narkoza

(5 wyników)
  • Czy ktoś może wie gdzie zrobia rocznemu dziecku tomografie bez narkozy? Wiem, że takie szpitale istnieją. Obojetne w jakim miejscu Polski i może być płatna.
  • Nie wiem czy rozpoznanie mogloby cos zmienic. Wydaje mi sie ze te potencjaly sa u mojego dziecka dobre. Skierowanie chyba troche wymusilam, bo maly ma duzy problem z gadaniem, mimo nasilonych cwiczen logopedycznych. Wiek 2,5 lata, niedawno zaczal mowic mama, tata, oko, pa-pa. Wiedzialam ze mi nie usnie aby robic badanie bez narkozy. Nie chce niepotrzebnej narkozy.
  • Zapisałam synka na badanie słuchu, ale dowiedziałam się, że to badanie trwa ok godziny i dziecko musi w tym czasie spać lub być w narkozie. Jakie macie doświadczenia z badaniem, udało się wam "namówić" dzieci do spania? Nie chciałabym poddawać go narkozie.
  • Witam. Mam synka ze zdiagnozowanym autyzmem wysokofunkcjonalnym. Synek ma 3 lata i w ramach różnych badań dostaliśmy skierowanie na tomografię głowy. Oczywiście w narkozie. Z różnych względów nie mam ochoty iść na to badanie. Czy któraś z Was wie, co w przypadku dziecka z autyzmem daje takie badanie? Jeśli już cos wyjdzie ( syn nie ma padaczki, na EEG wyszły zmiany rozsiane w obu półkólach, ale neurolog powiedziała, ze to nic nie znaczy i to nie ma wplywu na autyzm )to czy jakoś s...
  • Witam, ja również jestem mamą, która boryka się z problemem mowy u swojego dziecka. Moja Ania ma 2 latka i wszystkie swoje umiejętności zdobywała zawsze mniej więcej z półrocznym opóźnieniem. Przez cały pierwszy rok życia prowadziliśmy rehabilitację pod kątem neurologicznym (wzmożone napięcie mięśni). Nie mówi prawie wcale - czasami ma-ma, mniam (kojarzy jak jest głodna), czasem bawi się mową: ba-ba, pa-pa, da-da. Ale to wszystko jest niekontrolowane (raczej nie łączy tych wyrazó...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się