narkoza

(4 wyniki)
  • opowiem Wam moją historie z porodem. Mialam ustalone zewnatrzoponowe znieczulenie ( napad mialam tylko 1 w zyciu wiec bylo ustalone ze takie znieczulenie bedzie najlepsze) ale pani anestezjolog ktora akurat byla w szpitalu powiedziala ze "Nie, bo nie" i zarzadzila narkoze. Polozyli mnei na stol, przygotowali i mowia ze zaraz usne. Czuje jak trace czucie w ciele i odpływam powoli, odplywam odplywam...zaraz usne... ups...zaczynam sie budzic a nie zasypiac!!! Slysze ze biora sie do kr...
  • dziewczyny mam pytanie, czy mialyscie znieczulenie zewnatrzoponowe? Czy slyszalyscie od lekarzy ze przy epi nie mozna robic zzo? Pytam bo anestezjolodzy pracujacy w szpitalu w ktorym mam rodzic, maja wlasnie takie zdanie. Dodam ze nigdy nie mialam napadu drgawkowego a male napady mam opanowane juz od 4 lat. Kontaktowalam sie z Polskim Towarzystwem Anestezjologicznym i powiedziano mi tam, ze Epi przeciwskazaniem nie jest a nawet jest lepszym rozwiazaniem niz narkoza. Problem tylko taki ...
  • nie śmiejscie się ze mnie, ale choruję od niedawna i wiecie jak to jest, jestem przewrażliwiona :) do dentysty sie wybieram, normalnie mogę brać znieczulenie na zęba? A najgorsze jest to, że wychodzi mi ósemka, mądrościowy tzw:) i wiem, ze trzeba chirurgicznie wyrywać, bo mi si w szczęce nie zmieści. I tego się cholernie boję, tej narkozy. Ale ma nadzieję, ze się nie wybije. Na razie martwi mnie to znieczulenie na leczenei zęba. Nie martwić sie? Oczywiście muszę powiadomić dentyst...
  • Hej. Z padaczką żyję sobie dwadzieścia parę lat, i nawet pod opieką dobrego lekarza udało mi się wypracować jakiś kompromis ;) Ja łykam, ona siedzi cicho (chyba, że nie siedzi...). Ale, oczywiście, nie ma róży bez kolców. Mnie ostatnio już do reszty dopiekły zęby - zawsze było źle, ale teraz po prostu nie mogę sobie dać rady, kiedy po obu stronach dwie dziury kanałowe na wylot i w perspektywie koszmarne wydatki i ucierpienie się w fotelu dentystycznym. Czy ktoś ma jakieś doświa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się