to się bardzo stosowałam do tego żeby to było po nocnej przerwie, a efekt był taki że się prze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się