narkoza

(8 wyników)
  • Moją Malutką czeka w styczniu operację rozszczepu wargi w IMID, mam kilka pytań, strasznie boję się narkozy, jak długo trwa operacją samej wargi? ile czasu dziecko jest uśpione?
  • ktoś leczył?? i gdzie?? Kuba musi usunąć 2 dwójki, z tym że jedna dwójka to jest ząb w szczelinie rozszczepu ma jeszcze kilka innych ubytków do zalepienia ale problem jest taki że ona urządza histerię u dentysty, nie otworzy buzi za Chiny Ludowe - ostatnio godzinę w gab spędziliśmy na prośbach i groźbach i nic a musi mieć usunięte, bo już wychodzą zęby stałe, które wiadomo są większe niż mleczaki i np już stała jedynka z braku miejsca rośnie w poprzek
  • cześć dziewczyny.na forum pisze pierwszy raz aczkolwiek śledzę je od dłuższego czasu.mam czteroletniacoreczke po rozszczepie(jednostronny wargi i podniebienie twarde i miękkie)dziecko jest po dwóch operacjach(02.2003r warga)(11.2004 podniebienie).moje pytanie dotyczy badania słuchu.iga nigdy nie miała go badanego.lekarz pediatra stwierdził że jeżeli słyszy to nie ma potrzeby.ja mimo wszystko chciała bym ją przebadać.w każdej przychodni laryngologicznej w poznaniu do której dzwoniłam mów...
  • w jaki sposób przebiega? może napiszę coś więcej. Moja córeczka ma skończone 3 latka. Urodziła się z obustronnym rozszczepem wargi i podniebienia, do tego jest dzieckiem niewidomym - sytuacja utrudniona jeśli chodzi o leczenie ząbków. Jakiś czas temu zauważyłam u Oliwki dziurawe ząbki (spore te dziurki), widzę że Oliwka pcha paluszki, często płacze, ale niestety - mam z nią utrudniony kontakt i ona mi nie powie, że ją boli ząbek. Zastanawiam się jak mogę pomóc mojej córce, czy m...
  • Witam.Moja corcia (6,5 miesiaca) ma planowany zabieg zszycia podniebienia na listopad. Myslalam, ze problemy z uszkami nas omina, ale niestety. Co miesiac chodzimy na kontrole do szpitala dzieciecego i na ostatniej wizycie dostalysmy skierowanie na badanie sluchu. Dodam, ze po urodzeniu wynik byl bardzo dobry. Wczoraj okazalo sie, ze mala ma plyn w prawym uszku i lekki niedosluch. Dostalismy od razu skierowanie do laryngologa i prawdopodobnie beda zakladane tuby w uszkach. Chciala...
  • Witam, Mam gorąca proźbę do mamuś, których dzieci były na oddziale chirurgii w IMiD w Wawie. My idziemy na podcinanie wędzidełka w najbliższą niedzielę po południu na oddział i najpóźniej we wtorek rano mamy wyjść. Obawiam się jednak jak tam jest, jaka jest obsługa, czy macie jakies negatywne przeżycia. Czy / jak można zasugerować kogo z lekarzy wolałabym żeby operował? Czy niebezpieczna jest narkoza u czteromiesięczniaka i na ile mały jest w uśpieniu ? Pozdrawiam, Gretka
  • Witam:) 30 stycznia jedziemy na wizytę do IMID po skierowanie na operację przeszczepu kości ( termin operacji 28.06 dokładnie w urodziny Matiego). Czy może ktoś się wybiera tego dnia?? A tak poza tym to dowiedzieliśmy się, że przeszczep będzie tylko z jednej strony na razie, z drugiej dopiero po odpowiednim ułożeniu dziąsła przy użyciu aparatu. No i nareszcie ruszyła się sprawa z dentystą!! Staramy się o promese w Hospicjum:)) na Agatowej w Wawie. Wyceniono nas ( tzn. leczenie ...
  • Witam! jesteśmy miesiąc przed zabiegiem (rozszczep podniebienia). Proszę o podpowiedź jak się do tego wydarzenia przygotować, co wziąć. Mój Kamil w tej chwili jest przeziębiony, mam nadzieję, ze na 8 lutego będzie zdrowy. Obawiam się wpływu narkozy na jego obniżone napięcie mięsniowe. Czy ktoś z Was miał taki problem?? I czy ubytek między przedsionkami może być przeszkodą podczas zabiegu, narkozy?? proszę o rady Arleta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się