narkoza

(5 wyników)
  • Właśnie, na czym polega cystografia, mniej więcej wiem, ale jak to wygląda w praktyce. I dlaczego muszę zglosić sie do szpitala z dzieckiem dzień wcześniej ?
  • nas to czeka niebawem prosze o rady i informacje zestresowana mama wiktorii
  • i jak dlugo malec musi byc pod narkozą .13 tego w piatek mamy zabieg ostrzykiwania uchronilismy sie na razie przed przetoką nerkową i probujemy zmniejszyc refluks defluksem opiszcie na czym polega zabieg ?
  • Moja Olcia bedzie miala zabieg. Nie wiem jak jest jego nazwa ale chodzi tu o wypełnienie kolagenem czy czymś takim w układzie moczowym nie wiem dokładnie w którym miejscu.Szansa na wyleczenie refluksu po tym zabiego jest 60-70 % Ten zabieg jest bezbolesny i chodzi mi o to czy dziecko musi zostać w szpitalu po nim. a dodam jeszcze że zabieg bedzie w Centrum zdrowia dziecka w Międzylesiu.
  • Po cystografii: brak refluksu, jest zwężenie (nie zawuażone przez radiologa - brak tej informacji w opisie, stwierdzone przez nefrologa) i zalegający mocz. Dziecko ma niecałe dwa lata. Lekarz zalecił kalibrację. Szukam innego lekarza (do tego mam parę zastrzeżeń) a w międzczacie chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Czy ktoś w podobnej sytuacji nie robił zabiegu, czym grozi pozostawienie tego tak, jak jest? Czy nie uważacie, że przeprowadzanie takiego zabiegu w pełnym zniec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się