Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      naczynia

naczynia

(5 wyników)
    • Kiedys dostałem cos takiego bedac za granicą. Niestety nie wiem co to było, ale pomogło. W ogole zauwazylem ze pomaga mi troche nawet nospa, czyli cos w poblizu. Za wszelkie porady bede bardzo wdzięczny. Oczywiscie chodzi o ból głowy
    • www.solvaypharma.pl/index.php/ida/262 Ryzyko udaru u osób z migreną Przegląd 14 badań dotyczących związku między bólami głowy a udarem pokazał, że pacjenci, którzy odczuwają aurę, albo efekty świetlne, związane z migreną, mają nawet wyższe ryzyko. „Wyniki naszego badania silnie sugerują, że migrena może być niezależnym czynnikiem ryzyka udaru”, Ali Samii, neurolog z University of Washington, powiedział w raporcie opublikowanym online w British Medical Jo...
    • Dużo tu się naczytałam o migrenach z aurą i wylewach ...lekarze mi mówią że te wypadki sa bardzo a to bardzo sporadyczne że wszelkie objawy występujace przy aurze są odwracalene i nie są niebezpieczne tylko mało komfortowe..jeden mi nawet tłumaczył że to jest dokładnie tak jak po sporzyciu dużej dawki alokoholu kiedy to naczynia krwionośnie w mózgu tak się zwężaja że dzieja się z nami różne dziwne rzeczy zaburzenia widzenia mowy czucie itp. taki stan trwa długo a mino to nic się n...
    • Moj lekarz twierdzi ze jezeli nie chce pchac w siebie kolejnych lekow itp, w momencie w ktorym pojawiaja sie "mroczki" przed oczami, czyli na poczatku migreny. nalezy strzelic szota wodki, gdyz to rozszerza naczynia krwionosne w mozgu i dzieki temu bol jest mniejszy a moze nawet zniknac. Musze powiedziec, ze probowalem tego sposobu, ale nie za kazdym razem mi pomagal czy ktos z was o tym slyszal i czy jest sens po prostu nosci przy sobie piersiowke?;-) pozdrawiam
    • Witam, Was tyle sie naczytalam ze Imigran lub Su... jest bezpieczny, a tym czasem moj lekarz powiedzial mi ze juz nie przepisze mi tego wiecej, bo za dlugo biore ( moze 2 lata) i za duzo. To jak szkodliwy czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się